Semeli Μαντινεία, Σεμέλη Οινοποιητική

Διονύσης Κούκης Διονύσης Κούκης Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020

Το Μοσχοφίλερο είναι μια από τις τέσσερις εμβληματικές ποικιλίες που σηκώνουν το βάρος του ελληνικού κρασιού και αποτελούν την αιχμή του δόρατος σε ό,τι αφορά την προώθησή του.

Η Μαντινεία του Κτήματος Σέμελη, εκτός από την ποικιλία και το οινοποιείο που την παράγει, έχει και ένα ακόμη ισχυρό όπλο στη φαρέτρα της: Το όνομα του οινοποιού που υπογράφει την ποιότητά της. Ο Λεωνίδας Νασιάκος, εμβληματική φυσιογνωμία στο αρκαδικό οροπέδιο, ξέρει τη ζώνη και την ποικιλία καλύτερα από την παλάμη του χεριού του. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί με τα τυπικά αρώματα της ποικιλίας (λουλούδι, εσπεριδοειδή) και φρουτώδες στόμα με καλή οξύτητα. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για λευκές λεμονάτες σάλτσες και καλούδια της θάλασσας.

Ημ/νια δημοσίευσης: 18/05/20


Χρώμα / κατηγορία

Ποικιλίες

Το κρασί στο εξωτερικό

Το κρασί στην Ελλάδα

ΟΠΑΠ - ΠΟΠ - ΠΓΕ οίνοι

Παραγωγοί

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος