Follow us

Τρία ελληνικά αφρώδη για τις γιορτές

Οι ντελικάτες φυσαλίδες είναι πασπαρτού για τις γιορτές, μπορούν να αποτελέσουν το καλωσόρισμα στο ρεβεγιόν, να συνοδεύσουν τα γιορτινά ορεκτικά και όχι μόνο…

Τρία ελληνικά αφρώδη για τις γιορτές

Οι φυσαλίδες παραμένουν η κλασική επιλογή για τις γιορτινές μέρες. Μέσα από τις φινετσάτες “κορδέλες” που σχηματίζουν, ταξιδεύουν αρώματα, που εμπλουτίζουν τη χριστουγεννιάτικη διάθεση. Ιδού τρεις επιλογές, που θα αφρίσουν ευχάριστα στο ποτήρι σας.
Οι ντελικάτες φυσαλίδες μπορούν να αποτελέσουν το καλωσόρισμα στο ρεβεγιόν, να συνοδεύσουν τα γιορτινά ορεκτικά, να κάνουν ντουέτο με το επιδόρπιο ή να ενισχύσουν ένα γιορτινό cocktail. Τα ελληνικά αφρώδη, τα τελευταία χρόνια, έχουν ανεβάσει τα γκάζια της παραγωγής και της ποιότητας. Δεν είναι λίγες οι νέες ετικέτες που προκύπτουν, ούτε οι περιοχές που μπαίνουν στο κύκλο παραγωγής των αφρωδών οίνων. Ξεχωρίζουμε τρεις ετικέτες, για να πάρετε ιδέες…

Amalia Vintage 2013

Τρία ελληνικά αφρώδη για τις γιορτές

Μια πολύ καλή έκδοση μιας κλασική ετικέτας, με βάση το Μοσχοφίλερο. Στην κομψή μύτη κάνουν παρέλαση αρώματα αχλαδιού, ροδάκινου, νυχτολούλουδου και φρυγανισμένου ψωμιού. Το στόμα είναι ζωηρό, έχει ωραίο νεύρο και μεγάλη επίγευση. Βάλτε το στο τραπέζι με τις σούπες, τις τάρτες λαχανικών και τα οστρακοειδή (Κτήμα Τσέλεπου).

Santo Wines Brut

Όταν το Ασύρτικο παράγεται με τη “μέθοδο της Σαμπάνιας”, το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό. Παιχνιδιάρικη και πληθωρική μύτη, με αρώματα ροδάκινου, βερίκοκου, ανανά, αχλαδιού, μελιού, ορυκτών και βοτάνων. Το στόμα είναι σπιρτόζικο και ρωμαλέο και η επίγευση αφήνει ωραίες, γήινες νότες. Δοκιμάστε να το κρατήσετε στο τραπέζι με τη γαλοπούλα και τη γέμιση. (Santo Wines)

Aurelia

Δεν γίνεται να λείπει ένα ροζέ αφρώδες. Το Aurelia είναι ιδανικό και για να κλείσει πανηγυρικά το δείπνο και για να εμπλουτίσει ένα kir royale. Η μύτη φλερτάρει με γοητευτικά αρώματα κερασιού, φράουλας, ντομάτας και βιολέτας. Το στόμα είναι δροσερό, ευχάριστο με κομψή επίγευση. (ΖΟΙΝΟΣ)

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.