Follow us

Ρεκόρ συμμετοχών στο Peloponnese Wine Festival

Περισσότεροι από 2000 επαγγελματίες και οινόφιλοι επισκέφθηκαν το ανανεωμένο ετήσιο φεστιβάλ των πελοποννησιακών κρασιών.

Ρεκόρ συμμετοχών στο Peloponnese Wine Festival

Με τη νέα πλέον ονομασία της, Peloponnese Wine Festival, η φετινή εκδήλωση των Οίνων Πελοποννήσου έσπασε ρεκόρ συμμετοχής με 47 παραγωγούς, αυξημένη κατά 50% σε σχέση με πέρυσι και με περισσότερες από 400 διαφορετικές ετικέτες κρασιών. Έτσι, ανακηρύχθηκε ως η μεγαλύτερη περιφερειακή έκθεση κρασιών ως σήμερα.

Ρεκόρ συμμετοχών στο Peloponnese Wine Festival

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Hilton επαγγελματίες και οινόφιλοι ήρθαν κοντά στους παραγωγούς της Πελοποννήσου και σε επαφή με την ποικιλομορφία, τη μοναδικότητα και την αυθεντικότητα των κρασιών της. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Παραγωγών Πελοποννήσου Γιάννης Τσέλεπος, εξέφρασε την ικανοποίησή του δηλώνοντας: «Είμαστε ενθουσιασμένοι καθώς η φετινή διοργάνωση έβαλε ψηλά τον πήχυ, όπως αξίζει στα κρασιά της Πελοποννήσου. Ο στόχος, να παρουσιάσουμε μια νέα εικόνα με φρεσκάδα και δημιουργικότητα, έτυχε θερμής υποδοχής από τους επισκέπτες. Ήταν το πρώτο βήμα, συνεχίζουμε».

Ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας της έκθεσης τονίστηκε με τα 3 επιτυχημένα masterclasses, τα οποία διεξήχθησαν παράλληλα και είχαν συνολικά 160 συμμετοχές. Μέσα σε μια ημέρα γεμάτη με γευστικές δοκιμές, συνδυασμούς με τυριά, αλλαντικά και σοκολάτα, τεστ γνώσεων, τυφλές γευσιγνωσίες και πολλά οινικά δώρα, τα μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου κατάφεραν να αποτυπώσουν το σύγχρονο πρόσωπο και την εξωστρέφεια της μεγαλύτερης αμπελουργικής ζώνης της Ελλάδας. Η νέα γενιά των οινοποιών της Πελοποννήσου, δίπλα στους ήδη καταξιωμένους παραγωγούς της περιοχής, ανέδειξαν τη δυναμική του συγκεκριμένου αμπελώνα.
Περισσότερα στο www.peloponnesewinefestival.com

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.