"Φakafel":  Υπάρχουν κεφτεδάκια φάκης και τα θέλουμε!

Ένα νέο σποτ σερβίρει το ιδανικό τσιμπολόγημα για τους vegan.

fakafel

Ιδανικό τσιμπολόγημα για τους vegan, που ενίοτε ταλαιπωρούνται στην πόλη μας, και υγιεινή εκδοχή των "σεσημασμένων" επιλογών του street food. Το "Φakafel”, το νέο street food spot της Νέας Σμύρνης αφουγκράστηκε όλα τα παραπάνω και εγένετο… το πιο ζουμερό κεφτεδάκι από φακές. Το νέο εγχείρημα του Άγγελου Φραντζή, που προέρχεται από το κρεατοφαγικό τερέν και το εστιατόριο Bar.B.Q  δεν έχει ίχνος ζωικής πρωτεΐνης, αλλά συμπυκνώνει όλη την γεύση των ταπεινών οσπρίων τα οποία σιγοντάρονται έξυπνα από τα κατάλληλα καρυκεύματα.

fakafel

Σε πρώτο πλάνο λοιπόν βρίσκουμε τα έξοχα κεφτεδάκια από φακές Beluga που συνοδεύονται από ντομάτα, μαρούλι, αγγούρι, μανιτάρι πορτομπέλο και μια δροσερή μους αβοκάντο. Ασφαλώς και υπάρχουν τα γνώριμα φαλάφελ χρυσαφένια και τραγανά που "παντρεύονται" με ντομάτα, μαρούλι, αγγούρι, μελιτζάνα και τρεις σάλτσες από ντομάτα, από ταχίνι και από γιαούρτι.

fakafel

Το best seller φakafel  όπως και τα φαλάφελ πλαισιώνονται από δροσερές, αναζωογονητικές σαλάτες, όπως αυτή με κόκκινο λάχανο, κολοκυθάκι, καρότο, chia, κουρκουμά και κανέλα, ή την γλυκόξινη, με τρίχρωμη κινόα, iceberg, φιλεταρισμένο αμύγδαλο, κράνμπερις και βινεγκρέτ με πορτοκάλι και τζίντζερ, που της δίνει έξτρα βάθος.

Περισσότερες πληροφορίες

Φakafel

Αδραμυτίου 33, Νέα Σμύρνη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα