Follow us

«Ροδίτης 2019», Sant’Or: βιοδυναμικό και value for money

«Ροδίτης 2019», Sant’Or: βιοδυναμικό και value for money

Αν και η ερυθρωπή ποικιλία Ροδίτης είναι αρκετά παρεξηγημένη, μπορεί να δώσει εξαιρετικά κρασιά με εντυπωσιακά αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά και με πολύ καλή σχέση ποιότητας τιμής. Ένα από αυτά είναι ο Ροδίτης του Οινοποιείου Sant’Or, εσοδείας 2019, που προέρχεται από τον βιοδυναμικό αμπελώνα στο Σανταμέρι στην Πελοπόννησο.

Το Sant’Or είναι το πρώτο πιστοποιημένο βιοδυναμικό οινοποιείο στην Ελλάδα - για να χαρακτηριστεί ένα κρασί βιοδυναμικό, ακολουθούνται συγκεκριμένες πρακτικές καλλιέργειας και τρύγου που βασίζονται στην αρχή ότι ο αμπελώνας είναι ένα ζωντανό σύστημα, ένας κύκλος ζωής.

Το συγκεκριμένο είναι ένα κρασί με χρυσοκίτρινο χρώμα, με ένα συνδυασμό εσπεριδοειδών, φυτικών και ανθικών στοιχείων να ξεπηδούν και να χαρίζουν φρεσκάδα, και κάποιες βαλσαμικές νότες που ολοκληρώνουν την αρωματική παλέτα. Από την πρώτη γουλιά διακρίνουμε το πόσο στρογγυλό και ευχάριστο είναι στο στόμα, με την δροσερή οξύτητα και την νόστιμη επίγευση.

Σερβίρεται στους 10-11⁰C και ταιριάζει υπέροχα με λευκά κρέατα, θαλασσινά και λαχανικά.

Συνδυάστε το με πίτα με χοιρινό, πράσα και κάστανα, στήθος κοτόπουλο ρολό γεμιστό με τυρί και φασκόμηλο, πικάντικη σαλάτα με καλαμαράκια και λαχανικά.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.