Λεμονόκηπος

Παρότι ο χώρος είναι μεγάλος, έχει τη θέρμη μπιστρό ή χειροποίητου στεκιού – ζωγραφιστού, χρωματιστού, προσωπικού...

Λεμονόκηπος

Παρότι ο χώρος είναι μεγάλος, έχει τη θέρμη μπιστρό ή χειροποίητου στεκιού – ζωγραφιστού, χρωματιστού, προσωπικού...

Λεμονόκηπος - εικόνα 1

Μου αρέσει η μυρωδιά του ξύλου που καίγεται δίπλα στο σιντριβάνι που μεταμορφώθηκε σε… τζάκι. Παρότι ο χώρος είναι μεγάλος, έχει τη θέρμη μπιστρό ή χειροποίητου στεκιού – ζωγραφιστού, χρωματιστού, προσωπικού. Είναι από τα μέρη που δεν το πολυσκέφτεσαι να πας και να ξαναπάς (βοηθάνε και οι τιμές σε αυτό). Η σάλα μεσοβδόμαδα γεμίζει παρέες δια­φόρων ηλικιών. Η βελουτέ πατάτας με λίγο πράσο­ και flakes καπνιστού χοιρινού (€ 6) ξορκίζει ωραία το κρύο, η τραγανή σουπιά με το μελάνι της (€ 8) έχει πολύ ενδιαφέρουσα υφή και το αρνίσιο κότσι, που ψήνεται στη γάστρα με καρέ πατάτας και μελιτζάνας (€ 11), αν και ήταν κάπως υπερβολικά αλατισμένο στην περίπτωσή μας, έχει άμεση, ρουστίκ νοστιμιά, την οποία δεν θα έλεγα ότι πετυχαίνουν στην ίδια ένταση τα στριφτάρια με το μοσχαρίσιο «ραγού» (€ 10). Εν γένει, το νέο μενού είναι πιο καλοστημένο και υπογραμμίζει όμορφα τα υλικά του. Ευχάριστα και τα επιδόρπια, όπως το alternative τιραμισού (€ 5), που σερβίρεται σε σπασμένο φύλλο κρούστας. Αγ. Τριάδος 11 & Επταλόφου, Ν. Φιλαδέλφεια, 2102588611. Τιμή: € 20-23

Περισσότερες πληροφορίες

Λεμονόκηπος (Ο)

Αγ. Τριάδος 11 & Επταλόφου, Νέα Φιλαδέλφεια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.