Follow us

Τα καλύτερα κρασιά για τον οβελία

Επιλέγουμε για την Κυριακή του Πάσχα δυναμικά ζευγάρια, που θα μας αφήσουν μεγάλη πικάντικη επίγευση.

Τα καλύτερα κρασιά για τον οβελία

Τα αμνοερίφια είναι απαιτητικοί γευστικοί παρτενέρ, όταν πρέπει να τους προξενέψουμε έναν οινικό σύντροφο. Ειδικά το Πασχαλινό αρνί, που γυρίζει αργά αργά στη σούβλα είναι γευστικός δυναμίτης: πλούσιος, λιπαρός και πικάντικος, χρειάζεται έναν ισάξιο παρτενέρ. Ένα κρασί που να είναι το ίδιο πληθωρικό, γεμάτο αρώματα φρούτων και μπαχαρικών, ώστε να ανεβάζουν την ένταση του κρέατος, στόμα εξίσου πικάντικο για να δένει αρμονικά, στρογυλλές ταννίνες και καλή οξύτητα για να αντισταθμίζεται η λιπαρότητα του.

Τα καλύτερα κρασιά για τον οβελία

Μια τέτοια περίπτωση είναι το σπάνιο Syrah Collection 2013 του κτήματος Αβαντίς. Ένα κορυφαίο Syrah, που κάθε χρόνο κυκλοφορεί σε περιορισμένες φιάλες. Το συμπυκνωμένο μπουκέτο αρωμάτων, από μαύρα αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνο, σύκο, μούρα) και μπαχαρικά, αμέσως δημιουργεί γέφυρες με το αρνί, ενισχύοντάς το αρωματικά και γευστικά. Η αποκάλυψη ωστόσο είναι στο στόμα, καθώς το γενναιόδωρο κρασί εμπλουτίζει το αρνί με παιχνιδιάρικα πιπέρια και μπαχαρικά και αναβαθμίζει την επίγευση σε απόλαυση και διάρκεια.

Γι αυτούς που έχουν αδυναμία στις ελληνικές ποικιλίες ένα σύνθετο Αγιωργίτικο με ζουμερές ταννίνες, πληθωρικά μπαχαρικά, όγκο και καλή οξύτητα είναι ότι πρέπει. Ένα τέτοιο κρασί κλάσης είναι το Τέσσερα του Αιβαλή. Το μοναδικό en primeur κρασί στην Ελλάδα που αξίζει να επενδύσετε και να το έχετε στο γιορτινό τραπέζι. Η μύτη του είναι εντυπωσιακή, γεμάτη βύσσινα, κεράσια, μύρτιλα και γλυκά μπαχαρικά που φρεσκάρουν τα χαρακτηριστικά του αρνιού. Το βελούδινο στόμα του ισορροπεί την λιπαρότητα του κρέατος βγάζοντας μπροστά την φρεσκάδα της οξύτητας και αφήνοντας για το φινάλε ένα μαγικό πικάντικο after taste.

Όποιο και αν διαλέξετε, Syrah ή Αγιωργίτικο, να φροντίσετε πριν καθίσετε στο τραπέζι με τους φίλους και συγγενείς, να το μεταγγίσετε σε καράφα.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.