Στο "Polyamorous" η Αθήνα ανθίζει

Το νέο concept store της Ελένης Νικολούλια και του Αλέξανδρου Γκικόπουλου φέρνει ξανά στο προσκήνιο μία πανέμορφη αστική συνήθεια αλλά δεν περιορίζεται μόνο εκεί.

Η Ελένη Νικολούλια και ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος στο Polyamorous στα Εξάρχεια © Λεωνίδας Τούμπανος

Λουλούδια, ποτά, 'παιχνίδια'. Το τρίπτυχο πάνω στο οποίο βασίζεται το ολοκαίνουριο concept store των Εξαρχείων, "Polyamorous", μοιάζει φαινομενικά απλό. Και είναι, έχοντας όμως ως bonus την προσωπική σφραγίδα των Ελένη Νικολούλια και Αλέξανδρου Γκικόπουλου -του πιθανότατα πιο cool ζευγαριού της Αθήνας- και τη μετατροπή μίας ιδέας που συζητούσαν καιρό σε πράξη, πάντοτε με το εξαιρετικό προσωπικό τους γούστο και την απαραίτητη προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια. 

Η βιτρίνα με τα φυτά στο Polyamorous στα Εξάρχεια
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η είσοδος στο Polyamorous στα Εξάρχεια
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ήμουν κι εγώ στο γάμο στο Polyamorous στα Εξάρχεια
© Λεωνίδας Τούμπανος

Επέλεξαν τα Εξάρχεια καθώς είναι η γειτονιά τους, στην οποία κατοικούν τα τελευταία 8 χρόνια, όταν μετακόμισαν σε αυτήν από το Παγκράτι, και τα λατρεύουν από άκρη σ' άκρη. Εκτιμούν κυρίως την αύρα τους αλλά και το γεγονός πως είναι μία περιοχή ανοιχτή σε οποιοδήποτε νέα, καλοφτιαγμένη ιδέα. Ακριβώς ό, τι είναι και το "Polyamorous" -που άνοιξε επίσημα τις πόρτες του την πρώτη ημέρα της άνοιξης- δηλαδή. 

Τι εστί "Polyamorous"

Πρόκειται να συζητηθεί αρκετά -ίσως γίνει και το επόμενο talk of the town- και πιθανότατα να δημιουργήσει (ή πιο ορθά, να επαναφέρει) trend για μία πανέμορφη αλλά ξεχασμένη αστική συνήθεια, αυτή του να αγοράζεις και να προσφέρεις λουλούδια. Το "Polyamorous" υπηρετεί το ανθικό πλαίσιο αλλά δεν περιορίζεται μόνο εκεί, δένοντάς το με ένα μάλλον αναπάντεχο πάντρεμα παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η εξωτερική όψη του Polyamorous στα Εξάρχεια
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ασχολείται λοιπόν με τα άνθη και τα φυτά, τα αποστάγματα και τα κρασιά, με τις μπύρες και, σε μικρότερο βαθμό, με ερωτικά παιχνίδια και αξεσουάρ. Όλα σε ένα πολύ προσεκτικό και εκλεπτυσμένο terroir, με σεβασμό προς οποιονδήποτε επισκέπτη ή ακόμη και περαστικό. 

Φτιάχνοντας ανθοδέσμες στο Polyamorous στα Εξάρχεια
© Λεωνίδας Τούμπανος

Κι άλλα λουλούδια στο Polyamorous στα Εξάρχεια
© Λεωνίδας Τούμπανος

Μαγαζί γωνία εκεί όπου η Μαυρομιχάλη σταυρώνεται με τη Μεθώνης, φωτεινό, καλοφτιαγμένο και ανοιχτόκαρδο. Φυτά και λουλούδια από τη μία, ράφια με premium ποτά από την άλλη, να πατούν σε ένα πανέμορφο μωσαϊκό. Και μουσικές -πραγματικά ωραίες μουσικές- από βινύλια να φτιάχνουν το ηχητικό χαλί.

Τα ράφια με τα ποτά στο Polyamorous στα Εξάρχεια
© Λεωνίδας Τούμπανος

Τα παιχνίδια στο Polyamorous στα Εξάρχεια
© Λεωνίδας Τούμπανος

Όσον αφορά τη δεύτερη πτυχή, κάθε φιάλη έχει επιλεχθεί προσεκτικά από δύο άτομα που γνωρίζουν όσο λίγοι τον χώρο των spirits στην Ελλάδα, έχοντας περάσει όλη τους την επαγγελματική ζωή στο τερέν των αποσταγμάτων και των μπαρ

Γλάστρες και κασπό στο Polyamorous στα Εξάρχεια
© Λεωνίδας Τούμπανος

Σερβίρονται επίσης και cocktails on the go, ποτά ακριβώς όπως θα τα έπιναν ο Αλέξανδρος και η Ελένη. Ποτά που τους αρέσουν, ποτά που φιλοδοξούν να αρέσουν και στο κοινό, ποτό που θα διανθίζουν οποιαδήποτε στιγμή επιθυμεί ο καθένας. 

Διαβάστε Επίσης

Ένα εξίσου προσεγμένο πατάρι με μίνι μπαρ -που δίνει έξτρα προοπτική στο χώρο- επιβλέπει από ψηλά, ενώ το μεγάλο τραπέζι εκεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν χώρος γευσιγνωσιών ή ακόμη και εργασίας για κάθε ενδιαφερόμενο - καφές εδώ δε σερβίρεται, τουλάχιστον προς το παρόν. 

Ειλικρίνεια, χιούμορ αλλά και επί του πρακτέου μπόλικες πτυχές του έρωτα. Το "Polyamorous", με αφετηρία το πανέμορφο εσωτερικό του, πραγματοποιεί όλα όσα υπόσχεται το όνομά του, διανθίζοντας ακόμη περισσότερο μία ιδιαίτερη γειτονιά.  

Ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος στο Polyamorous στα Εξάρχεια
© Λεωνίδας Τούμπανος


Info

Μαυρομιχάλη 72-74, Εξάρχεια

Τηλ. 216 2022477

FB: Polyamorous Athens

IG: @polyamorous.athens

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Με 59 πρωτότυπες εκδηλώσεις συνεχίζεται το This is Athens City Festival 2024

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Έργα αναβάθμισης του αρχαιολογικού χώρου του Λόγγου στην Έδεσσα

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να αναβαθμιστεί το πολιτιστικό και τουριστικό προφίλ της Έδεσσας, ως προορισμού που συνδυάζει πλούσιο μνημειακό απόθεμα όλων των περιόδων, αλλά και απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον

Καλό το θέαμα, αλλά τι μένει μετά τα κομφετί;

Μερικές σκέψεις από το Μάλμε στα Εξάρχεια και από τη Νέα Φιλαδέλφεια στη Γάζα.

H Πλατεία Εξαρχείων σχεδόν εξαφανισμένη από τις εργασίες για το μετρό

Η νέα επέκταση του εργοταξίου του μετρό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους, οι οποίοι παραπονιούνται για τον πλέον ασφυκτικά περιορισμένο χώρο στην Πλατεία Εξαρχείων.

Οι "Ανοιχτές Πόρτες" φέτος στο Κτήμα Αβαντίς θα είναι μία μεγάλη και διπλή γιορτή

Οι φετινές "Ανοιχτές Πόρτες" συμπίπτουν με τα 30 χρόνια του Οινοποιείου για αυτό και το πρόγραμμα στις 18-19 Μαίου τα έχει όλα!

Ολοκλήρωση εργασιών προστασίας στον ναό του Αγίου Αθανασίου Αφιδνών

Οι εργασίες υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τις εγκεκριμένες από το ΥΠΠΟ μελέτες για την στερέωση και αποκατάσταση του ναού και την συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου του.

Τι θα φέρει αυτό το καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ;

Συναυλίες, θερινό σινεμά, sleepovers με πανσέληνο και υπαίθριες εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο δίνουν την αφορμή να κατηφορίσουμε στο πιο δροσερό σημείο της πόλης.