Δεξαμενή

Επέστρεψε το καφενείο της πλατείας Δεξαμενής. Καφές από το πρωί, μπίρες, τσίπουρα και μεζέδες στο πιατάκι και κατάσταση πατείς με πατώ σε σε ένα από τα πιο ωραία σποτ του κέντρου.

Δεξαμενή

Επέστρεψε το καφενείο της πλατείας Δεξαμενής. Καφές από το πρωί, μπίρες, τσίπουρα και μεζέδες στο πιατάκι και κατάσταση πατείς με πατώ σε σε ένα από τα πιο ωραία σποτ του κέντρου.

Δεξαμενή - εικόνα 1

Είναι από τα ιστορικά καφενεία της Αθήνας το καφενείο της Δεξαμενής στο Κολωνάκι και στα χέρια πλέον του Νεκτάριου Νικολόπουλου και του Παύλου Γιαβή (το ντουέτο του «Ten» της Πλουτάρχου παλιότερα και του «Albion» του Ψυχικού) παραμένει καφενείο. Από την πρώτη ημέρα που ξανάνοιξε τώρα τον Σεπτέμβριο γίνεται χαμός. Στα δύο παράλληλα «πεζοδρόμια» στήνονται τα τραπέζια και το ανθρώπινο μιξάξ –στο ένα κάθονται σινιέ Κολωνακιώτισσες κυρίες, στο διπλανό πίνουν το φραπέ τους φοιτητές– και όντως η περιγραφή «νηπιαγωγείο-μπαρ-γηροκομείο» στον κατάλογο πέφτει διάνα. Πήραμε ένα καραφάκι ρακή, μοιραστήκαμε πιτάκια με ρίγανη και mixed ελιές μαρινάτες στο βαζάκι, κάτι παξιμαδάκια σε στιλ ντάκου, πατάτες τηγανητές με λίγο χτυπημένο αβγό και τριμμένο τυρί από πάνω, χοιρινές μπουκιές στο φούρνο (τρυφερές μεν λίγο άνοστες δε) και πιο συμπαθητικά μπιφτεκάκια με σάλτσα βασιλικού. Δεν θα το υπεραναλύσω. Απλά κι «εύκολα», τα καμιά δεκαπενταριά σε αριθμό πιατάκια κοστίζουν € 3,50-4,50 – ένα μόνο φτάνει τα € 5 και το σημείο είναι από τα καλύτερα του κέντρου, με πράσινο, περιρρέουσα ατμόσφαιρα ζωντανής πλατείας και τους ήχους των αυτοκινήτων περιορισμένους στο background. Κρατήσεις δεν κάνουν.

Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι.
Τιμή: € 10-12.

Περισσότερες πληροφορίες

Δεξαμενή

Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.