Η Τζούλιαν Μουρ θα πρωταγωνιστήσει στην καινούρια ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Το δραματικό «The Room Next Door», η πρώτη αγγλόφωνη μεγάλου μήκους του διάσημου Ισπανού σκηνοθέτη, βρήκε την πρωταγωνίστριά του.

Δείτε την οσκαρική Τζούλιαν Μουρ στο «Still Allice: Κάθε Στιγμή Μετράει» με το αθηνόραμα club

Παρ’ όλο που μέσα στα χρόνια είχε δεχθεί απανωτές δελεαστικές προτάσεις για να σκηνοθετήσει αγγλόφωνες ταινίες, ακόμα και για χολιγουντιανό ριμέικ των "Γυναικών στα Πρόθυρα Νευρικής Κρίσης", ο Πέδρο Αλμοδόβαρ επέμενε μια ζωή ισπανικά. Μέχρι που το 2020 έκανε το πρώτο δειλό βήμα. Μετά από 21 φιλμ, υπέγραψε την πρώτη – πάντα ισπανικής παραγωγής – ταινία του σε αγγλική ομιλούσα, την 30λεπτη "Ανθρώπινη Φωνή" ("La Voz Humana") με την Τίλντα Σουίντον. Μόλις πέρσι βρέθηκε στο φεστιβάλ των Καννών με το επίσης μισάωρο γκέι γουέστερν "Οι Παράξενοι Δρόμοι της Ζωής" ("Extraña Forma de Vida") και τώρα πλέον είναι εντελώς έτοιμος για το μεγάλο αγγλόφωνο άλμα του.

Ο Αλμοδόβαρ σχεδίαζε να το κάνει με το "A Manual for Cleaning Women", στο οποίο θα πρωταγωνιστούσε και θα κρατούσε ρόλο παραγωγού η Κέιτ Μπλάνσετ. Όταν το σχέδιο ναυάγησε, εκείνος προχώρησε με το "The Room Next Door", ένα δράμα χαρακτήρων πάνω στη σχέση μάνας και κόρης, για το οποίο η Τίλντα Σουίντον έχει ήδη αγκαζάρει – έναν άγνωστο περαιτέρω λεπτομερειών – ρόλο. Σήμερα η εταιρία παραγωγής του Ισπανού σκηνοθέτη El Deseo ανακοίνωσε μέσω Instagram πως η Τζούλιαν Μουρ θα είναι η έτερη πρωταγωνίστρια του φιλμ, το οποίο θα γυριστεί την άνοιξη στην Νέα Υόρκη και τη Μαδρίτη και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ των Κανών ή της Βενετίας της επόμενης χρονιάς.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Ξεριζωμένοι" στην Ταινιοθήκη: Το ντοκιμαντέρ της Ελένης Αλεξανδράκη φωτίζει τις τραυματικές εμπειρίες παιδιών ανά το κόσμο

Για την ταινία, που περιγράφει επτά ιστορίες ξεριζωμών, θα μιλήσουν οι καθηγήτριες Gonda Van Steen, Αννα Λυδάκη και η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/05/2024

Όλες οι ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου στη σωστή σειρά

Με αφορμή την πρεμιέρα των "Ιστοριών Καλοσύνης" ανατρέχουμε στη φιλμογραφία του κορυφαίου εν ενεργεία Έλληνα σκηνοθέτη.

Ιστορίες Καλοσύνης

Ο Λάνθιμος επιστρέφει στον παλιό, απόλυτα weird εαυτό του. Εσωστρεφής και ψυχρά αποστασιοποιημένος, καταφέρνει να περιγράψει ίσως λίγο φλύαρα, αλλά ευρηματικά κι απολαυστικά μια ανησυχητικά παράλογη πραγματικότητα.

Furiosa: A Mad Max Saga

Απολύτως ικανοποιητικό σε επίπεδο ανελέητης δράσης και ακαταμάχητου dieselpunk θεμάτος, λιγότερο χορταστικό όμως ως αφήγηση, το πρίκουελ αποτελεί μια διογκωμένη αν και τίμια προσθήκη σε ένα franchise που παραμένει αξιόπιστο.

Ζωικό Βασίλειο

Βραβευμένη με πέντε Σεζάρ αλληγορία φαντασίας, η οποία ξεκινάει σαν μαύρη κωμωδία και εξελίσσεται σε δραματικό θρίλερ. Κερδίζει το στοίχημα του ρεαλισμού, δυσκολεύεται όμως να χειριστεί ευρηματικά την κορύφωσή της.

Τα Ταρώ του Θανάτου

Εντελώς μπανάλ τρομο-συνταγή, η οποία με την πιο χαλαρή σεναριακή αφορμή βάζει μπροστά μια σειρά σαδιστικών φόνων τινέιτζερ.

Η Κόρη του Μπαμπά

Κωμωδία και δράμα διασταυρώνονται σε μια παιχνιδιάρικη, αλλά υπερβολικά γαλλική (εξυπνακίστικα φλύαρη) ιστορία πολλαπλών ενηλικιώσεων.