"Thess Bao": Αφράτη και comfort απόλαυση στο χέρι

Κι όμως ένα αφράτο ψωμάκι ατμού, προερχόμενο από την πληθωρική και τη γεμάτη ταμπεραμέντο Θεσσαλονίκη, είναι η γαστρονομική πρόταση που έχει κάνει πάταγο.

Thess Bao ©Λεωνίδας Τούμπανος

Κι όμως ένα αφράτο ψωμάκι ατμού, προερχόμενο από την πληθωρική και τη γεμάτη ταμπεραμέντο Θεσσαλονίκη, είναι η γαστρονομική πρόταση που έχει κάνει πάταγο. Το "Thess Bao" δεν είναι ένα απλό eatery, άλλα το hot spot για ακαταμάχητα bao buns. Υπό το πρίσμα μιας fine street food φιλοσοφίας, ο σεφ Δημήτρης Παμπόρης μαζί με τον Γιάννη Ζιάγκα και τον Γιάννη Πατέικα δημιουργούν λαχταριστούς συνδυασμούς bao buns με εκλεκτά υλικά.

Thess Bao
©Λεωνίδας Τούμπανος

Η νοστιμιά ξεχειλίζει από το all-time classic bao με πανσέτα BBQ, kimchi, αγγούρι και καπνιστή μαγιονέζα από μαύρο σκόρδο, το πλέον διάσημο Caesar’s style με τραγανό κοτόπουλο, μπέικον, παρμεζάνα, καθώς και το "μπελαλίδικο" pulled pork με χοιρινό γύρο σε μαύρη μπίρα και μέλι, μαζί με ντομάτα, τραγανό κρεμμύδι, κρέμα γιαουρτιού, ξινόμηλο και σέλερι. Αν όμως ανήκετε σε αυτούς που το burger είναι η αγαπημένη τους street food επιλογή, τότε τα bao burgers αναμφίβολα θα σας ξετρελάνουν. Το egg & bacon με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τηγανητό αβγό, μπέικον και μαγιονέζα τρούφας είναι από τις must try επιλογές.

Thess Bao
©Λεωνίδας Τούμπανος

Αν είστε o sweet tooth της παρέας, τα γλυκά bao buns "φουσκωμένα" με αέρινη κρέμα μπουγάτσας μαζί με αφρό κανέλας και άχνη ζάχαρη και το classic banoffee με φρέσκια μπανάνα, πραλίνα, κροκάν αμυγδάλου και toffee καραμέλας συνιστούν τις κορυφαίες προτάσεις. Οι comfort συνταγές ανανεώνονται καθημερινά με bao ημέρας, ενώ εδώ θα βρείτε και vegan επιλογές.

Περισσότερες πληροφορίες

Thess Bao

Περικλέους 30-32, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα