Follow us

Τρία wine bars με νόστιμα tapas για επανάληψη στο σπίτι

Τα νέα wine bars της πόλης τροποποιούν το αυστηρό DNA και μεταλλάσσονται σε διασκεδαστικά καθημερινά στέκια τα οποία προσφέρουν με απλοποιημένο και χαλαρό τρόπο εξειδίκευση στο κρασί και ανανέωση στους comfort συνδυασμούς του με παιχνιδιάρικα tapas.

Τρία wine bars με νόστιμα tapas για επανάληψη στο σπίτι

Για του λόγου το αληθές ανακαλύψαμε τρεις πρόσφατες αφίξεις, τα Junior Does Wine, Uva και Thirty wine stories και πήραμε ωραίες ιδέες για να συνεχίσουμε την ανεβασμένη wine tapas βραδιά στο σπίτι μας!

Βρισκόμαστε ήδη στα τέλης Σεπτεμβρίου και η ανάγκη να αναζητούμε ευρηματικές προτάσεις για να παρατείνουμε την summer δράση στο σπίτι μας είναι υπαρκτή. Τι θα λέγατε για μερικές βραδιές στο κήπο ή στη βεράντα παρέα με καλό κρασί και πολύ νόστιμα δοκιμασμένα tapas, που γίνονται εύκολα με λίγα υλικά και βήματα; Οι προτάσεις έρχονται μέσα από τρία καινούργια wine bar που εξειδικεύονται όχι μόνο στις ενημερωμένες λίστες κρασιών, αλλά και στους νεωτεριστικούς τσιμπιτούς συνδυασμούς.

Για παράδειγμα το «Junior Does Wine» στα Ιλίσια μας μυεί σε κρασιά μικρών παραγωγών από την Ελλάδα και τον κόσμο, όπως είναι η Μαλαγουζιά Αναστασίου, ο Φοίνικας της Τζούλιας Δρούβα, το Ροζάτο του Κιντώνη, η Κυδωνίτσα του Νικολάου, το Μοσχάτο του Nopera και η Μαυροδάφνη του Χαριτάτου. Όλες οι επιλογές, ανανεώνονται πολύ συχνά, είναι value for money και ταιριάζουν στους μεζέδες που ετοιμάζει η ομάδα της κουζίνας και έχουν την φιλοσοφία της απόλαυσης με το χέρι. Στον κατάλογο βρίσκουμε ευφάνταστες μπρουσκέτες με υλικά εποχής, πληθωρικά tacos με άρωμα Ελλάδας και πειραγμένα τυριά με ξηρούς καρπούς και λουλούδια.

Μια διαφορετική προσέγγιση κρασιού και ιταλικών tapas συναντάμε στο φινετσάτο «Uva wine Restau bar- spritzeria», που άνοιξε πριν λίγες μέρες στην Βουλιαγμένη. Το Uva έχει εμβαθύνει στη συλλογή κρασιών φτάνοντας τις 110 ετικέτες επιλεγμένες από τον Ελληνικό και ξένο αμπελώνα. Αν και τα ντόπια κρασιά έχουν την μερίδα του λέοντος υπάρχουν αρκετές προτάσεις από νέο και παλιό κόσμο για ένα crust test ανάμεσα στις διεθνείς ποικιλίες. Ανάμεσα στις εγχώριες ετικέτες ξεχωρίσαμε το Βιδιανό από νεαρά αμπέλια της Ιλιάνας Μαλιχίν, τη Verdea του Δημήτρη Κεφαλλινού, το Ζακυνθινό από το οινοποιείο Πετρακοπούλου και την Σαντορίνη του Βασάλτη. Όσον αφορά την κουζίνα η Ιταλική προδιάθεση είναι εμφανή με ένα εξαιρετικό vitello tonnato, που παντρεύει το μοσχάρι με τον τόνο Αλοννήσου, την φρέσκα σαλάτα μπουράτα και την ανάρμοστη ποικιλία σε τραγανή pizza. Ωστόσο την παράσταση κλέβει η γωνιά με την salumeria, όπου μπορείς να διαλέξεις και να σου κόψουν εκείνη την στιγμή τυριά και αλλαντικά. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το talezzio ένα τυρί αρωματισμένο με μέλι και το pecorino tartufo με ένα γεμάτο λευκό βαρελάτο κρασί.

Μιλώντας για συνδυασμούς το «Thirty wine stories» στη Γλυφάδα έχει πάει το ζευγάρωμα κρασιού και φαγητού σε άλλο επίπεδο, καθώς προτείνει ιδανικά ταίρια αποκλειστικά με σούσι. Με μια πρώτη ματιά η wine list μας κάνει ταξίδι στον παλιό οινικό κόσμο, μέσα από εβδομήντα ετικέτες που έχουν καταγωγή από Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία. Σε κάθε προορισμό αξίζει να κάνετε στάση και να ζητήσετε συμβουλή για τα ταιριάσματα με πληθωρικά noodles και νόστιμα bao.

Οι ιδέες σε tapas, οι συνταγές και οι συνδυασμοί

Αφού πήραμε μια γεύση για τα νέα wine bar μπαίνουμε κουζίνα για να οργανώσουμε με την καθοδήγηση τους την δικιά μας wine tapas και finger food βραδιά και να προσκαλέσουμε φίλους να την απογειώσουν.

Ιδέες από το Junior does wine

Τρία wine bars με νόστιμα tapas για επανάληψη στο σπίτι

-Μπρουσκέτα εποχιακή με μοσχάτο Σάμου
Παίρνουμε μια μπακέτα ψωμί και κόβουμε λεπτές φέτες. Τις ψήνουμε λίγο στο φούρνο και μετά βάζουμε από πάνω κατσικίσιο τυρί, λίγο ελαιόλαδο και κομματάκια από σύκο

-Tacos με πέστροφα με Σαντορίνη περασμένη από βαρέλι
Παίρνουμε τις μικρές αραβικές πίτες, τις ψήνουμε και βάζουμε μαγιονέζα, κάπαρη, κόλιανδρο, λάιμ και καπνιστή πέστροφα.

Ιδέες από το Uva

© Όλγα Αμηρίδου

Κροκέτα τηγανητής πατάτας και βιδιανό

Υλικά
1 kg πατάτες κομμένες σε κύβους
30gr βούτυρο
2 αυγά
50gr τριμμένο ντάκο
50gr γραβιέρα τριμμένη
50gr αλεύρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση: βράζουμε τις πατάτες και μετά τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το τυρί, το ένα αυγό και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια πλάθουμε στρογγυλές μπάλες όπως είναι τα κεφτεδάκια, βουτάμε το κάθε ένα στο αυγό και μετά στο αλεύρι και στον τριμμένο ντάκο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τηγανίζουμε με ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Ιδέες από Thirty wine stories

Ιδέες από Thirty wine stories

Ψωμάκι brios με γαρίδα και Semillon

Υλικά
500gr γαρίδες μικρές
Μια συσκευασία με έξι ψωμάκια brios
Μαγιονέζα
Κόλιανδρο
Λεμόνι
Τριμμένο καρότο

Εκτέλεση: βράζουμε τις γαρίδες και μετά ανοίγουμε τα ψωμάκια βάζουμε 4 με πέντε σε κάθε ψωμάκι. Σε ένα μπολ βάζουμε 150gr μαγιονέζα, ένα αγγουράκι ψιλοκομμένο, ένα καρότο ψιλοκομμένο, λίγο κόλιανδρο, λίγο λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά. Από την σως που έχουμε φτιάξει συμπληρώνουμε το κάθε ψωμάκι.

Junior does wine, Μαιάνδρου 5, Ιλίσια, 2107222883
Uva wine restau spritzeria, Αγ. Παντελεήμονα 23, Βουλιαγμένη, 2108960400
Thirty wine stories, Λαοδίκης 30, Γλυφάδα, 2108981656

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.