Follow us

Wine with Eleni - όχι ένα ακόμα wine bar

Η Ελένη Κεφαλοπούλου σερβίρει προσωπικά τ’ αγαπημένα της κρασιά στο πέτρινο παρκάκι-ζωγραφιά και συγχρόνως διηγείται την ιστορία τους, σ΄ ένα wine bar – κάβα που δεν μοιάζει με τα άλλα.

Wine with Eleni - όχι ένα ακόμα wine bar

Γνωστή για την αγάπη της στο κρασί και για την πραγματικά αξιόλογη έρευνά της στην Αγιορείτικη οινοποιία, που κατέληξε στο βιβλίο «Άθως και Οίνος», η Ελένη Κεφαλοπούλου πραγματοποίησε πριν λίγους μήνες ένα όνειρό της, με τη δημιουργία μιας «γωνιάς κρασιού» με προσωπική σφραγίδα. Στο Wine with Eleni αισθάνεσαι περισσότερο σαν φίλος που ήρθε για ένα κρασί παρά σαν πελάτης, και αυτό είναι το μεγάλο ατού του μαγαζιού. Στα συν, η δυνατότητα να πάρεις μαζί σου τις φιάλες που θέλεις, σε τιμή κάβας. Στο επίκεντρο, η γλυκύτατη Ελένη και η ανεπιτήδευτη ζεστασιά με την οποία σε υποδέχεται, σε σερβίρει και σου παρουσιάζει το κρασί που διάλεξες. One woman show με επιτυχία!

Ο χώρος μικρός μα γοητευτικός, ουσιαστικά ένα χαριτωμένο ημικύκλιο παρκάκι με πράσινο, με λιτά τραπεζάκια αλλά και την απόλαυση να καθίσεις στο πέτρινο πεζούλι του, πλάι στα παρτέρια, υπό τους ήχους τζαζ μουσικής. Στην ίδια φιλοσοφία η λίστα των κρασιών της: όχι μεγάλη αλλά ιδιαίτερη, με συχνή ανανέωση και με έμφαση σε λιγότερο γνωστά, οργανικά κρασιά μικρών παραγωγών, που η ίδια έχει επιλέξει με προσοχή και με λόγο για το καθένα. Ιδιαίτερη μνεία σε μερικά κρασιά από τον Άθω, που δύσκολα θα τα βρεις αλλού. Τα αγαπάει σαν παιδιά της κι έχει πολλά να πει για το καθένα. Μεταξύ τους, δεν λείπουν και κάποια «δύσκολα», που οι πιο προχωρημένοι θα εκτιμήσουν. Ο εσωτερικός χώρος λιλιπούτειος, αλλά καλά οργανωμένος για την εξυπηρέτηση του κοινού της.

«Επεδίωξα να κάνω αυτό που μου έλειπε ως καταναλώτρια: πιο ιδιαίτερα κρασιά, οινοποιεία που δεν είναι γνωστά κυρίως νέων ανθρώπων, πιο προσιτές τιμές… Δίνω μια έμφαση στα κρασιά του Αγίου Όρους λόγω και της ενασχόλησής μου τόσα χρόνια με το αμπέλι του και τις επαφές που απέκτησα. Παράλληλα, θέλω να επικοινωνώ εγώ η ίδια το κρασί που σερβίρω, μιλώντας για το Κτήμα, για το αμπέλι, για τον οινοποιό, για τα ουσιαστικά χαρακτηριστικά, χωρίς όμως να “φουσκώνω” τον άλλον με λεπτομέρειες που κουράζουν» εξηγεί αεικίνητη, κουβεντιάζοντας με όλες τις παρέες που γεμίζουν τα τραπέζια όσο προχωράει η ώρα.

Wine with Eleni - όχι ένα ακόμα wine bar
Αεικίνητη και παθιασμένη, η Ελένη Κεφαλοπούλου σερβίρει κρασί και μεράκι

Στη δική μας κουβέντα δοκιμάζουμε μαζί και σχολιάζουμε κρασιά που αντιπροσωπεύουν τις επιλογές της: από το Σερφιώτικο της Συριανής Ουσύρα περνάμε σε μια Μαλβάζια του Διαμαντή από τη Χαλκιδική, για να συνεχίσουμε με το Ασύρτικο του Μουσαίου από την Πιερία και ένα σπάνιο ερυθρό από το Άγιο Όρος, το «Μετόχι Δοντά» της Σιμωνόπετρας από Λημνιώνα και Merlot - μια έκπληξη. Για συνοδεία, η Ελένη προσφέρει ένα προσεγμένο πλατό ελληνικών τυριών και αλλαντικών, με νόστιμες επιλογές μικρών παραγωγών και αρτοποιήματα από τον διάσημο γειτονικό φούρνο του Τάκη.

Στο Wine with Eleni σίγουρα θέλεις να ξαναπάς. Το πάρκο, η χαλαρωτική ησυχία με τις χαμηλόφωνες παρέες, ο διακριτικός φωτισμός, το πολύ ταιριαστό τζαζ μουσικό υπόστρωμα δημιουργούν μια σπάνια για αστικό στέκι ατμόσφαιρα, που ζεσταίνει με την παρουσία της η χαρισματική οικοδέσποινα. Αποχαιρετώντας, μια βόλτα στην παρακείμενη Διονυσίου Αεροπαγίτου κάτω από τη φωτισμένη Ακρόπολη είναι η καλύτερη επωδός μιας αθηναϊκής οινικής βραδιάς…

Wine with Eleni, Μισαραλιώτου 20 Κουκάκι, 6934125839 (ανοιχτό καθημερινά από τις 18:30)