"Λεύκες": Η κομψή "ντίβα" του Γαλατσίου

Η Γαλατσίου μπορεί να είναι πολύβουη, ωστόσο στην αυλή και τη σάλα του εστιατορίου "Λεύκες" το περιβάλλον είναι χαλαρό, ευχάριστο και, με τη δύση του ηλίου, ατμοσφαιρικό.

Λεύκες © Λεωνίδας Τούμπανος

Η Γαλατσίου μπορεί να είναι πολύβουη, ωστόσο στην αυλή και τη σάλα του εστιατορίου "Λεύκες" το περιβάλλον είναι χαλαρό, ευχάριστο και, με τη δύση του ηλίου, ατμοσφαιρικό. Το ντεκόρ αλλάζει χαμαιλεοντικά, με ενδιαφέρουσες προσθήκες ανά τακτικά διαστήματα ανάλογα με την έμπνευση και τις ανακαλύψεις του ανήσυχου σεφ-ιδιοκτήτη Τάσου Ντούμα, ο οποίος συλλέγει μανιωδώς κάθε objet d’art που του τραβά το ενδιαφέρον, σύγχρονο ή αντικέ, ενσωματώνοντάς το σχεδόν αυτόματα στο χώρο.

Λεύκες
ω

Το 28 ετών εστιατόριο διατηρεί σταθερά ελληνικό πρόσημο με ανανεωτικές πινελιές και η κουζίνα του σεφ-ιδιοκτήτη παρουσιάζεται πάντα με φρέσκια ματιά. Διανύοντας την πιο ώριμη εποχή του, είναι πλέον κλασική αξία στην αθηναϊκή εστίαση, με τη γαστρονομική αντίληψη του Ντούμα και τις μαγειρικές του ανησυχίες να εκφράζονται σε βαθιά νόστιμα πιάτα άλλοτε πιο παραδοσιακά, άλλοτε μπολιασμένα με μοντέρνες λεπτομέρειες και εκτός συνόρων προσθήκες. Στην κουζίνα, λοιπόν, "η παράδοση ντύνεται με τα ρούχα της εξέλιξης", όπως λέει ο σεφ, οι μερίδες είναι αδιαπραγμάτευτα χορταστικές και σερβίρονται στη λογική του μοιράσματος, αφού από την πρώτη μέρα λειτουργίας τους οι "Λεύκες" είναι το μαγαζί της παρέας. Αξιόλογες και οι επιλογές των κρασιών, τις οποίες αντί σε λίστα,  θα τις βρείτε κολλημένες πάνω σε ένα... μπουκάλι.

Λεύκες
© Λεωνίδας Τούμπανος

Περισσότερες πληροφορίες

Λεύκες

Πυθαγόρα 1 & Λεωφ. Γαλατσίου 100, Γαλάτσι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα