"Οι τέσσερις εποχές και ο δράκος" παίρνουν παράταση

Η ευφάνταστη διαδραστική παράσταση της Χλόης Μάντζαρη για παιδιά ηλικίας 3 έως 8 ετών προσθέτει τρία ακόμα ραντεβού στο αμφιθέατρο του μουσείου Γουλανδρή.

Οι τέσσερις εποχές και ο δράκος

"Οι τέσσερις εποχές και ο δράκος", η ευφάνταστη διαδραστική παράσταση για παιδιά ηλικίας 3 έως 8 ετών σε κείμενο και σκηνοθεσία της Χλόης Μάντζαρη, μετά την επιτυχία που σημείωσε, παρουσιάζεται στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα για ακόμα τρεις παραστάσεις, τις Κυριακές 31 Μαρτίου και 7 και 14 Απριλίου.

Οι τέσσερις εποχές και ο δράκος

Πρωταγωνιστές σε αυτή τη σύγχρονη ιστορία είναι μια παρέα παιδιών που συναντιούνται κάτω από το αγαπημένο τους δέντρο και, όταν το δέντρο απειληθεί από τον δεντροφάγο δράκο, αναλαμβάνουν δράση. Μέσα από την παράσταση τα παιδιά εξερευνούν την έννοια της φιλίας και μαθαίνουν για τη φύση, τις εποχές, την οικολογία, την περιπέτεια και φυσικά τους δράκους των παραμυθιών.

Με αφετηρία την απεικόνιση των τεσσάρων εποχών, το παραμύθι εισάγει τα παιδιά στην έννοια των φυσικών φαινομένων και στο πώς αυτά επηρεάζουν τη φύση αλλά και την ίδια μας τη ζωή. Αν και δεν μπορεί κανείς να λύσει άμεσα το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, μπορεί ωστόσο να βοηθήσει τα παιδιά να γνωρίσουν τις διαφορετικές πτυχές του ώστε να αναλάβουν δράση μέσα από την καθημερινότητά τους.

Διαβάστε Επίσης

Με αφορμή το "Οι τέσσερις εποχές και ο δράκος", η Χλόη Μάντζαρη είπε στο "α": "Το παιδικό θέατρο είναι το καλό θέατρο. Οι μικροί θεατές έχουν αστείρευτη φαντασία αλλά και ατελείωτη κριτική. Είναι γεμάτοι ιδέες, γεμάτοι ενέργεια και είναι πάντα έτοιμοι να γελάσουν και να συμμετέχουν. Και αυτό εμείς το θέλουμε και το προκαλούμε με κάθε ευκαιρία στην παράστασή μας, η οποία αγκαλιάστηκε από το μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να μπουν σε ένα χώρο τέχνης. Επίσης, το θέατρο που απευθύνεται σε παιδιά πρέπει να είναι πλούσιο και αυθεντικό. Δεν χωράει ψευτιές και εκπτώσεις.

Ο τέσσερις εποχές

Η αεικίνητη ομάδα των ταλαντούχων ηθοποιών/τραγουδιστών/ακροβατών με τη δημιουργικότητά τους, το κέφι και την αμεσότητά τους περνούν στους μικρούς θεατές τα μηνύματα της παράστασης με έναν ζωντανό και χαρούμενο τρόπο. Οι πρωτότυπες συνθέσεις και τα τραγούδια του Ευριπίδη Ζεμενίδη, σε στίχους του Γιώργου Μυζάλη, έχουν επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο και δίνουν αφορμή για τις δυναμικές χορογραφίες του Αλέξανδρου Κεϊβανάη και τα ακροβατικά.

Ερμηνεύουν, τραγουδούν και κάνουν ακροβατικά οι: Νίκος Ζιάζιαρης, Άννα Μάγκου, Αιμιλία Παπαπέτρου, Γιάννης Σμέρος, Αλέξανδρος Κεϊβάναη. Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία τον Αύγουστο 2023 στο Αρχαιολογικό Μουσείου Ηρακλείου Κρήτης, στο πλαίσιο του προγράμματος "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός".

Προπώληση μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Οι τέσσερις εποχές και ο δράκος

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 60 '

Πρωταγωνιστές σε αυτή τη σύγχρονη ιστορία είναι μια παρέα παιδιών που συναντιούνται κάτω από το αγαπημένο τους δέντρο και, όταν το δέντρο απειληθεί από τον δεντροφάγο δράκο, αναλαμβάνουν δράση. Μέσα από την παράσταση τα παιδιά εξερευνούν την έννοια της φιλίας και μαθαίνουν για τη φύση, τις εποχές, την οικολογία, την περιπέτεια και φυσικά…τους δράκους των παραμυθιών. Με αφετηρία την απεικόνιση των τεσσάρων εποχών, το παραμύθι εισάγει τα παιδιά στην έννοια των φυσικών φαινομένων και στο πώς αυτά επηρεάζουν τη φύση αλλά και την ίδια μας τη ζωή. Αν και δεν μπορεί κανείς να λύσει άμεσα το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, μπορεί ωστόσο να βοηθήσει τα παιδιά να γνωρίσουν τις διαφορετικές πτυχές του ώστε να αναλάβουν δράση μέσα από την καθημερινότητά τους. Οι πρωτότυπες συνθέσεις και τα τραγούδια σε στίχους του Γιώργου Μυζάλη, έχουν επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο και δίνουν αφορμή για δυναμικές χορογραφίες και τα ακροβατικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τα εμπορικά κέντρα της Lamda Development γιορτάζουν την Ολυμπιακή χρονιά με μία γιορτή για παιδιά

Οι "Μικροί Ολυμπιονίκες" γίνονται λαμπαδηδρόμοι, αθλητές και δημιουργοί της Ολυμπιακής δάδας, ενώ στο τέλος κάθε δράσης, μια ιδιαίτερη έκπληξη τους περιμένει, μέσα από τη συλλογή εκθεμάτων του Ολυμπιακού Μουσείου της Αθήνας.

"Αργοναυτική εκστρατεία": Ο Ηλίας Καρελλάς σαλπάρει με τον Καραγκιόζη στον Κήπο του Μεγάρου

Μετά τις χειμωνιάτικες "Σκιές στο πεντάγραμμο", ο αγαπημένος σκιοπαίκτης και ο θίασός του ταξιδεύουν τους μικρούς θεατές στον κόσμο της μυθολογίας. Στον ρόλο της Μήδειας η Τζώρτζια Κεφαλά.

Summer camp 2024: Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης μάς κάνει ένα "Ταξίδι στο κέντρο της πόλης"

Το πρόγραμμα του φετινού summer camp περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μουσικοκινητικά παιχνίδια, επισκέψεις σε γειτονικά μουσεία και πάρκα, κατασκευές, μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια, μαγικά πειράματα, τεχνολογία και μαγειρική.

Η 36η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι ξεκινάει

Το Πασαλιμάνι θα γεμίσει με περίπτερα γεμάτα βιβλία, προσφέροντας την ιδανική ευκαιρία να ανακαλύψουμε τις ιστορίες που θα μας συνοδεύσουν στις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Ξεκινούν οι εγγραφές στα αθλητικά Summer Camps του Δήμου Αθηναίων

Οι δραστηριότητες για παιδιά δημοτικού φιλοξενούνται στα αθλητικά κέντρα Ρουφ, Γουδή και Γκράβας.

Summer Camp: Δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά της πόλης από την ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ομαδικά παιχνίδια, εκδρομές στη φύση, επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού, περιβαλλοντικές δράσεις και αθλητικά δρώμενα είναι μερικά απ' όσα θα προσφέρει το φετινό Summer Camp του Δήμου Πειραιά.