7 νέα μπαρ για ανοιξιάτικα ποτά στην Αθήνα

Επτά αφίξεις έρχονται να προστεθούν στις επιλογές όσων αγαπούν τα spirits, τα cocktails και το κρασί στην πόλη.

Η μπάρα στο μπαρ Τράγος στου Ψυρρή © Λεωνίδας Τούμπανος

Μία ρεαλιστική παρατήρηση στο πεδίο της αστικής πραγματικότητας που αφορά την εστίαση τα τελευταία χρόνια, είναι πως η Αθήνα δε σταματά στιγμή να υποδέχεται νέα μπαρ. Ακολουθεί η πιο πρόσφατη φουρνιά αυτών.

Τα νέα μπαρ

Ξεκινώντας από το κέντρο της πόλης, μεταφερόμαστε σε μικρό δρομάκι ανάμεσα στη Σόλωνος και την Κωλέττη, την οδό Λόντου, στα Εξάρχεια. Εκεί ακριβώς έκανε την εμφάνισή του στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου το "The Cranky". Ένα μπαρ με έντονα χρώματα και urban αίσθηση. Στην μπάρα του ο Κωνσταντίνος Πίτσας επιμελείται μία λίστα με 12 signature cocktails, συν 3 ακόμη non alcohol προτάσεις, κάποιες από τις οποίες θα δοκιμάσεις ακούγοντας RnB, hip-hop, 90s και γενικότερα χορευτικές μουσικές.

Νέα Μπαρ στην Αθήνα_The Cranky 4

Νέα Μπαρ στην Αθήνα_The Cranky 2

Κατηφορίζοντας προς του Ψυρρή και την πλατεία των Αγίων Αναργύρων, ο "Τράγος" κατέφθασε λίγες εβδομάδες πριν. Συστήνεται ως μοντέρνο καφενείο αλλά στην πραγματικότητα προχωρά αρκετά πιο μακριά από αυτό, αν κρίνουμε από τον 'προχώ' χώρο του και τις πολλά υποσχόμενες υπηρεσίες του τόσο στο κομμάτι του φαγητού όσο και σε εκείνο του ποτού.

Νέα Μπαρ στην Αθήνα_Ο Τράγος 2

Νέα Μπαρ στην Αθήνα_Ο Τράγος 3

Στο ψιλοτάβανο, σέξι εσωτερικό με τα pop στοιχεία και στο θεόρατο καλοβαλμένο μπαρ, θα πιεις από μία λίστα που φέρει την υπογραφή του Μανώλη Λυκιαρδόπουλου και θα δοκιμάσεις bar food αλλά και πιο στιβαρές 'εστιατορικές' προτάσεις, από τους Μαριλού Φραντζή και Φάνη Παπαθανασίου.

Διαβάστε Επίσης

Στο Κουκάκι, τo "Feelin' Good" έκανε την εμφάνισή του στο φινάλε του 2022  και είναι πιθανότατα το πιο πολυσυζητημένο από τα καινούρια μπαρ της πόλης. Οι Αλέξανδρος Δοντάς, Γιώργος Λαμπρινίδης και Νίκος Κώνστας παρουσιάζουν ένα μέρος που ισορροπεί ανάμεσα στο new age αμερικάνικο jazz spot και το upscale dirty street bar, προσαρμοσμένο στην αθηναϊκή πραγματικότητα της μπάρας και έχοντας φιλοδοξία να εξελιχθεί σε ένα γενικότερο γευστικό σημείο.

Το μπαρ Feelin' Good στο Κουκάκι 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Feelin' Good στο Κουκάκι
© Λεωνίδας Τούμπανος

Κλασικές και 'Hall of Fame' προτάσεις (από modern classics που εμπνεύστηκαν κάποιοι από τους πιο επιδραστικούς τύπους του industry, στις αρχές του 21ου αιώνα) στα ποτά και σοβαρή επένδυση στο bar food, με τον Έλβι Δημήτρη Ζύμπα να είναι εκείνος που επιμελείται οτιδήποτε βγαίνει από την κουζίνα.

Ακριβώς απέναντι και στην ολοένα και πιο ανερχόμενη πιάτσα του Νέου Κόσμου, το "Bariéro" είναι το αποτέλεσμα της έμπνευσης του Μιχάλη Λεβεντογιάννη και του Κωνσταντίνου Δανού και άνοιξε τις πόρτες του στις αρχές Μαρτίου.

Το νέο μπαρ του Μιχάλη Λεβεντογιάννη και του Κωνσταντίνου Δανού, Bariéro Athens, στο Νέο Κόσμο
© Θανάσης Γάτος

Ποτά στο νέο μπαρ Bariéro Athens στο Νέο Κόσμο
© Χριστίνα Κυπαρισσά

Πρόκειται για ένα all day aperitivo bar που προσεγγίζει τα πράγματα υπό έναν tailor made ιταλικό μινιμαλισμό και βρίσκει στέγη σε μία πολυκατοικία των 70s, με ιδιαίτερο μωσαϊκό, ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, έργα τέχνης και (πολλά) κεριά. Επιλεγμένες ετικέτες κρασιών, ιταλικά τυριά, delicatessen προϊόντα που συνοδεύουν άψογα τα εμπνευσμένα spritzes του μενού, συνυπάρχουν μαζί ψαγμένες ethnic μουσικές, για ένα σποτ που υπόσχεται να προσφέρει στον επισκέπτη στιγμές ανάλογες των όσων υπόσχονται τα δύο συνθετικά του ονόματός του. 

Διαβάστε Επίσης

Νέα άφιξη όμως υπάρχει και στον Πειραιά. Το "Paraguay" είναι ένα μπαρ-αποτέλεσμα δύο φίλων -των Θωμά Τζοβάρα και Μανώλη Συμεωνίδη- με εξωτικό vibe. Aπό τον περασμένο Δεκέμβριο εξελίσσεται σε ένα σύμπαν διασκέδασης, σε ένα περιβάλλον που θυμίζει έντονα πάρτι.

Παραγουάη Paraguay μπαρ Πειραιάς 2

Το τελευταίο αποτυπώνεται και στις μουσικές εδώ, καθώς η γκάμα εκτείνεται από funk και soul ρυθμούς μέχρι disco, RnB ή ακόμη και νοσταλγική ελληνική λαϊκοπόπ που μπορεί να αγγίξει και τα σύνορα του greek trash. Στα της μπάρας, το αγαυένιο There is a reason why Paraguay και το kinky Swingers Party (με ουίσκι, σαντιγί και μπάρα σοκολάτας) είναι μόνο δύο από τις signature επιλογές σε cocktails.

Τα νέα wine bars

Στα οινικότερα των μπαρ, δύο είναι εκείνες οι καινούριες προσθήκες που παρουσιάζουν ενδιαφέρον τους τελευταίους μήνες. Η πρώτη βρίσκεται στο Θησείο και ακούει στο όνομα "Lost Roots". Πρόκειται για ένα wine bar που δημιούργησαν τρεις φίλοι με ιδιαίτερη αγάπη για το κρασί και πάθος για τη γεύση γενικότερα.

Το wine bar Lost Roots στην οδό Ηρακλειδών στο Θησείο
© Λεωνίδας Τούμπανος

Lost Roots Θησείο

Οι Λάμπρος Σιαφάκας, Βαγγέλης Ράγγος και Δημήτρης Μπαλανίκας έφτιαξαν έναν οικείο μίνιμαλ χώρο στον οποίο κανείς μπορεί να βρει περισσότερες από 200 ετικέτες τόσο του ελληνικού αμπελώνα όσο και του διεθνή (Παλαιός και Νέος Κόσμος), καθώς και προτάσεις σε κρασιά ήπιας παρέμβασης και natural, μαζί με μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες και αποστάγματα. Συνδυαστικά με όλα τα παραπάνω, έχει δοθεί έμφαση και στο πεδίο του φαγητού, εκεί όπου ο σεφ Νικόλας Παπαθανασίου εμπνέεται από ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις εμπλουτισμένες με επιρροές από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Στο Χάλανδρι, το wine bar "Terroirist" έκανε ντεμπούτο τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου και φέρει την υπογραφή των Δημοσθένη και Γιάννη Γεωργίου (των "Penny Lane" και "9Βήτα Home Bar") και του συνεργάτη τους Δαμιανού Ασημένιου.

Μία παλιά μονοκατοικία του 1960 έχει διαμορφωθεί σε ένα οικείο σποτ από τη Nine Design, με ένα ενδιαφέρον walk-in κελάρι. Η οινολόγος Χρύσα Γιατρά έχει διαμορφώσει μία λίστα με 80 ετικέτες και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρια Michelin σεφ Άγγελος Λάντος έχει επιμεληθεί ένα μενού φαγητού, εξόχως ταιριαστό με το κρασί.

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Feelin' Good

Γεωρ. Ολυμπίου 8, Κουκάκι
  • Bars

Τράγος

Πλατεία Αγίων Αναργύρων, Ψυρρή
  • Bars

Paraguay

Ασκληπιού 18, Πειραιάς
  • Bars

Lost Roots

Ηρακλειδών 30, Θησείο
  • Εστιατόρια

Cranky (The)

Λόντου 4, Εξάρχεια
  • Bars

Terroirist

Θουκυδίδου 12, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Bariéro

Αντισθένους 9, Νέος Κόσμος
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.