O πρωτοπόρος της "συνεχούς μουσικής" Lubomyr Melnyk στο Μέγαρο

Ένας από τους σπουδαιότερους πιανίστες και συνθέτες της εποχής μας για μία και μοναδική συναυλία.

Lubomyr Melnyk

Ο Lubomyr Melnyk, ο πρωτοπόρος της "συνεχούς μουσικής", έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για μία και μοναδική συναυλία την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, στις 8.30 το βράδυ. Με περισσότερα από 120 έργα, ο Ουκρανός μουσικός, που θεωρείται ένας από τους
σπουδαιότερους πιανίστες και συνθέτες της εποχής μας, είναι εμπνευστής μιας
νέας πιανιστικής γλώσσας, της "συνεχούς μουσικής" ("continuous music").
Πρόκειται για μια καινοτόμο τεχνική που απαιτεί υψηλού επιπέδου δεξιότητες, προκειμένου να απελευθερωθεί η "φυσική φωνή" του οργάνου.

Η μουσική του Melnyk έχει τις ρίζες της στο κλασικό πιάνο. Ο ίδιος έχει επηρεαστεί από συνθέτες όπως ο Liszt και ο Brahms, αλλά και από την ανατολική φιλοσοφία και τη μινιμαλιστική μουσική. Το αποτέλεσμα είναι ένα μουσικό υβρίδιο, ένα ιδιαίτερο κράμα από σύγχρονες "ρομαντικές" αρμονίες και μελωδικό υλικό. Επιπλέον, ο Lubomyr Melnyk, με την εκπληκτική του ικανότητα να παράγει 19,5 νότες το δευτερόλεπτο σε κάθε χέρι, είναι πλέον και επίσημα ο πιο γρήγορος πιανίστας που έχει ηχογραφηθεί ποτέ!

Lubomyr Melnyk

Η συναυλία του Lubomyr Melnyk στο Μέγαρο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σειράς "Γέφυρες” (επικεφαλής: Δημήτρης Μαραγκόπουλος), ενώ, είναι μια συμπαραγωγή του Plissken & Hub Events και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Η προπώληση έχει αρχίσει. 

Τιμές εισιτηρίων: € 45-9 | Πληροφορίες: 2107282333

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sold out ο Slimane στο Παλλάς: Ανοίγει προπώληση για δεύτερη παράσταση

Εννέα μήνες προτού εμφανιστεί στην Αθήνα, όλα τα εισιτήρια για την πολυναμαενόμενη συναυλία εξαντλήθηκαν σε 8 ώρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/05/2024

"Πηνελόπη" του Φωρέ και "Μετζέ" του Σαμάρα στα "Ολύμπια": Σημαίνουσες συναυλιακές πρεμιέρες γαλλικών λυρικών έργων με ελληνικό ενδιαφέρον

Δύο ιστορικής σημασίας παραγωγές γαλλικής όπερας με ελληνικό ενδιαφέρον απολαύσαμε το τελευταίο τρίμηνο στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας.

"Come Out And Play": Οι Offspring γιορτάζουν τα 40 ερχόμενοι στην Ελλάδα

Τέσσερις δεκαετίες μετά την ίδρυσή τους και τρεις από τότε που άναψαν παγκόσμιες φωτιές με το "Smash", οι Καλιφορνέζοι καταφτάνουν στην Αθήνα με διάθεση για πάρτι (Κυριακή 9/6, Πλατεία Νερού), υποσχόμενοι εκρηκτικό ξεκίνημα στο φετινό Release Athens Festival.

"Τόσκα": Η επιστροφή ενός πολυαγαπημένου μουσικού θρίλερ

Η "Τόσκα" του Πουτσίνι σε σκηνοθεσία Ούγκο ντε Άνα, μια μεγάλη εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, επιστρέφει, με εν μέρει νέα διανομή, για 4 παραστάσεις (1-2, 6 & 11 Ιουνίου) στο Ηρώδειο, εγκαινιάζοντας το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών.

Δέκα μέρες έμειναν για την έναρξη του Release Athens 2024

Η αντίστροφη μέτρηση για το αγαπημένο φεστιβάλ έχει ξεκινήσει.

Προετοιμαστείτε για το desert noir ταξίδι των Still Corners στο "Gagarin 205"

Επιλέξαμε πέντε κομμάτια που ανυπομονούμε να ακούσουμε στο live της dream pop μπάντας.

Maustetytöt: Γνωρίζουμε καλύτερα τη φινλανδική indie band από τα "Πεσμένα Φύλλα"

Οι αδελφές Karjalainen, που εμφανίζονται στην τελευταία ταινία του Άκι Καουρισμάκι έρχονται για μια συναυλία για σινεφίλ στο "Gazarte".