Follow us

τα προσιτά γιορτινά κρασιά

Το κρασί θέλει το know how του, ιδιαίτερα σε εποχές κρίσης. Επιλέγουμε οκτώ εξαιρετικές ετικέτες κάτω από € 10, οι οποίες καταρρίπτουν το μύθο πως το εμφιαλωμένο κρασί είναι ακριβό. Είναι ιδανικές τόσο για τα γιορτινά τραπέζια όσο και για να τις απολαύσετε στα εστιατόρια – ιδιαίτερα τώρα που η τάση «φέρε το δικό σου κρασί» αρχίζει να βρίσκει έδαφος και στην Αθήνα.

τα προσιτά γιορτινά κρασιά

Chardonnay Παπαϊωάνου 2010 (Λευκό)

τα προσιτά γιορτινά κρασιά

Ένα από τα καλύτερα ελληνικά αβάρελα Chardonnay και σίγουρα το κορυφαίο σε σχέση ποιότητας-τιμής. Πλούσια αρώματα ροδάκινου κι εσπεριδοειδών σε φόντο βουτύρου, ακολουθούνται από μια εξαιρετική γευστική εντύπωση που χαρακτηρίζεται από πάχος, δροσερή οξύτητα και μεγάλη επίγευση. Κατάλληλο για πιάτα με βάση το ψάρι. Τιμή: € 8

Μαντίνεια Νασιάκου / Σεμέλη 2010 (Λευκό)

Μία από τις καλύτερες εκδοχές της ζώνης της Μαντίνειας και του Μοσχοφίλερου, τριανταφυλλένια αρώματα με νότες λευκών φρούτων κι εσπεριδοειδών οδηγούν σε ένα πολύ ενδιαφέρον σύνολο. Στόμα γεμάτο, με διακριτική γλυκύτητα που το κάνει να στέκεται άψογα δίπλα σε πιάτα που παραπέμπουν σε κουζίνες της Ανατολής. Τιμή: € 8

Κτήμα Παπαϊωάννου 2006 (Ερυθρό)

Η all time classic Νεμέα κι ένα από τα λίγα κρασιά που κάθε οινόφιλος οφείλει να έχει δοκιμάσει. Βύσσινο, κεράσι, μπαχαρικά, βελούδινο στόμα, πολύ καλές τανίνες. Όλα είναι στο παιχνίδι. Μαζί τους και η μοναδική σχέση ποιότητας-τιμής. Τιμή: € 9

Κτήμα Αβαντίς 2009 (Ερυθρό)

Κυρίως με νεοκοσμίτικες αναφορές στο στόμα, είναι ένα κρασί που θα κερδίσει τις εντυπώσεις σε κάθε εορταστικό τραπέζι. Βανιλάτο, παχύ, με καλοδουλεμένες τανίνες κι αισθητή την παρουσία του βαρελιού, έχει τον τρόπο να «γοητεύει» μια μεγάλη γκάμα κρεατικών. Προσοχή όμως, όχι πολύ δυνατές σάλτσες. Τιμή: € 7,50

Μελιαστό Σπυρόπουλου 2010 (Ροζέ)

Ελκυστικό ροζέ από Μοσχοφίλερο. Στη μύτη κυριαρχούν τα αρώματα του τριαντάφυλλου σε φόντο μέντας. Στο στόμα οι κερασένιες νότες και η δροσιστική οξύτητα του δίνουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει με επιτυχία μια μεγάλη γκάμα μεζέδων, όπως αυτοί που συναντάμε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Τιμή: € 8

Ξινόμαυρο Reserve Μπουτάρη 2005 (Ερυθρό)

Για πολλούς το Ξινόμαυρο θεωρείται η καλύτερη ερυθρή ελληνική ποικιλία. Κάποιοι άλλοι το αμφισβητούν. Ούτως ή άλλως, βέβαια, το συγκεκριμένο κρασί είναι κορυφαίο και τιμά κάθε τραπέζι. Αρώματα φραγκοστάφυλου και ώριμης ντομάτας είναι η εισαγωγή. Στο στόμα κυριαρχούν ο πλούτος και οι αισθητές, καλοδουλεμένες τανίνες. Για δυνατούς «παίκτες» με βάση το κρέας. Τιμή: € 8,50

Carta Nevada - Freixenet (Αφρώδες)

Αφρώδες, ημίξηρο λευκό κρασί, ιδανικό για το τέλος του εορταστικού τραπεζιού, δίπλα (κυρίως) σε λευκά γλυκά και φρούτα. Κρεμώδης υφή, αρώματα κίτρινων φρούτων και μαλακό στόμα, με ελεγχόμενο διοξείδιο του άνθρακα, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που το κάνουν απολαυστικό. Τιμή: € 7,90

Samos Vin Doux 2009 (Επιδόρπιο)

Ένα από τα κορυφαία ελληνικά επιδόρπια κρασιά από τον Συνεταιρισμό Σάμου. Με βαθύ χρυσαφένιο χρώμα, αρώματα λουλουδιού και μαρμελάδας βερίκοκου, σε κερδίζει αμέσως. Το πλούσιο στόμα συνοδεύεται από εξαιρετική οξύτητα, με αποτέλεσμα ένα απόλυτα αρμονικό σύνολο. Ιδανικό δίπλα σε επιδόρπια, βάζει μια τελευταία αριστοκρατική πινελιά στο γιορτινό τραπέζι. Τιμή: € 7

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.