Θάμα

Οικογενειακή υπόθεση αυτό το μικρό, λιτό ελληνικό εστιατόριο σε αποχρώσεις του κρεμ και του ανοιχτού πράσινου, που άνοιξε πρόσφατα στον Χολαργό με κάποιες συνταγές της κατηγορίας «μαμά με φιλότιμο»...

Θάμα

Οικογενειακή υπόθεση αυτό το μικρό, λιτό ελληνικό εστιατόριο σε αποχρώσεις του κρεμ και του ανοιχτού πράσινου, που άνοιξε πρόσφατα στον Χολαργό με κάποιες συνταγές της κατηγορίας «μαμά με φιλότιμο»...

Θάμα - εικόνα 1

Οικογενειακή υπόθεση αυτό το μικρό, λιτό ελληνικό εστιατόριο σε αποχρώσεις του κρεμ και του ανοιχτού πράσινου, που άνοιξε πρόσφατα στον Χολαργό με κάποιες συνταγές της κατηγορίας «μαμά με φιλότιμο» (βλ. κις λορέν) και κάποιες άλλες πιο εστιατορικού στιλ. Ξεχώρισα το αγριογούρουνο από το Καϊμακτσαλάν, μαγειρεμένο στιφάδο με κρεμμυδάκια-λουκούμι, και το τρυφερό αρνάκι φρικασέ. Κάποια άλλα πιάτα έχω την εντύπωση ότι θέλουν ακόμη λίγη προπόνηση για να ισορροπήσουν παράδοση και τεχνική. Η φροντίδα και οι καλές προθέσεις, πάντως, φαίνονται ήδη από τη χαρτοπετσέτα-φάκελος με το κλαδάκι ελιάς στο πιάτο σου και από το ότι ψήνουν μόνοι τους το ψωμί στον ξυλόφουρνο και αναζητούν τα υλικά τους σε τοπικούς παραγωγούς (αν και η επιλογή μόνο ενός παραγωγού στο εμφιαλωμένο κρασί, όσο καλός κι αν είναι, είναι περιοριστική). Όσο για τις τιμές, πολύ λογικές, απευθύνονται σε όλους – πράγμα που πιστοποιείται στατιστικά από τις παρέες διαφόρων ηλικιών που πέτυχα στη σάλα. (Λεωφ. Μεσογείων 242, 2110139951. Τιμή: € 19-23)

Περισσότερες πληροφορίες

Θάμα Μεζέ

Λεωφ. Μεσογείων 242, Χολαργός
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.