Δήμος Αθηναίων: Απόκριες στην Αθήνα σε 55 σημεία της πόλης

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, διοργανώνει 80 αποκριάτικες εκδηλώσεις. Δείτε το πρόγραμμα.

Δήμος Αθηναίων: Απόκριες στην Αθήνα

Η μεγαλύτερη γιορτή του καρναβαλιού έχει ξεκινήσει στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας και μικροί και μεγάλοι διασκεδάζουμε όλοι μαζί, συμμετέχοντας σε ένα πλούσιο πρόγραμμα με 80 αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, σε 55 σημεία της πόλης. 

Τσικνοπέμπτη με μουσική και παράδοση

Την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου μουσική και αποκριάτικη παράδοση θα πλημμυρίσουν τη Βαρβάκειο Αγορά, την πλατεία Μοναστηρακίου και τους γύρω δρόμους. Το κοινό θα συναντήσει τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων στη Βαρβάκειο Αγορά στις 11.30 π.μ., ενώ στις 12 μ.μ. η Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστρικής Τέχνης ΒΑΚΧΑΙ θα ξεκινήσει από την πλατεία Συντάγματος την αποκριάτικη διαδρομή της, κάνοντας μία στάση στην πλατεία Κοτζιά, όπου θα αναπαραστήσει το έθιμο των Κορδελάτων της Νάξου και θα καταλήξει στην πλατεία Μοναστηρακίου. Το συγκρότημα Χάρισμα και ο Ισίδωρος Πάτερος θα μας διασκεδάσουν με τη μουσική και τα τραγούδια τους, στη Βαρβάκειο στης 1 μ.μ..

Δήμος Αθηναίων: Απόκριες στην Αθήνα
Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστρικής Τέχνης ΒΑΚΧΑΙ

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου

Ο παλμός του καρναβαλιού συνεχίζει να χτυπά πολύ δυνατά το τριήμερο από 8 έως 10 Μαρτίου με ένα πλήθος εκδηλώσεων στους χώρους πολιτισμού, στις γειτονιές, στις πλατείες και στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας.

Δήμος Αθηναίων: Απόκριες στην Αθήνα

Μουσειοπαιδαγωγικές και εκπαιδευτικές αποκριάτικες δράσεις, εικαστικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και πάρτι για τα παιδιά, αποκριάτικες δράσεις για όλη την οικογένεια, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, αποκριάτικες διαδρομές με άρωμα παράδοσης και καρναβαλικό ρυθμό από πολιτιστικούς συλλόγους και μουσικές ομάδες, συναυλίες με τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων και πολλά ακόμη θα συμβούν την Παρασκευή 8, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου στη μεγάλη καρναβαλική γιορτή που εξελίσσεται σε όλη την πόλη.

Δήμος Αθηναίων: Απόκριες στην Αθήνα
Ενωση Ζακυνθίων Αθήνας

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων από 7-10/3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Πάρτυ, συναυλίες και χορός λίγο πριν από το φετινό φινάλε του This is Athens City Festival

Προτάσεις για ψυχαγωγία, εκθέσεις και πρωτότυπο κουκλοθέατρο την τελευταία εβδομάδα του φεστιβάλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/05/2024

Το Athens Book Space γεμίζει τέχνη την Αθήνα και τον Ιούνιο

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που περιμένουν τους επισκέπτες του Πάρκου Ελευθερίας.

Ξεκινά το 3ο φεστιβάλ Refugee Week Greece

Το φετινό φεστιβάλ αγκαλιάζει το θέμα "Το Σπίτι Μας", με μία πρόσκληση προς όλους να αναλογιστούν το τι σημαίνει η λέξη "Σπίτι".

Ανησυχία της ΕΛΛΕΤ για την κατασκευή ξενοδοχείου πολυτελείας στον αρχαιολογικό χώρο του Καστελίου στα Χανιά

Η ΕΛΛΕΤ καλεί την Υπουργό Πολιτισμού, τον Δήμαρχο Χανίων και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να μην δεχθούν την μετατροπή των τριών ιστορικών κτιρίων στο λόφο Καστέλι σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Live A Legacy: Η πρωτοβουλία της Mastercard και του Women On Top προσφέρει έμπνευση και καθοδήγηση σε όλες τις γυναίκες

Αν το Live A Legacy μας μαθαίνει κάτι, είναι ότι οι γυναίκες μπορούν να φτάσουν όσο ψηλά ονειρεύονται, αρκεί να θέσουν τους κατάλληλους στόχους και να αδράξουν τις σωστές ευκαιρίες, ξεπερνώντας όσα εμπόδια προκύψουν στο δρόμο τους.