Follow us

Ροζέ κρασιά, la vie en rose...

Αναζητείστε το ροζ! Τα παρεξηγημένα για χρόνια ροζέ κρασιά επανέρχονται και κερδίζουν υψηλές βαθμολογίες με το σπαθί τους. Το ροζ χρώμα στο ποτήρι, εξάλλου, ταιριάζει απόλυτα μ' ένα ρομαντικό δείπνο. Πολύ περισσότερο αν διαθέτει φυσαλίδες…

Ροζέ κρασιά, la vie en rose...

Το ροζέ κρασί ταιριάζει σε πολλές περιστάσεις, ακόμα και σκέτο, σαν απεριτίφ. Σχεδόν όλοι οι οινοποιοί έχουν πλέον μια ροζέ ετικέτα που τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα προσεγμένη. Δοκιμάσαμε τέσσερα ξηρά ροζέ και ένα ημίξηρο αφρώδες από τον ελληνικό αμπελώνα και σας τα προτείνουμε, γιατί και το χρώμα έχει τους συμβολισμούς του...

Ροζέ κρασιά, la vie en rose...

Αμπελώνας Παπαϊωάννου 2011

Π.Γ.Ε Κορινθία • Ροζέ
Ποικιλία Αγιωργίτικο
Ρoδί αρκετά βαθύ. Πυκνά και καθαρά αρώματα κερασιού και βύσσινου με νότες μπανάνας. Στόμα γεμάτο, με νεύρο και ελαφριές αλλά αισθητές τανίνες που το κάνουν να φέρνει σε κοκκινέλι. Κλείνοντας το μάτι προς τα κόκκινα, γίνεται ιδανικό για αρκετά φαγητά με σχετικά έντονη γεύση.
Καλό. Τιμή: 6,64

Τέχνη Αλυπίας 2012

Π.Γ.Ε. Δράμα • Ροζέ
Ποικιλίες -
Ροδί σχετικά ανοιχτό με αρκετό ιώδες. Τονισμένο άρωμα από φρούτο βατόμουρου που δίνει μια φρέσκια βοτανική πλευρά στο κρασί. Νότες τσιχλόφουσκας, μπανάνας, φρεσκοκομμένου μήλου και βιολέτας σε ένα σύνθετο και δυναμικό σύνολο. Στόμα γεμάτο, με ελαφριά αίσθηση διοξειδίου του άνθρακα, αισθητή γλυκύτητα αλλά και οξύτητα που του δίνει ζωντάνια. Πολύ καλή επίγευση και μεγάλη αρωματική διάρκεια. Αναζητά ένα πιάτο με έντονα αρώματα και γλυκόξινη γεύση όπως αυτή του κρασιού.
Πολύ καλό. Τιμή: 9,78

Ζαφειράκης Παλαιόμυλος 2011

Π.Γ.Ε. Τύρναβος • Ροζέ
Ποικιλίες: Λημνιώνα , Syrah
Ανοιχτό ροδί με ελάχιστο πορτοκαλί.. Αρώματα κερασιού και μπανανόμηλου αλλά και ελαφριά αίσθηση βρεγμένου ξερού χόρτου. Στόμα σχετικά ελαφρύ και γεύση που καταλήγει σε νότες πικρίλας στην επίγευση. Συνδυάζεται με ένα πιάτο αρκετά ελαφρύ όπως και το κρασί, με αρώματα ξηρών βότανων ικανών να δέσουν με αυτά του ξερού χόρτου.
Ενδιαφέρον. Τιμή: 9,23

Αϊδαρίνης 2011

Τοπικός Οίνος Πλαγιές Πάικου • Ροζέ
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Ροδί ζωηρό με λίγες ιώδες αποχρώσεις. Γοητευτικά και καλογραμμένα αρώματα από κασίς με ένταση που αφήνει περιθώριο στις επίσης ευδιάκριτες νότες πορτοκαλιού και μια αίσθηση φύλλου ντομάτας. Στόμα γεμάτο, με αισθητή γλυκύτητα και νεύρο. Τανίνες που κάνουν διακριτικά και ταυτόχρονα αισθητά την παρουσία τους. Καλή επίγευση και διάρκεια. Ο χαρακτήρας του κρασιού του επιτρέπει να συνδυάζεται με γεύσεις που χαρακτηρίζονται τόσο από αλμυρές όσο και από γλυκές νότες.
Πολύ καλό. Τιμή: 9,10.

Αμύνταιον 2010

Ο.Π.Α.Π. Αμύνταιον • ροζέ αφρώδης ημίξηρος
Ποικιλία: Ξινόμαυρο
Ροδί με λαμπερό πορτοκαλί σαν κρεμμυδόφλουδα. Αρώματα φραγκοστάφυλου, ντομάτας λιαστής και ντοματόφυλλου με νότες από γλυκό τριαντάφυλλο, καπνό και φρεσκοψημένο μπριός. Στόμα γεμάτο, με ελεγχόμενη γλυκύτητα χάρη στην καλή οξύτητα που το ισορροπεί. Άφθονη αίσθηση ανθρακικού. Θα συνδυαστεί με ένα γλυκό με μετρημένη γλυκύτητα και αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων όπως π.χ. ένα στρούντελ από φύλλο σφολιάτας γεμισμένο με κρέμα φράουλας.
Καλό. Τιμή: 10,82

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.