ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY

Τέχνη Αλυπίας Ερυθρό

Τέχνη Αλυπίας Ερυθρό

Το κτήμα Τέχνη Οίνου μας έχει συνηθίσει σε εξαιρετικά κρασιά. Αυτή τη φορά μια από τις ετικέτες ναυαρχίδα το Τέχνη Αλυπίας Ερυθρό κατάφερε να κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς και εκπαιδευμένους ουρανίσκους στο παγκόσμιο διαγωνισμό Decanter και να αποσπάσει το Πλατινένιο μεταλλείο με βαθμολογία 97/100.

Το βαθύ κόκκινο κρασί αποτελείται από το δυναμικό Cabernet Sauvignon και το μαλακό Αγιωργίτικο. Οι δυο ποικιλίες, οι οποίες συλλέγονται από το Μικροχώρι και την Καλή Βρύση με ιδιαίτερη προσοχή, συνδυάζονται με μοναδικό τρόπο, δημιουργώντας ένα κρασί για όλες τις εποχές του χρόνου. Η μύτη είναι γοητευτική με αρώματα κυρίως κερασιών και δαμάσκηνων, ενώ ακολουθούν οι νότες των γλυκών μπαχαρικών, η βανίλια και το κακάο. Το στόμα είναι γεμάτο, στρογγυλό, πυκνό με μαλακές τανίνες και μεγάλη επίγευση, στην οποία κυριαρχεί το φρούτο.

Ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες αξίζει να το δοκιμάσετε με μελιτζάνες τηγανητές ή στο φούρνο τύπου παπουτσάκι, με μακαρονάδα μπολονέζ και με πιο απλά πιάτα όπως είναι ένα σπιτικό χειροποίητο burger ή μια πίτσα με αλλαντικά και έντονα τυριά.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.