Ο κύκλος "Νέα Ταλέντα" συνεχίζεται με δύο σπουδαία έργα των Μπετόβεν και Μπραμς

Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, υπό τον Ανδρέα Τσελίκα, με τη σολιστική συνεισφορά του πιανίστα Σταύρου Δρίτσα εμφανίζεται στις 8/4 στο Ολύμπια.

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων


Ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει να δίνει βήμα στους νέους καλλιτέχνες μέσα από τον κύκλο συναυλιών "Νέα Ταλέντα", που παρουσιάζει ΟΠΑΝΔΑ στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας". Την Παρασκευή 8 Απριλίου στις 8.30 μ.μ. το κοινό θα απολαύσει ένα μαγικό κοντσέρτο με δύο σπουδαία έργα του συμφωνικού ρεπερτορίου των κορυφαίων συνθετών της κλασική μουσικής Ludwig van Beethoven και Johannes Brahms. Σολίστ ο Σταύρος Δρίτσας, ένας εξαιρετικά ταλαντούχος νέος πιανίστας με αξιόλογες σπουδές, σημαντικές βραβεύσεις και έντονη συναυλιακή δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σταύρος Δρίτσας

Στη συναυλία θα  ακουστεί το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 1, που αποτελεί ένα έργο-σταθμό στη συνθετική πορεία του Ludwig van Beethoven, όχι μόνο για τη μεγάλη του διάρκεια και τον όγκο της ορχήστρας που χρησιμοποιεί, αλλά και για τις καινοτομίες που εισήγαγε στην πιανιστική γραφή.  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης την Συμφωνία αρ. 3 του Johannes Brahms, ένα έργο όπου συνυπάρχουν τα δραματικά στοιχεία, το εξομολογητικό ύφος και ο έντονος λυρισμός.

Προπώληση εισιτηρίων (€ 10-3).

Σε όλες τις εκδηλώσεις στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας" τηρούνται όλα τα ισχύοντα μέτρα κατά της πανδημίας. Το θέατρο είναι covid free. Η είσοδος στους χώρους του θεάτρου προϋποθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού (τουλάχιστον 14 ημερών) ή νόσησης, όπως ορίζει η ισχύουσα ΚΥΑ, ενώ πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Περισσότερες πληροφορίες

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων

  • Κλασική μουσική

Ο κύκλος «Νέα ταλέντα» συνεχίζεται με δύο σπουδαία έργα του συμφωνικού ρεπερτορίου, το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 1 του Μπετόβεν και τη Συμφωνία αρ. 3 του Μπραμς. Την ορχήστρα, υπό τον Ανδρέα Τσελίκα, θα συνοδεύσει ο σολίστ Σταύρος Δρίτσας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sold out ο Slimane στο Παλλάς: Ανοίγει προπώληση για δεύτερη παράσταση

Εννέα μήνες προτού εμφανιστεί στην Αθήνα, όλα τα εισιτήρια για την πολυναμαενόμενη συναυλία εξαντλήθηκαν σε 8 ώρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/05/2024

"Πηνελόπη" του Φωρέ και "Μετζέ" του Σαμάρα στα "Ολύμπια": Σημαίνουσες συναυλιακές πρεμιέρες γαλλικών λυρικών έργων με ελληνικό ενδιαφέρον

Δύο ιστορικής σημασίας παραγωγές γαλλικής όπερας με ελληνικό ενδιαφέρον απολαύσαμε το τελευταίο τρίμηνο στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας.

"Come Out And Play": Οι Offspring γιορτάζουν τα 40 ερχόμενοι στην Ελλάδα

Τέσσερις δεκαετίες μετά την ίδρυσή τους και τρεις από τότε που άναψαν παγκόσμιες φωτιές με το "Smash", οι Καλιφορνέζοι καταφτάνουν στην Αθήνα με διάθεση για πάρτι (Κυριακή 9/6, Πλατεία Νερού), υποσχόμενοι εκρηκτικό ξεκίνημα στο φετινό Release Athens Festival.

"Τόσκα": Η επιστροφή ενός πολυαγαπημένου μουσικού θρίλερ

Η "Τόσκα" του Πουτσίνι σε σκηνοθεσία Ούγκο ντε Άνα, μια μεγάλη εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, επιστρέφει, με εν μέρει νέα διανομή, για 4 παραστάσεις (1-2, 6 & 11 Ιουνίου) στο Ηρώδειο, εγκαινιάζοντας το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών.

Δέκα μέρες έμειναν για την έναρξη του Release Athens 2024

Η αντίστροφη μέτρηση για το αγαπημένο φεστιβάλ έχει ξεκινήσει.

Προετοιμαστείτε για το desert noir ταξίδι των Still Corners στο "Gagarin 205"

Επιλέξαμε πέντε κομμάτια που ανυπομονούμε να ακούσουμε στο live της dream pop μπάντας.

Maustetytöt: Γνωρίζουμε καλύτερα τη φινλανδική indie band από τα "Πεσμένα Φύλλα"

Οι αδελφές Karjalainen, που εμφανίζονται στην τελευταία ταινία του Άκι Καουρισμάκι έρχονται για μια συναυλία για σινεφίλ στο "Gazarte".