Follow us

Σαντορίνη Αρτέμης Καραμολέγκος

Σαντορίνη Αρτέμης Καραμολέγκος

Ένα από τα αγαπημένα οικογενειακά οινοποιεία της Σαντορίνης τα τελευταία χρόνια έχει «φρεσκάρει» την εικόνα του και σημειώνει συνέχεια ανοδική πορεία. Τα κρασιά του έχουν ανανεώσει την εικόνα τους και έχουν ανεβάσει στροφές στην παραγωγική διαδικασία, συγκεντρώνοντας βραβεία.
Μια πολύ σημαντική τελευταία διάκριση έλαβαν πρόσφατα στην Prowein για την ετικέτα Σαντορίνη 2016. Το λευκό κρασί πήρε το «Χρυσό των Κριτών» ως το καλύτερο λευκό κρασί.
Πράγματι, η φετινή Σαντορίνη του οινοποιείου είναι στα καλύτερά της. Μετά από μια μικρή παραμονή, περίπου δυο μηνών στις οινολάσπες, εμφιαλώνεται και σερβίρεται δροσερό στους 8-10 βαθμούς. Η μύτη είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Παντρεύει νότες φρούτων εσπεριδοειδών και αχλαδιού με λουλουδάτες νύξεις σε ένα ελκυστικό φόντο τσακμακόπετρας. Το στόμα είναι πληθωρικό και συγχρόνως φινετσάτο, με καλή οξύτητα, που το πριμοδοτεί με φρεσκάδα και μεγάλη επίγευση. Δοκιμάστε το σίγουρα με λιπαρά ψάρια ή τηγανιτά και φροντίστε να κρατήσετε μερικές φιάλες για παλαίωση, αξίζει!

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.