Follow us

Τετ α τετ μενού στο σπίτι με κρασί

Ο έρωτας περνάει απ’ το στομάχι, ανθίζει ακόμη πιο γρήγορα όμως, αν τον συνοδεύσουμε με το σωστό κρασί. Οι προτάσεις που ακολουθούν, θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το ιδανικό ζευγάρωμα, γευστικό και μη.

Τετ α τετ μενού στο σπίτι με κρασί

Από τη Βάσω Κουτσοβούλου

O έρωτας και η αγάπη επιβιώνουν ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Εκτός λοιπόν από τα δώρα, τις καρδούλες και τα λουλούδια, για να ολοκληρωθεί η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου χρειάζονται και εκλεκτά φαγητά και κρασιά. Μπορεί να μην μπορούμε να κλείσουμε τραπέζι για δύο στο αγαπημένο μας εστιατόριο, τίποτα όμως δεν μας εμποδίζει να προετοιμάσουμε και να απολαύσουμε ένα τέλειο ρομαντικό δείπνο στο σπίτι.

Δημιουργήσαμε ειδικά για αυτή την γιορτή ένα αγαπησιάρικο «τετ α τετ» μενού, με νόστιμα και αφροδισιακά υλικά που, με την συνοδεία του κρασιού θα προσφέρουν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία που θα θερμάνει την ερωτική διάθεση. Σας προτείνουμε λοιπόν έναν συνδυασμό κρύων και ζεστών πιάτων, με ελαφριές και εύκολες συνταγές, για να περάσετε ένα υπέροχο βράδυ.

Η σαμπάνια σε πρώτο πλάνο

Τετ α τετ μενού στο σπίτι με κρασί

Η παράδοση θέλει, πριν ξεκινήσουμε ένα εορταστικό και ρομαντικό γεύμα, την απόλαυση μιας σαμπάνιας. Προτείνουμε τη Deutz Rose που με τη φινέτσα, τα ζουμερά αρώματα κόκκινων φρούτων και τις επίμονες φυσαλίδες της αποτελεί ότι πιο εκλεκτό μπορούμε να προσφέρουμε στον φτερωτό θεό, για να τον δελεάσουμε να περάσει το βράδυ το μαζί μας.

Έτσι, μπαίνοντας πια σε εορταστική διάθεση, μπορούμε να προχωρήσουμε στο κυρίως μενού.

Ένα μπουκέτο στο ποτήρι σας

Ο Άγιος Βαλεντίνος έχει συνδυαστεί με αγκαλιές από τριαντάφυλλα. Αυτό το μεθυστικό τους άρωμα θα φέρει στο ποτήρι και ένα ροζέ κρασί από Μοσχοφίλερο, από το Κτήμα Μορόπουλου. Το εκρηκτικό ανθικό άρωμα του κρασιού και η γαργαλιστική του γεύση θα δέσει πολύ όμορφα με τα εξωτικά υλικά μιας ανάλαφρης, πρωτότυπης σαλάτας σαν αυτήν εδώ την εξωτική σαλάτα με γαρίδες, αβοκάντο και πράσινα φύλλα ρόκας και μαρουλιού.

Εάν προτιμάτε λευκό κρασί, απολαύστε τον λαχταριστό φρουτώδη και ελαφρύ συνδυασμό της Μαλαγουζιάς με το Σαββατιανό στο «Heart» της Αναστασίας Φράγκου και γιορτάστε με την καρδιά σας.

Ερωτισμός γης και θάλασσας

Τα όστρακα σε σάλτσα με πράσινο πιπέρι είναι ένα αφροδισιακό πιάτο με αρωματική ένταση και λιπαρότητα, το οποίο θα απογειωθεί δίπλα στο Ασύρτικο από την Οινοποιητική Μονεμβασιάς και θα σας ξετρελάνει με τα γοητευτικά αρώματα και τη ζωηρή του οξύτητα.

Ένα φουλ ερωτικό πιάτο που θα ανεβάσει τη διάθεση ήδη από την πρώτη ματιά, είναι το κόκκινο ριζότο με παντζάρι και τυρί σεβρ. Ένας ωραίος συνδυασμός υλικών που μπορείτε να συνοδεύσετε με ένα ροζέ κρασί από την φημισμένη περιοχή της Γαλλίας την Προβηγκία, το «Whispering Angel» Rose, αφήνοντας τον ροζέ «άγγελο» να σας ψιθυρίζει γλυκόλογα στο αυτί… Από την άλλη κόκκινο είναι το πιάτο, κόκκινος ο έρωτας, κόκκινο και το κρασί που μπορούμε να απολαύσουμε. Το ευγενικό, με τα υπέροχα ανθικά και φρουτώδη αρώματα του Νεοζηλανδέζικου Pinot Noir, «Coopers Creek» θα συνοδεύσει εξαιρετικά αυτό το λαχταριστό πιάτο.

Βασίλισσες και βασιλιάδες

Στο κυρίως πιάτο, με επιλογή σε κρέας, προτείνουμε το ψαρονέφρι με κράνμπερις και μέλι. Η γλυκιά αίσθηση του πιάτου από τα φρούτα και το μέλι θα ταιριάξουν υπέροχα με τα διάχυτα αρώματα κόκκινων φρούτων και την απαλή γλυκύτητα του «Queen» ροζέ από το Κτήμα Μιχαηλίδη - κι άλλωστε ποια γυναίκα δεν θα ήθελε να γιορτάσει με ένα ροζέ κρασί που το λένε «Queen»; Αν, πάλι, θέλετε ένα κόκκινο και ξηρό κρασί, βασιλικός είναι και ο βελούδινος και πικάντικος συνδυασμός του ερυθρού Syrah με το λευκό Viognier στο «Signal Ερυθρός» του Λαλίκου, που θα φλερτάρει ευγενικά με το πιάτο.

Φυσαλίδες για την κορύφωση

Και έπειτα από όλα αυτά τα πιάτα, καταλήγουμε στην πιο γλυκιά στιγμή του δείπνου και την ώρα του επιδόρπιου! Μια τάρτα με μασκαρπόνε, σοκολάτα και κόκκινα φρούτα θα αγκαλιαστεί από τις παιχνιδιάρικες φυσαλίδες και την απαλά γλυκιά και φρουτένια γεύση του «Zazazu», από το Κτήμα Λυραράκη. Ένας συνδυασμός που θα κάνει στο στομάχι μας zsa zsa zsu, όπως έκανε και τo στομάχι της ερωτοχτυπημένης Carrie Bradshaw δίπλα στον Mr Big, στο Sex and the city.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.