Η "Αγγελίνα" της Ξένιας Καλογεροπούλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Για πρώτη φορά βλέπουμε αυτό το παραμύθι στο θέατρο, σε μορφή αφήγησης με στοιχεία θεατρικού διαλόγου.

Αγγελίνα Παύλος Μαυρίδης©

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο "Αγγελίνα" της πολυαγαπημένης συγγραφέα για παιδιά Ξένιας Καλογεροπούλου, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο, σε μορφή αφήγησης με στοιχεία θεατρικού διαλόγου. Η Άνδρη Θεοδότου αναλαμβάνει την διασκευή του κειμένου, ο Δημήτρης Δεγαΐτης υπογράφει τη σκηνοθεσία, η Μάρω Θεοδωράκη συνθέτει την πρωτότυπη μουσική και η Αγγελική Φράγκου βρίσκεται στην καλλιτεχνική επιμέλεια.

Η Αγγελίνα (Αγγελική Φράγκου) ζει σε ένα μικρό λιμάνι μαζί με το μπαμπά της, που είναι φούρναρης και της έμαθε να φτιάχνει ψωμάκια και τσουρεκάκια. Η Αγγελίνα ονειρεύεται έναν άντρα αλλιώτικο που να ταυτίζεται μαζί του. Έτσι τον ζυμώνει όπως κάνει με τα τσουρεκάκια της, τον ονομάζει Ζυμωτό (Θωμάς Τσακνάκης), παντρεύονται, ανοίγουν το δικό τους φούρνο και περνάνε μια χαρά! Όμως, η ζωή τους αλλάζει ριζικά όταν η Αρχόντισσα Δεβόρα (Γαλάτεια Μαρκαντώνη) ερωτεύεται το Ζυμωτό και τον παίρνει μαζί της στο μακρινό Αλχαμερίδο. Τότε η Αγγελίνα ξεκινά ένα μεγάλο και περιπετειώδες ταξίδι για να βρει τον αγαπημένο της. Αφήνει πίσω της όλα όσα γνωρίζει και με οδηγό την τόλμη και την επιμονή της αναζητά τον αλλιώτικο άντρα που ζύμωσε.

Αγγελίνα
Παύλος Μαυρίδης©

Πρόκειται για μια ιστορία που μας μιλά, για την αξία και τη δύναμη της αγάπης, την εσωτερική δύναμη του ανθρώπου, την περιπέτεια και τον προορισμό. Ένα δυνατό μήνυμα, πως η αληθινή αγάπη δε γνωρίζει όρια.

Αγγελίνα
Παύλος Μαυρίδης©

Η παράσταση έχει σχεδιαστεί για τρεις ηθοποιούς και βασίζεται στο αφηγηματικό θέατρο. Ακολουθεί τη μεικτή αυτή τεχνική όπου περιλαμβάνει αφήγηση, δράση και χρήση σκηνικών αντικειμένων. Τα σκηνικά αντικείμενα δημιουργούν όλες τις εικόνες του παραμυθιού και ξεδιπλώνεται η ατμόσφαιρα της κάθε σκηνής. Ενώ η πρωτότυπη μουσική αγκαλιάζει την παράσταση. Μετά το τέλος της παράστασης ακολουθεί εργαστήριο παιχνιδιού που περιλαμβάνει θεατρικά και κινητικά παιχνίδια. Στη συνέχεια πραγματοποιείται εικαστικό εργαστήριο, όπου τα παιδιά αποτυπώνουν σε ζωγραφιές όσα τους έκαναν εντύπωση. Οι δημιουργίες τους θα συναπαρτίσουν μια έκθεση φτιαγμένη από τους ίδιους. 

Αγγελίνα
Παύλος Μαυρίδης©

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 8 ετών.

Η θεατρική παράσταση βασίζεται στην ομώνυμη ιστορία της Ξένιας Καλογεροπούλου "Η Αγγελίνα", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μάρτης.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αγγελίνα

  • Δραματοποιημένο Παραμύθι
  • Διάρκεια: 50 '

Για πρώτη φορά βλέπουμε αυτό το παραμύθι στο θέατρο, σε μορφή αφήγησης με στοιχεία θεατρικου διαλόγου. Κεντρικό πρόσωπό του, η Αγγελίνα, που ζει σε ένα μικρό λιμάνι μαζί με το μπαμπά της. Εκείνος είναι φούρναρης και της έχει μάθει να φτιάχνει ψωμάκια και τσουρεκάκια. Η Αγγελίνα ονειρεύεται έναν άντρα αλλιώτικο που να ταυτίζεται μαζί του. Έτσι τον ζυμώνει όπως κάνει με τα τσουρεκάκια της, τον ονομάζει Ζυμωτό, παντρεύονται, ανοίγουν το δικό τους φούρνο και περνάνε μια χαρά! Όμως, η ζωή τους αλλάζει ριζικά όταν η Αρχόντισσα Δεβόρα ερωτεύεται το Ζυμωτό και τον παίρνει μαζί της στο μακρινό Αλχαμερίδο. Τότε η Αγγελίνα ξεκινά ένα μεγάλο και περιπετειώδες ταξίδι για να βρει τον αγαπημένο της. Αφήνει πίσω της όλα όσα γνωρίζει και με οδηγό την τόλμη και την επιμονή της αναζητά τον αλλιώτικο άντρα που ζύμωσε.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τα εμπορικά κέντρα της Lamda Development γιορτάζουν την Ολυμπιακή χρονιά με μία γιορτή για παιδιά

Οι "Μικροί Ολυμπιονίκες" γίνονται λαμπαδηδρόμοι, αθλητές και δημιουργοί της Ολυμπιακής δάδας, ενώ στο τέλος κάθε δράσης, μια ιδιαίτερη έκπληξη τους περιμένει, μέσα από τη συλλογή εκθεμάτων του Ολυμπιακού Μουσείου της Αθήνας.

"Αργοναυτική εκστρατεία": Ο Ηλίας Καρελλάς σαλπάρει με τον Καραγκιόζη στον Κήπο του Μεγάρου

Μετά τις χειμωνιάτικες "Σκιές στο πεντάγραμμο", ο αγαπημένος σκιοπαίκτης και ο θίασός του ταξιδεύουν τους μικρούς θεατές στον κόσμο της μυθολογίας. Στον ρόλο της Μήδειας η Τζώρτζια Κεφαλά.

Summer camp 2024: Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης μάς κάνει ένα "Ταξίδι στο κέντρο της πόλης"

Το πρόγραμμα του φετινού summer camp περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μουσικοκινητικά παιχνίδια, επισκέψεις σε γειτονικά μουσεία και πάρκα, κατασκευές, μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια, μαγικά πειράματα, τεχνολογία και μαγειρική.

Η 36η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι ξεκινάει

Το Πασαλιμάνι θα γεμίσει με περίπτερα γεμάτα βιβλία, προσφέροντας την ιδανική ευκαιρία να ανακαλύψουμε τις ιστορίες που θα μας συνοδεύσουν στις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Ξεκινούν οι εγγραφές στα αθλητικά Summer Camps του Δήμου Αθηναίων

Οι δραστηριότητες για παιδιά δημοτικού φιλοξενούνται στα αθλητικά κέντρα Ρουφ, Γουδή και Γκράβας.

Summer Camp: Δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά της πόλης από την ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ομαδικά παιχνίδια, εκδρομές στη φύση, επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού, περιβαλλοντικές δράσεις και αθλητικά δρώμενα είναι μερικά απ' όσα θα προσφέρει το φετινό Summer Camp του Δήμου Πειραιά.