Follow us

Wine Spa

Με δεδομένο ότι spa σημαίνει salus per aqua, υγεία διά του ύδατος δηλαδή, οι ταξιδιωτικές τάσεις όλο και περισσότερο κατατείνουν στο salus per vinum. Σας παρουσιάζουμε τα πιο διακεκριμένα και απολαυστικά spas σε όλον τον κόσμο, τα οποία δοξάζουν τη δύναμη του οίνου από το τραπέζι μέχρι την μπανιέρα.

Wine Spa

Η μέρα σας έχει περάσει με βόλτα στο αμπέλι και στη γύρω πανέμορφη περιοχή, καθώς και με ένα «μάθημα» γευσιγνωσίας. Τώρα είστε βουτηγμένοι/ες σε ένα δρύινο βαρέλι, όπου χαλαρώνετε και παίρνετε το μπάνιο σας σε νερό αναμειγμένο με χυμό σταφυλιού, την ώρα που το πρόσωπό σας είναι καλυμμένο με μια μάσκα ομορφιάς από κουκούτσια σταφυλιού.

Όταν αυτό τελειώσει, με ένα υπέροχο χαλαρωτικό μασάζ στο οποίο το σταφύλι θα έχει επίσης ενεργό ρόλο, θα σημάνει η ώρα του δείπνου στο gourmet εστιατόριο του Κτήματος – εννοείται με τα δικά τους εξαιρετικά κρασιά. Στο τέλος της βραδιάς θα αποσυρθείτε στο πολυτελές δωμάτιό σας, πάντα μέσα στα όρια του Κτήματος, περιμένοντας χαλαροί κι ευτυχισμένοι ένα παρόμοιο αύριο. Δεν πρόκειται για φαντασιώσεις οινοφίλων, αλλά για μια νέα και ιδιαίτερα απολαυστική τάση που εξαπλώνεται ταχύτατα σε ολόκληρο τον κόσμο, εκτοπίζοντας σιγά σιγά τον παραδοσιακό οινοτουρισμό. Συνδυάζει την απόλαυση της «καλής ζωής» με την αγάπη για το κρασί και την αξιοποίηση των ευεργετικών ιδιοτήτων του.

Wine Spa

Κι αν την ιστορία των Wine Spas και του συνδυασμού καλής ζωής και οινοθεραπείας την ξεκίνησαν οι άνθρωποι του Chateau Smith Haut-Lafitte στο Bordeaux, οι υπέροχες Sources de Caudalie δεν είναι πια το πιο φημισμένο wine resort, γιατί η επιτυχία ήταν τόσο απρόσμενα μεγάλη που στο μεταξύ έχουν εμφανιστεί κι άλλα wine spas σε ολόκληρο τον κόσμο, εξίσου πολυτελή και απολαυστικά. Σας παρουσιάζουμε τη δική μας αξιολόγηση, αναφέροντας τα wine spas που θεωρούμε ως καλύτερα, τυπικότερα και πιο απολαυστικά, ώστε να προγραμματίσετε εγκαίρως το ταξίδι σας.


Les Sources de Caudalie (Bordeaux, Γαλλία)
Τo παγκόσμιο αρχέτυπο. Εγκαινίασε την τάση του wine spa, όπου η οινοθεραπεία συνδυάζεται με απολαυστική διαμονή. Αποτελεί μέρος του Chateau Smith Haut-Lafitte, στο σαγηνευτικό περιβάλλον της ποιοτικά σπουδαίας Ονομασίας Προέλευσης Pessac-Leognan του Bordeaux.

Οι φιλοξενούμενοι μπορούν να απολαύσουν κάθε μορφή χαλάρωσης και θεραπείας, όπου το σταφύλι και το αμπέλι χρησιμοποιούνται ακόμα και στα υλικά με τα οποία σας αφυπνίζουν τα ενεργειακά πεδία της σπονδυλικής σας στήλης. Στη διάθεση των επισκεπτών υπάρχει η γειτονική λίμνη, το golf, οι περίπατοι στα γύρω εξίσου διάσημα Chateaux, τα σαράντα δωμάτια του resort και, φυσικά, τα δύο εστιατόρια. Το ένα είναι πιο informal, με πιο χαλαρή κουζίνα, ενώ η gourmet «γραμμή» του άλλου είναι εμφανής. (www.sources-caudalie.com)

Sante Winelands Hotel & Wellness Centre, (Paarl, Νότια Αφρική)
Mεγαλειώδες resort 90 δωματίων, σε μεσογειακό στιλ και ατμόσφαιρα, σε ένα κτήμα 1.600 στρεμμάτων έξω από το Cape Town. Στο κτήμα αυτό, η παραγωγή κρασιού είναι ενεργή, αφού η περιοχή του Paarl είναι από τις πιο φημισμένες της χώρας. Must αποτελεί το τρίωρο πρόγραμμα οινοθεραπείας. Σας επιφυλάσσουν διάφορα είδη περιποιήσεων με κουκούτσια από Shiraz, ένα ολοκληρωτικό «τύλιγμα» σε Chardonnay, χαλαρωτικό μασάζ και φινάλε με υδροθεραπεία σε πισίνα με Cabernet Sauvignon. Κι αν σας φαίνεται ότι, αντί masseuses και θεραπευτές, σας χρειάζεται οινοχόος σε αυτή τη θεραπευτική περιπλάνηση, μπορεί να έχετε και δίκιο. Σίγουρα, πάντως, το gourmet restaurant του resort λέγεται (πολύ ταιριαστά) «Sommelier». (www.santewellness.co.za)


Patios de Cafayate Hotel & Spa (Salta, Αργεντινή)
Είναι μέλος της φημισμένης αλυσίδας Starwood και βρίσκεται στο μέσο ενός ενεργού αμπελώνα της οινοπαραγωγού κοιλάδας Calchaqu4. Το Spa βρίσκεται σε μια αποικιακού στιλ αγροικία-κτήμα του 19ου αιώνα, την οποία η Starwood μεταμόρφωσε σε boutique hotel. Oι φιλοξενούμενοι απολαμβάνουν λουτρό σε jacuzzi με νερό που κοχλάζει, μέσα στο οποίο υπάρχει Cabernet Sauvignon (κάπως παράξενο για την Αργεντινή όπου κυριαρχεί το Malbec).

Την ώρα του λουτρού και των άλλων «θεραπειών» που προσφέρονται, μπορείτε να απολαύσετε τη θέα του αμπελώνα μέσα από τους τεράστιους τζαμένιους «τοίχους».
(www.starwoodhotels.com)


Balgownie Estate Vineyard resort & Spa (Yarra Valley, Αυστραλία)
Βρίσκεται σε μία από τις πιο φημισμένες και γνωστές οινοπαραγωγούς κοιλάδες της Αυστραλίας. Στο μέσο των αμπελώνων ενός ιδιωτικού κτήματος, το Balgownie είναι από τα πιο πολυτελή, σωστά αυθεντικά και απολαυστικά spas οινοθεραπείας στον κόσμο. Υπάρχουν 65 σουίτες, όλες με θέα στον αμπελώνα και στην κοιλάδα Yarra.

Το Κτήμα προσφέρει πολλές μορφές οινοθεραπείας, με πιο δημοφιλές το λουτρό σε Pinot Noir. Προσφέρονται επίσης ατμόλουτρα με αρώματα ποικιλιών σταφυλιού και διάφορα είδη περιποίησης προσώπου και σώματος. Το εστιατόριο του Balgownie προτείνει αυτό το καταπληκτικό είδος κουζίνας που παρουσιάζει η σύγχρονη Αυστραλία, αλλά και μηνιαία vintage dinners, ώστε σε ένα μενού τριών πιάτων ο επισκέπτης να μπορεί να απολαύσει πολλές εσοδείες κρασιού. (www.balgownieestate.com.au)


Kenwood Inn & Spa (Sonoma, Καλιφόρνια)
Νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε ένα από τα τόσο διάσημα κτήματα της ονειρικής Τοσκάνης κι ας είσαι τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Η τοσκανικού στιλ βίλα βρίσκεται στο μέσο των πιο φημισμένων οινοποιείων της Sonoma (πολλά από αυτά πολυβραβευμένα για τα κρασιά τους). Οι επισκέπτες έχουν να επιλέξουν από ένα μασάζ στην prive ταράτσα που βλέπει στα αμπέλια μέχρι το αντιρυτιδικό προσώπου «Vinolift» (τα παράγωγα του σταφυλιού είναι πλούσια σε κολλαγόνο). Στην κλειστή αυλή, πάλι έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κλειστό κήπο της Τοσκάνης, υπάρχει cafe και wine bar. Μακράν το καλύτερο wine spa των ΗΠΑ. (www.kenwoodinn.com)


Hotel Marques de Riscal (Rioja, Ισπανία)
Τo αρχιτεκτόνημα και η αισθητική του Frank Ghery, το «στήσιμο» των χώρων, αλλά και το σκηνικό των γύρω αμπελώνων, σου δίνουν την αίσθηση ότι παίρνεις μέρος σε Bacchanalia. Υπάρχουν μπανιέρες σε μορφή δρύινου βαρελιού και προσφέρονται, μεταξύ άλλων, το λουτρό κόκκινου σταφυλιού σε μορφή υδρομασάζ και η περιποίηση προσώπου «Caudalie Grand», με έλαια από κουκούτσια σταφυλιού. Μετά από όλη αυτή την περιποίηση, «βουτάς» στο lounge της στέγης στην απόλαυση της θέας των αμπελώνων, πίνοντας ένα ποτήρι από το ομώνυμο κρασί – μία από τις πιο διάσημες και ιστορικές Rioja. (www.marquesderiscal.com)


Badia a Coltibuono (Chianti, Τοσκάνη)
Μια γοητευτική ανάμνηση από το «παρελθόν» του οινοτουρισμού, η οποία παραμένει ολοζώντανη, «γεννήθηκε» προτού εμφανιστεί η μόδα της οινοθεραπείας και των wine spas. Μπορεί να μην είναι από τα πιο διάσημα και glamorous, αλλά η αναμφισβήτητη αλήθεια είναι ότι το Badia a Coltibuono είναι ένα από τα πραγματικά καλύτερα Chianti. Σαν να μην έφτανε αυτό, το ομώνυμο κτήμα ήταν το πρώτο που έφτιαξε wine resort στην ομώνυμη περιοχή. Η τυπικά τοσκάνικη πανέμορφη βίλα βρίσκεται σε υψόμετρο 650 μέτρων, στο μέσο μιας δασικής έκτασης 8.000 στρεμμάτων. Υπάρχει εσωτερική πισίνα και χαμάμ, και πέρα από την εξαιρετική τοσκάνικη κουζίνα που προτείνει το εστιατόριο, γίνονται επισκέψεις στο οινοποιείο και γευσιγνωσίες, γευστικές δοκιμές ελαιόλαδου, διαδρομές mountain bike και οργανωμένες περιηγήσεις στις γύρω περιοχές. (www.coltibuono.com)

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.