Βαρκούλες: Σερί μεζέδων στο σοκάκι του Στέλιου...

Αγκυροβολημένες στη Νέα Ιωνία, οι «Βαρκούλες» βγάζουν τραπεζάκια στο ήσυχο σοκάκι, όπου έζησε ο Στέλιος Καζαντζίδης, όπως δηλώνει και η απλή προτομή στην αρχή του.

Βαρκούλες: Σερί μεζέδων στο σοκάκι του Στέλιου...

Αγκυροβολημένες στη Νέα Ιωνία, οι «Βαρκούλες» βγάζουν τραπεζάκια στο ήσυχο σοκάκι, όπου έζησε ο Στέλιος Καζαντζίδης, όπως δηλώνει και η απλή προτομή στην αρχή του.

Βαρκούλες: Σερί μεζέδων στο σοκάκι του Στέλιου... - εικόνα 1

Τα προσφυγικά σπιτάκια και η νοσταλγική αίσθηση γειτονιάς φτιάχνουν το σκηνικό όπου μια πολυσυλλεκτική βεντάλια από εραστές της ψαροφαγίας απολαμβάνει χειροποίητα μεζεδάκια της γης και της θάλασσας σιγοπίνοντας ουζάκι ή το καλό κρασί του μαγαζιού: μελιτζανοσαλάτα καπνιστή με μακεδονίτικη συνταγή, μυζηθροπιτάκια από την Κρήτη, κολοκυθανθοί με φέτα και δυόσμο, σκουμπρί καπνιστό, λακέρδα από παλαμίδα, γαύρος μαρινάτος, ποικιλίες από όστρακα, μικρόψαρα –γαύρος, αθερίνα, μπαρμπουνάκι–, χταποδάκι στη σχάρα, χταποδοκεφτέδες.
Για όσους είναι πιο απαιτητικοί και «διεθνείς», οι «Βαρκούλες» δημιουργούν πιάτα που αναδεικνύουν την εξαιρετικά φρέσκια πρώτη ύλη, όπως σασίμι από τόνο αλλά και από κουτσομούρα ή σαρδέλα, καρπάτσιο και ταρτάρ τόνου αλλά και πεντανόστιμα θαλασσινά μαγειρευτά, π.χ. γλώσσα αλά Σπετσιώτα, κριθαρότο γαρίδας ή φρικασέ φρέσκου σολομού. Και επειδή το ψάρι ζητάει γλυκό, οι «Βαρκούλες» κερνούν στο τέλος, μαζί με τον καφέ, σπυρωτό χαλβά, κρέμα καραμελέ, σορμπέ λεμόνι και αρωματική μαστίχα συν πορτοκαλόπιτα με παγωτό καϊμάκι πολίτικο και φρούτα εποχής...

Αλαΐας 2, Νέα Ιωνία, 2130358767, www.psarotaverna-varkoules.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Βαρκούλες

Αλαΐας 2, Νέα Ιωνία
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
06/05/2024

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.