9 χρόνια «Baba Au Rum» με κόντρα ρουμιού και τεκίλας

Το bar που έβαλε τα θεμέλια της αθηναϊκής σκηνής του cocktail γιορτάζει τα γενέθλιά του με guest bartending και καλή μουσική.

9 χρόνια «Baba Au Rum» με κόντρα ρουμιού και τεκίλας

Μέσα στα 9 χρόνια λειτουργίας του, το «Baba Au Rum» έχει μπει τρεις φορές στη λίστα με τα 50 καλύτερα bars του κόσμου (το 2017 στην 30ή θέση, το 2016 στην 40ή και το 2013 στην 48η), το 2016 βρέθηκε στη βραχεία λίστα για το βραβείο του καλύτερου διεθνούς high volume cocktail bar και του καλύτερου cocktail menu στα μεγάλου κύρους Spirited Awards, ενώ στις δύο πρώτες χρονιές του θεσμού Athinorama Bar Awards απέσπασε από δύο Shakers.

Εκτός από το γεγονός ότι το «Baba Au Rum» έβαλε τα θεμέλια της ελληνικής σκηνής του bartending και του cocktail, έχουν πολλά, λοιπόν, να γιορτάσουν ο Θάνος Προυναρούς και η ομάδα του στο γενέθλιο party την Κυριακή 1 Απριλίου (από νωρίς το απόγευμα). Μαζί τους θα έχουν τους ανθρώπους του «El Copitas» από την Αγία Πετρούπολη, ενός underground bar 25 μόλις θέσεων που έχει φέρει στην παγωμένη ρωσική πόλη τη μεξικάνικη κουλτούρα του mezcal και της τεκίλα – η παρουσία τους θα ξεκινήσει μια «κόντρα» ανάμεσα στο ρούμι, στο οποίο ειδικεύεται το «Baba Au Rum», και στα δύο μεξικανικής προέλευσης αποστάγματα, που μόνο απολαυστική μπορεί να αποβεί για όσους βρεθούν εκεί. Απαραίτητο συνοδευτικό, φυσικά, η εκλεκτική μουσική, σήμα κατατεθέν του «Baba Au Rum», που κινείται από τη Northern Soul και τη funk μέχρι την electronica και κάθε διάφορα εξωτικά χρωματισμένα υβρίδια.

Περισσότερες πληροφορίες

Baba Au Rum

Κλειτίου 6, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

22 αθηναϊκά μπαρ για τη σημερινή World Cocktail Day

Η 13η ημέρα του Μαΐου είναι πάντοτε μία καλή αφορμή για να βγούμε και να πιούμε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
13/05/2024

H Miss Monique επιστρέφει στο "Bolivar"

H Ουκρανή star της dance electronica συναντά ξανά το αθηναϊκό κοινό στην παραλιακή.

Η Etiquette έχει τη δική της κοσμοθεωρία για τα μπαρ

Γεωργία Γεωργακοπούλου, Λευτέρης Πετρογεωργάκης και Νίκος Σουρμπάτης ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να προσφέρουν υψηλές υπηρεσίες φιλοξενίας μέσω της μπάρας, φιλοδοξώντας παράλληλα να αναβαθμίσουν το παιχνίδι των hotel bars στη χώρα.

'Habiba Wine' x 'Mona': Ένα pop up wine bar για το καλοκαίρι

Νέο οινικό σποτ με θέα Ακρόπολη, για λίγες μόλις εβδομάδες.

Τα πιο δημοφιλή ποτά του πλανήτη αυτή τη στιγμή

Όλα όσα έδειξε η έγκριτη λίστα του Drinks International για το 2024.

Το Monkey Shoulder αναζητά τους καλύτερους bartenders

Το Ultimate Bartender Championship έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.