Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 23/5

Άντονι Χόπκινς, Ράσελ Κρόου και Ράιαν Ρέινολντς προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Η Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ 1 «Η Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ»

Άντονι Χόπκινς, Ράσελ Κρόου και Ράιαν Ρέινολντς προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Η Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ

Ο οσκαρικός Άντονι Χόπκινς ενσαρκώνει το διασημότερο ψυχαναλυτή της Ιστορίας. Στα 86 του, ο εμβληματικός ηθοποιός αναλαμβάνει το ρόλο μιας ιστορικής προσωπικότητας στην ταινία του Ματ Μπράουν ("Ο Άνθρωπος που Γνώριζε το Άπειρο"). Όπως προδίδει ο τίτλος του φιλμ, που βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Μαρκ Σεν Ζερμέν, ο Χόπκινς υποδύεται το διάσημο ψυχολόγο Σίγκμουντ Φρόιντ με την υπόθεση να έχει ως φόντο το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Εκείνη την εποχή ο "πατέρας της ψυχανάλυσης" είχε εγκαταλείψει την πατρίδα του την Αυστρία και πλέον διέμενε στην Αγγλία. Εκεί τον επισκέπτεται ο θεολόγος και εμβληματικός συγγραφέας Κ. Σ. Λιούις, τον οποίο ενσαρκώνει ο Μάθιου Γκουντ, ο οποίος διεξάγει μια σειρά υπαρξιακών συζητήσεων με τον Φρόιντ γύρω από τη θρησκεία και την πίστη.

Το Λυσάρι της Ζωής

Feelgood υπαρξισμός από το σκηνοθέτη της "Αιώνιας Λιακάδας Ενός Καθαρού Μυαλού". Ένας σκηνοθέτης γεμάτος ενέργεια και φαντασία, καλείται να κάνει μια άτυπη ανταρσία όταν οι μαθαίνει πως οι χρηματοδότες του επιχειρούν να μην του επιτρέψουν να έχει πλήρη έλεγχο στη νέα ταινία που ετοιμάζει. Κλέβει το υλικό της παραγωγής, κρύβεται στο σπίτι της θείας του στην εξοχή και επιχειρεί να ολοκληρώσει το όραμά του μαζί με τους πιο πιστούς και αφοσιωμένους συνεργάτες του.

Κρυμμένα Μυστικά

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ράσελ Κρόου είναι ένας πρώην ντετέκτιβ με απώλεια μνήμης. Ένας πάλαι ποτέ δυναμικός αστυνομικός ερευνητής ανθρωποκτονιών, αφού υποβάλλεται σε μια πρωτοποριακή θεραπεία για τη νόσο Αλτσχάιμερ, αποφασίζει να εξετάσει από την αρχή μια υπόθεση δεκαετίας που αφορά την άγρια δολοφονία ενός καθηγητή κολεγίου.

Κενά Αέρος

Σκανδιναβική κωμωδία. Μία ετερόκλητη ομάδα από άτομα με χρόνια φοβία για τα αεροπλάνα δοκιμάζεται σε μία πτήση από το Λονδίνο στην Ισλανδία. Θα καταφέρουν άραγε να βρουν έναν τρόπο να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους και να συνεργαστούν για να ανοίξουν τα φτερά τους... και να πετάξουν;

Το Μυστικό της Μαύρης Βαλίτσας

"Ιπτάμενο" θρίλερ από την Αργεντινή με ήρωα έναν πιλότο. Ο Αλεχάνδρο είναι ένας έμπειρος πιλότος πολιτικής αεροπορίας ο οποίος, αν και λατρεύει τη δουλειά του, κρύβει ένα μυστικό το οποίο γίνεται αντιληπτό από πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της χώρας του. Εκείνοι, τότε, αρχίζουν να τον εκβιάζουν. Έτσι, ο Αλεχάνδρο αναγκάζεται να αρχίσει να μεταφέρει μεταξύ Μπουένος Άιρες και Μαδρίτης μαύρες βαλίτσες που φέρουν μυστηριώδες περιεχόμενο. Όσα κρύβουν μέσα τους πρόκειται σύντομα να βυθίσουν τον ίδιο και τη οικογένειά του σε ένα κόσμο ίντριγκας και διαφθοράς, οδηγώντας τον Αλεχάνδρο στο σημείο να πρέπει να παλέψει για τη ζωή του.

Γουίνι το Αρκουδάκι: Αίμα και Μέλι II

Το λούτρινο ζωάκι ξαναβγαίνει παγανιά. Στην προσπάθειά του να εκδικηθεί τον πρώην παιδικό φίλο του, ο Γουίνι αυτήν τη φορά είναι αποφασισμένος να σκοτώσει τόσο τον Κρίστοφερ όσο και τους ενήλικους που επέζησαν στα πέμπτα γενέθλιά του. Σε αυτήν τη βίαιη αποστολή, το Αρκουδάκι έχει μαζί τους τερατώδεις φίλους, δηλαδή τον Τίγρη και την Κουκουβάγια.

Φανταστικοί Φίλοι

Ο Ράιαν Ρέινολντς σε μια κατάλληλη για όλους περιπέτεια από τον Τζον Κραζίνσκι ("Ένα Ήσυχο Μέρος"). Στο επίκεντρο της ταινίας βρίσκεται ένα κορίτσι, το οποίο ανακαλύπτει πως έχει την ικανότητα να βλέπει τους φανταστικούς φίλους όλων των παιδιών. Έτσι, ξεκινά μια μαγική περιπέτεια με στόχο να επανασυνδέσει τους φανταστικούς φίλους που έχουν χάσει άλλα παιδιά.

Μέντιουμ

Δράμα ενηλικίωσης από την Χριστίνα Ιωακειμίδη. Στο μεταίχμιο της ενηλικίωσης και έχοντας χάσει πρόσφατα τη μητέρα της, η Ελευθερία έρχεται στην Αθήνα από την επαρχία για να επισκεφθεί την μεγάλη αδερφή της, την οποία βρίσκει ερωτευμένη και ετοιμόγεννη. Περιπλανώμενη στο Αυγουστιάτικο καμίνι μιας άγνωστης μεγαλούπολης που βράζει, η Ελευθερία γνωρίζει το ξύπνημα της σεξουαλικής επιθυμίας στο πρόσωπο του αινιγματικού Άγγελου, ο οποίος την παρασύρει στον εκκεντρικό του κόσμο και το ριψοκίνδυνο στρόβιλο του πρώτου έρωτα. Το "Μέντιουμ" βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιώργου Συμπάρδη (εκδ. Μεταίχμιο) και διεκδικεί πέντε βραβεία Ίρις από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (σκηνοθεσίας, σεναρίου, α’ και β’ γυναικείου ρόλου, ενδυματολογίας).

Avant-Drag!

Αντισυμβατικό queer ντοκιμαντέρ από τον Φιλ Ιερόπουλο. Δέκα Drag Performers ενθαρρύνονται ο ένας από τον άλλον, καθώς επαναστατούν απέναντι σε μία καταπιεστική πραγματικότητα και σε όσους ευθύνονται για αυτήν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Ξεριζωμένοι" στην Ταινιοθήκη: Το ντοκιμαντέρ της Ελένης Αλεξανδράκη φωτίζει τις τραυματικές εμπειρίες παιδιών ανά το κόσμο

Για την ταινία, που περιγράφει επτά ιστορίες ξεριζωμών, θα μιλήσουν οι καθηγήτριες Gonda Van Steen, Αννα Λυδάκη και η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/05/2024

Όλες οι ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου στη σωστή σειρά

Με αφορμή την πρεμιέρα των "Ιστοριών Καλοσύνης" ανατρέχουμε στη φιλμογραφία του κορυφαίου εν ενεργεία Έλληνα σκηνοθέτη.

Ιστορίες Καλοσύνης

Ο Λάνθιμος επιστρέφει στον παλιό, απόλυτα weird εαυτό του. Εσωστρεφής και ψυχρά αποστασιοποιημένος, καταφέρνει να περιγράψει ίσως λίγο φλύαρα, αλλά ευρηματικά κι απολαυστικά μια ανησυχητικά παράλογη πραγματικότητα.

Furiosa: A Mad Max Saga

Απολύτως ικανοποιητικό σε επίπεδο ανελέητης δράσης και ακαταμάχητου dieselpunk θεμάτος, λιγότερο χορταστικό όμως ως αφήγηση, το πρίκουελ αποτελεί μια διογκωμένη αν και τίμια προσθήκη σε ένα franchise που παραμένει αξιόπιστο.

Ζωικό Βασίλειο

Βραβευμένη με πέντε Σεζάρ αλληγορία φαντασίας, η οποία ξεκινάει σαν μαύρη κωμωδία και εξελίσσεται σε δραματικό θρίλερ. Κερδίζει το στοίχημα του ρεαλισμού, δυσκολεύεται όμως να χειριστεί ευρηματικά την κορύφωσή της.

Τα Ταρώ του Θανάτου

Εντελώς μπανάλ τρομο-συνταγή, η οποία με την πιο χαλαρή σεναριακή αφορμή βάζει μπροστά μια σειρά σαδιστικών φόνων τινέιτζερ.

Η Κόρη του Μπαμπά

Κωμωδία και δράμα διασταυρώνονται σε μια παιχνιδιάρικη, αλλά υπερβολικά γαλλική (εξυπνακίστικα φλύαρη) ιστορία πολλαπλών ενηλικιώσεων.