6 πιάτα + 1 κοκτέιλ που βλέπουν το ρύζι αλλιώς

Βασικό στοιχείο της παγκόσμιας διατροφής, εύπλαστο, ευπροσάρμοστο, πολυπολιτισμικό, το ρύζι πρωταγωνιστεί ή συμμετέχει σε τόσο πολλά φαγητά, που είναι δύσκολο να διαλέξεις τα αγαπημένα σου. Εμείς πάντως θα σου λέγαμε να το δοκιμάσεις στα αθηναϊκά εστιατόρια (και σε ένα μπαρ).

6 πιάτα + 1 κοκτέιλ που βλέπουν το ρύζι αλλιώς

Βασικό στοιχείο της παγκόσμιας διατροφής, εύπλαστο, ευπροσάρμοστο, πολυπολιτισμικό, το ρύζι πρωταγωνιστεί ή συμμετέχει σε τόσο πολλά φαγητά, που είναι δύσκολο να διαλέξεις τα αγαπημένα σου. Εμείς πάντως θα σου λέγαμε να το δοκιμάσεις στα αθηναϊκά εστιατόρια.

6 πιάτα + 1 κοκτέιλ που βλέπουν το ρύζι αλλιώς - εικόνα 1

Ριζότο σαν χωριάτικη
Το φτιάχνει ο Αλέξανδρος Κοσσυβάκης στο «Chefi the Restaurant» στο Χαλάνδρι al dente, με μπόλικη σάλτσα. Είναι νόστιμο κι εκφραστικό, με τη μνήμη της σαλάτας εντυπωμένη στο DNA του.

Ρύζι με κόκκινο φανάρι
Είναι ατμού, σερβιρισμένο με πολύ ψιλοκομμένο, τρυφερό χοιρινό, πολύ αρωματικό (τούρμπο στα five spices). Θα το δοκι­μάσετε στο «Attic Moon» της οδού Ξενοφώντος στο Σύνταγμα.

Ριζότο σαν γεμιστά
Ελληνικό –ελληνικότατο– και αυτό, καλοκαιρινή έμπνευση του Ρενάτο Μεκόλι στον «Βασίλαινα» στον Πειραιά. Με ντομάτα κονφί, ψητά κολοκυθάκια και φέτα και μια σάλτσα από πιπεριά, μελιτζάνα και κολοκυθάκι με δυόσμο και ρίγανη.

Και σε επιδόρπιο
Στο «The Grocery» στην οδό Σκουφά το απολαυστικό ρυζόγαλο, σερβιρισμένο με παγωτό κανέλα, είναι από τα πιο ωραία γλυκά που θα συναντήσεις στο μενού με την υπογραφή του Δημήτρη Δημητριάδη.

Ριζότο a la japonais
Συνδυάζει μανιτάρια πορτσίνι και miso butter, θα το πετύχεις στο «Island» στη Βάρκιζα και είναι μία από τις συνταγές του Νίκου Σκλήρα την οποία χαιρόμαστε που ξαναβρίσκουμε και αυτό το καλοκαίρι.

Ρύζι rolling
Maki-ντολμαδάκι με γέμιση ντομάτας προτείνει ο Γκίκας Ξενάκης στο «Aleria» στο Μεταξουργείο: παίζει ρόλο συνοδού για ένα πολύ ωραία ψημένο μυλοκόπι πάνω σε ντελικάτο πουρέ καπνιστής μελιτζάνας.

Ρύζι στο ποτήρι
Ή αλλιώς Wanna be Sake, ένα πολύ ιδιαίτερο κοκτέιλ που πέτυχα στο «Gin Joint». Grappa αρωματισμένη με basmati, Chartreuse, φυσικός χυμός lime, wasabi (μην τρομάζετε, δεν ακούγεται πολύ) και τζίντζερ, σε ένα ένα ποτήρι με γιρλάντα από αγγουράκι.

Περισσότερες πληροφορίες

Island Athens Riviera

27ο χλμ. Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου, Βάρκιζα
  • Εστιατόρια

Aleria

Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο
  • Εστιατόρια

Attic Moon

Ξενοφώντος 10-12, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.