"Λοκάλι": Στην ταράτσα με αγαύη

Η ενδεχομένως πιο feelgood αθηναϊκή ταράτσα ετοιμάζεται να γίνει και πάλι ένα αστικό καλοκαιρινό hit, τοποθετώντας στην καρδιά της μπάρας της την τεκίλα.

ΤΟ ΛΟΚΑΛΙ ΚΑΙ Η ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ

Η ενδεχομένως πιο feelgood αθηναϊκή ταράτσα ετοιμάζεται να γίνει και πάλι ένα αστικό καλοκαιρινό hit, διατηρώντας τον χαρακτήρα και το μπρίο της. Αυτή τη φορά, τοποθετεί στην καρδιά της μπάρας της την τεκίλα. Το "Λοκάλι” είναι από εκείνα τα spots που έγιναν instant hits στην πόλη από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής τους, για όλους τους σωστούς λόγους: Το concept της ελληνικής παμπ έγινε αμέσως κατανοητό από κάθε πλευρά, η αυλή του εξελίχθηκε σε μία από τις πιο αγαπημένες της Αθήνας και η ταράτσα του -στην 3η χρονιά της λειτουργίας της- κατόρθωσε να φέρει το κάτι διαφορετικό, ανεβάζοντάς σε λίγο πιο ψηλά.

Αν έχεις αμφιβολία για το τελευταίο απλά σκέψου πως είναι μία από τις λίγες με αυθεντικό αθηναϊκό feelgood vibe και κοινό που στην πλειοψηφία του δεν ακολουθεί τη νόρμα (βλέπε επισκέπτες από το εξωτερικό που δε σταματούν να φωτογραφίζουν την Ακρόπολη) αλλά το ανθρωπο-μωσαϊκό της συντίθεται πάνω-κάτω από τις ίδιες φάτσες που θα συναντήσεις μία random στιγμή, σε οποιοδήποτε αγαπημένο μπαρ του κέντρου.

Ραστώνη και αγαύη

Όπως και πέρυσι (με το ρούμι πρωταγωνιστή), έτσι και φέτος, η ταράτσα υπηρετεί ένα πολύ συγκεκριμένο concept όσον αφορά τη spirit κατεύθυνση, με την αγαύη να έχει την τιμητική της. Το μενού της τιτλοφορείται The Cicadas Blues (Τα Μπλουζ των Τζιτζικιών) και είναι μία ωδή στη θερινή ραστώνη και την ανεμελιά που συνοδεύει την πιο ζεστή εποχή του χρόνου – κάτι που ξεκινά από τα ονόματα των ποτών και εκτείνεται, προφανώς, και στο γευστικό τους προφίλ.

ΤΟ ΛΟΚΑΛΙ ΠΟΤΟ ΠΑΝΤΑΝΡΙΤΑ
Η best seller Pandanrita.

Η λίστα των cocktails είναι χωρισμένη σε 5 κατηγορίες, με κυριότερη την Agave (Juniper, Sugarcane, Greek Spirits και Negronis οι υπόλοιπες), που κερδίζει ένα πολύ ιδιαίτερο στοίχημα: Ενώ στην πλειοψηφία της αποτελείται από παραλλαγές της Margarita (συνολικά 7 ποτά), κάθε μία από αυτές έχει το δικό της χαρακτήρα.

Για παράδειγμα, η Pandanrita (με λευκή τεκίλα αρωματισμένη με πάνδανο) παντρεύει έξοχα τις οξύτητες με τη φρεσκάδα που της προσδίδει το αλάτι από λεμόνι και ροζ πιπέρι στο χείλος του ποτηριού, ενώ το Summer Sloth (με bitters λεβάντας και λικέρ από θυμάρι) έχει σαφώς πιο αρωματικό και ανθικό προφίλ. Ιδιαίτερη έκπληξη προκαλεί η πιο μεσογειακή version, που ονομάζεται Spring Meadows, ένα mix τεκίλας-μαστίχας-άνηθου, με γλυκιές νότες και στρογγυλεμένη αίσθηση.

> Διάβασε ακόμη: Η πιο φρέσκια φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Αν πάλι δε δηλώνεις agave-aficionado, υπάρχει σίγουρα μία επιλογή για σένα σε κάποιες από τις υπόλοιπες κατηγορίες της λίστας, όπως η εναλλακτική του Cuba Libre, Coconut & Cola, το Cicadas Mule (με βάση το O/purist, βατόμουρο, ginger beer και μοσχολέμονο) ή το διαχρονικό best seller Negroni του Λοκαλίου, Adam & Eve.

ΤΟ ΛΟΚΑΛΙ ΠΟΤΟ 2
To Spring Meadows, μία μεσογειακή εκδοχή της Margarita.

Κλείνοντας, δε θα μπορούσα να παραλείψω να αναφέρω πως εδώ θα βρεις ένα από τα νοστιμότερα αθηναϊκά bar food, με τις μπάμιες tempura με την πικάντικη σάλτσα ή τα tacos με κοτόπουλο να στέκονται στο ύψος τους δίπλα σε κάθε αγαυένιο cocktail. Και όχι μόνον σε αυτό.

Fun fact: Η ταράτσα από το Λοκάλι έχει "αυτονομηθεί" και στο Instagram, με δικό της account.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το Mataroa Happy είναι εδώ και φέρνει μαζί του το πιο χαρούμενο Spritz του καλοκαιριού

Tο Mataroa συστήνει το πρώτο απόσταγμα χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ παγκοσμίως με έλαιο κάνναβης και εκχύλισμα νταμιάνας και δίνει ένα spritzάτο update.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Η bluegr Hotels & Resorts και το "Baba Au Rum" φέρνουν τα πιο εκλεκτά cocktails στις ακτές της Κρήτης

Αυτή η συνεργασία ενσαρκώνει την αρμονία της φύσης και της υψηλής γαστρονομίας, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία για κάθε επισκέπτη.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος επιστρέφει στο "Island"

Παρουσιάζει το esthete concept event του, στο club/restaurant της αθηναϊκής Ριβιέρας.

Ο Arodes μαζί με τον Dyzen έρχονται στο "Bolivar"

Οι ταλαντούχοι καλλιτέχνες προσγειώνονται στο αθηναϊκό beach club για ένα μαγικό σουαρέ.

Δύο από τα Καλύτερα Μπαρ του Κόσμου αναλαμβάνουν το "Avra" στο Great Sunday Club

Το "Alquímico" από την Καρταχένα και το "The Bar Ιn Front Οf Τhe Bar" από την Αθήνα θα αναδείξουν καινοτόμα ποτά φτιαγμένα με προϊόντα από τον κήπο του "Avra".

Η θρυλική εμπειρία cabaret dining της Ίμπιζας έρχεται στο "Lío Mykonos"

Ένας συνδυασμός εκλεκτών γεύσεων με έμφαση στη Μεσόγειο και ερμηνείες από καλλιτέχνες με διεθνή καριέρα – τραγουδιστές, χορευτές και ακροβάτες.

'Di Lien': To νέο μπαρ στη Στουρνάρη

Ακόμη μία ενδιαφέρουσα ολοήμερη πρόταση, στα χαμηλά των Εξαρχείων.