Το Halfman στρέφει το ενδιαφέρον στο Μαρούσι

Το υβριδικό all day project είναι από μόνο του μία ιδιαίτερη όσο και νόστιμη περίπτωση, με ποιοτικό καφέ, εξαιρετικά ποτά και φαγητό με την υπογραφή του Άνταμ Κοντοβά.

Το Halfman στο Μαρούσι © Λεωνίδας Τούμπανος

Η Λορέτα Τόσκα και ο Αλέξης Σιμωνίδης μόνο άγνωστα πρόσωπα δεν είναι όσον αφορά τα δρώμενα της αθηναϊκής εστίασης και πολύ περισσότερο σε εκείνα που άπτονται της μπάρας. Παράλληλα, έχουν ιδρύσει την εταιρεία ICE UP που φέρνει στο ποτήρι σου τον πιθανότατα κορυφαίο πάγο της αγοράς. Εδώ και μερικούς μήνες τριγυρνούσε στο μυαλό τους η -κατά κάποιο τρόπο- επιστροφή στη δράση, κάτι που έγινε πραγματικότητα με το Halfman.

Το Halfman στο Μαρούσι 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το Halfman στο Μαρούσι 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το Halfman στο Μαρούσι 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το ολόφρεσκο all-day bar στο Μαρούσι και επί της λεωφόρου Κηφισίας έχει ανοίξει τις πόρτες του εδώ και λίγες εβδομάδες αλλά το επίσημο ντεμπούτο του θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου με ένα opening πάρτι και live DJ set από την Μαρία Παπιδάκη του Best Radio 92.6.

Τι ακριβώς λοιπόν είναι το Halfman; Για να αντιληφθείς πλήρως το concept, θα πρέπει αρχικά να παρατηρήσεις το λογότυπο του μαγαζιού, που είναι ο Κένταυρος Χείρων: Ένα σύμβολο γνώσης, σοφίας και δύναμης, με διττή μορφή, που ενστερνίζεται και αποδέχεται όλες τις πτυχές του. Κάτι που οφείλει να κάνει και ο επισκέπτης εδώ, για να εκτιμήσει στο απόλυτο τον χώρο στον οποίο βρίσκεται. "Όσο πιο εύκολα και ολιστικά αποδεχθείς τη φύση σου, τόσο πιο καλά θα είσαι με τον εαυτό σου. Πιστεύουμε πως το ίδιο ισχύει κατά κάποιο τρόπο και για την εστίαση" σημειώνει η Λορέτα Τόσκα, ρίχνοντας τη γέφυρα ανάμεσα στη βασική ιδέα και την πραγματοποίησή της.

Το Halfman στο Μαρούσι 16
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το Halfman είναι ένα μέρος που πατά στιβαρά και με φαντασία πάνω σε πολλά τερέν: Είναι μπαρ, εστιατόριο και café, αγαπά το κρασί και τα έργα τέχνης, έχει χαρακτήρα plantshop και βιβλιοπωλείου, ξέρει να επικοινωνεί ορθά το merchandise. Όλα αυτά σε έναν χώρο φωτεινό και άνετο, που ξεκουράζει το μάτι και το μυαλό.

Τι πίνουμε, τι τρώμε στο Halfman

"Αν κάτι δεν μπορούμε να το βγάλουμε ολόσωστα, νόστιμα και με τον τρόπο που πρέπει, απλά δεν το σερβίρουμε. Γι' αυτό άλλωστε δε φτιάχνουμε ελληνικό καφέ, που πολύ μας αρέσει αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα να τον φτιάξουμε ακριβώς με τον αυθεντικό τρόπο που χρειάζεται. Ή το κάνεις καλά ή δεν το κάνεις καθόλου. Ο βασικός μας στόχος είναι να προσφέρουμε στον επισκέπτη προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, σε εξίσου εξαιρετικές τιμές. Και νομίζω πως έως τώρα το καταφέρνουμε αρκετά καλά" μου λέει η κ. Τόσκα, σχετικά με το τι συναντά κανείς στα μενού του Halfman.

Το Halfman στο Μαρούσι 9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στα του φαγητού, το όνομα του Άνταμ Κοντοβά αρκεί από μόνο του για να εγγυηθεί τη σίγουρη νοστιμιά των όσων φτάνουν στο τραπέζι σου, με προτάσεις όπως το rise tartare bowl, το sando με παστράμι και το steak sandwich, τα φρέσκα σπαγγέτι a la chittarra και τη χοιρινή μπριζόλα να το επιβεβαιώνουν με θριαμβευτικά απολαυστικό τρόπο, εκτεινόμενα χρονικά σε εύρος που καλύπτει τις ανάγκες κάθε στιγμής της ημέρας.

Το Halfman στο Μαρούσι 13
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το Halfman στο Μαρούσι 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στα του πίνειν, πέρα από μία πλήρη λίστα κρασιών και μία αντίστοιχη αποσταγμάτων, συναντάς και το πληθωρικό μενού των cocktails, που διαχωρίζεται στο τρίπτυχο Halfman Classics- Hybrids-  Halfman Culture. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για ποτά με προσωπικότητα και χαρακτήρα, που δε νιώθουν την ανάγκη να δημιουργήσουν περιττό θόρυβο. Πριν από όλα αυτά, θα πιεις θαυμάσιο μονοποικιλιακό οργανικό καφέ που ψήνεται αποκλειστικά για το Halfman, στις κρύες εκδοχές του οποίου "βουτά" ο ICE UP.

Το Halfman στο Μαρούσι 12
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το Halfman στο Μαρούσι 14
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το Halfman στο Μαρούσι 10
© Λεωνίδας Τούμπανος

"Ξέρεις κάτι; Είναι ένα μέρος που θα θέλαμε κι εμείς να πηγαίνουμε μετά τη δουλειά, γνωρίζοντας πως σε αυτό θα βρούμε ποιοτικό ποτό, ποιοτικό φαγητό και ποιοτικούς ανθρώπους" μου λέει κλείνοντας η Λορέτα και μπορώ να αντιληφθώ το γιατί. Στο Halfman έχει δοθεί η παραμικρή προσοχή στο οτιδήποτε αλλά κυρίως στο να γεννηθεί ένα σύμπαν σε ένα busy αθηναϊκό district, που θα σε ταξιδέψει για λίγο μακριά από τα του γραφείου και θα σου επιτρέψει να χαλαρώσεις πλήρως. Είτε πρόκειται απλά για έναν καφέ, είτε για lunch break, είτε για after office drinks. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Halfman

Λεωφ. Κηφισίας 22, Μαρούσι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Oliver Hunteman και Νick Warren έρχονται αυτό το ΣΚ στο "Bolivar"

Ο Μάης ξεκινά γεμάτος χορό στην παραλιακή.

29/04/2024

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.