Μόλυβος

Πας Φιλαδέλφεια για τους σπέσιαλ μεζέδες τους.

Μόλυβος

Πας Φιλαδέλφεια για τους σπέσιαλ μεζέδες τους.

Μόλυβος - εικόνα 1

Ψηφίζω υπέρ όλων εκείνων των μαγαζιών που εστιάζουν με άποψη σε κάποιους ποιοτικούς μεζέδες και γίνονται πρεσβευτές τους. Τέτοιο μαγαζί είναι ο «Μόλυβος» δίπλα στο παλιό γήπεδο της ΑΕΚ και τα σουξέ του είναι τα εξής: θράψαλο μικρό, φρέσκο, τηγανισμένο ελαφρά, έτσι που να μένει ζουμερό. γιουβετσάκι με μικρές φρέσκες γαρίδες, αντίλογος στον ευρέως κακοποιημένο μεζέ με την ντοματένια φρεσκάδα της γεύσης του. γκιουζλεμέδες από τους οποίους ξεχωρίζει εκείνος με τη φέτα. Το κεφάλαιο «σαρδέλα» αξίζει ειδική μνεία: παστή κατά το μυτιληνιό στιλ-εξπρές, έχει μαστιχωτή γλύκα. μαρινάτη σε ξίδι έχει ζωηράδα. ψητή και γεμισμένη με ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό έχει ορεκτική ελαφράδα. Αν υπάρχουν σουγάνια, μυτιληνιοί κρεμμυδοντολμάδες, παραγγείλτε τους, όπως επίσης και τους καλοφτιαγμένους κολοκυθοκεφτέδες και ντοματοκεφτέδες. Σημειωτέον, ο «Μόλυβος» έχει πολύ καλή συλλογή ούζων.

Χρ. Σμύρνης 8, Ν. Φιλαδέλφεια, 2102582091. Τιμή: € 15-20.

Περισσότερες πληροφορίες

Μόλυβος

Χρ. Σμύρνης 8, Νέα Φιλαδέλφεια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.