Οι καλύτερες πίτσες της πόλης

Άργησε λίγο, αλλά η λεπτή, τραγανή ζύμη ήρθε για να μείνει. Από τις πιο απλές μέχρι τις πιο περίτεχνες πτυχές του, το σπαρμένο με διάφορα υλικά σενάριο έχει ωραία πλοκή. Ιδού εννιά σημεία όπου το ιταλικό ρεύμα κυλάει ισχυρό.

Οι καλύτερες πίτσες της πόλης

Άργησε λίγο, αλλά η λεπτή, τραγανή ζύμη ήρθε για να μείνει. Από τις πιο απλές μέχρι τις πιο περίτεχνες πτυχές του, το σπαρμένο με διάφορα υλικά σενάριο έχει ωραία πλοκή. Ιδού εννιά σημεία όπου το ιταλικό ρεύμα κυλάει ισχυρό.

Οι καλύτερες πίτσες της πόλης - εικόνα 1

Capanna
Για πίτσα με πουρέ κίτρινης κολοκύθας, ρικότα, salciccia (ιταλικό λουκάνικο) και λίγο μαραθόσπορο, ψημένη σε ξύλα από ελιές Μολάων.

Οι καλύτερες πίτσες της πόλης - εικόνα 2

Σπίτι Neat Eat & Cafe
Για μια λευκή με μοτσαρέλα, πανσέτα, νιφάδες πεκορίνο και αβγό, που σπάει πάνω στην πίτσα προτού τη βάλουν στο φούρνο – σε στιλ… καρμπονάρα

Οι καλύτερες πίτσες της πόλης - εικόνα 3

Peccati di Gola
Για έναν ωραίο συνδυασμό μοτσαρέλας, κρέμας τρούφας, prosciutto crudo, σπαραγγιών και αβγού^ φινίρισμα με φλοίδες παρμεζάνας.

Pepe Nero
Για μια πίτσα με φρέσκια ντομάτα, μπέικον, γκοργκοντζόλα και παρμεζάνα, πλούσια και ισορροπημένη, με πολύ εκφραστική αίσθηση τυριού.

Vincenzo
Για μια πίτσα με κρέμα τρούφας και μανιτάρια, με διακριτά αρώματα και σωστή ποσότητα μοτσαρέλας, αλλά και μια –classic εδώ– με προσούτο και ρόκα.

Οι καλύτερες πίτσες της πόλης - εικόνα 4

Da Bruno
Για μια πίτσα «Da Bruno» φτιαγμένη στα ιταλικά πρότυπα, με αρκετούτσικη ντομάτα, μοτσαρέλα, ζαμπόν, αγκινάρα και πιπεριά.

Italian Place
Για τον καυτερό «Al Capone», ο οποίος σε βερσιόν πίτσας περιέχει πεπερόνι, ντομάτα, μοτσαρέλα, μπέικον και μανιτάρια.

Pizza night στο σπίτι

Θέλετε να μαζέψετε τους φίλους σας και να οργανώσετε τη δική σας βραδιά πίτσας; Εδώ θα βρείτε όλο το know-how και πάνω από 20 κλασικές και «πειραγμένες» συνταγές από την ομάδα του www.athinorama.gr/umami

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Capanna

Πλουτάρχου 38 & Χάρητος 42, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.