Follow us

Την Κυριακή πίνουμε ροζέ

Η έκθεση Drink Pink είναι η καλύτερη ευκαιρία για να βρούμε συγκεντρωμένες τις περισσότερες must taste ετικέτες και να κάνουμε μια δροσερή ροζέ βουτιά.

Την Κυριακή πίνουμε ροζέ

Την Κυριακή 21 Μαΐου η αίθουσα Θάλεια του Hilton θα ντυθεί στα ροζ. Τα τριανταφυλλί, σομόν, ερυθρωπά κρασιά έχουν γίνει μόδα, μανία, κυριολεκτικά η νέα οινική αποκάλυψη -και μας αρέσει πολύ. Ειδικά τώρα, που ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες είναι ό,τι πρέπει για να περάσουμε καλά all day, σε φάσεις aperitivo, δείπνου και νυχτερινής εξόδου. Η έκθεση Drink Pink είναι η καλύτερη ευκαιρία για να βρούμε συγκεντρωμένες τις περισσότερες must taste ετικέτες και να κάνουμε μια δροσερή ροζέ βουτιά. Στην αίθουσα θα απλωθούν πάνω από εκατό διαφορετικές ετικέτες, που φλερτάρουν με όλα τα γούστα και αποτελούν απόδειξη των δυνατοτήτων της συγκεκριμένης κατηγορίας, που παίζει ανάμεσα στα λευκά και στα ερυθρά.

Την Κυριακή πίνουμε ροζέ

Από τα λευκά κλέβουν την σπιρτάδα και από τα ερυθρά τις φρουτώδεις νότες και το γεμάτο σώμα. Θα δοκιμάσουμε ροζέ ελαφριά, πληθωρικά, ξηρά, ημίγλυκα, ήρεμα και αφρώδη. Σε αυτά, να προσθέσουμε τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και τις διαφορετικές ποικιλίες. Οι ετικέτες θα είναι μονοποικιλιακές ή blends. Σημειώστε, ότι η έκθεση θα ανοίξει στις 12:00 και θα τρέξει μέχρι τις 20:00. Η είσοδος είναι 8 ευρώ, εκτός αν γιορτάζετε την Κυριακή (Αγίου Κων/νου και Ελένης)!

Ξεχωρίστε αυτά που σας αρέσουν και βάλτε ροζ χρώμα στο καλοκαίρι σας, κουμπώνει απόλυτα. Η δυναμική αυτών των κρασιών απογειώνεται στα γευστικά παντρέματα. Πάνε σχεδόν με όλα τα πιάτα και βγάζουν νοκ άουτ τα υπόλοιπα οινικά ταίρια. Ζευγαρώνουν με πικάντικα, με αλμυρά, με έντονες σάλτσες, με κοκκινιστά, με γλυκά και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξη σας. Δυο τιπς: Να τα απολαμβάνετε δροσερά και στην έκθεση να βγάλετε φωτογραφία αυτό που σας άρεσε και να το ανεβάσετε στο instragram. Αν κερδίσετε, θα φύγετε μαζί του!

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.