banner
banner
banner

Ραντεβού με τα ροζέ αφρώδη κρασιά

12 ελληνικά ροζέ αφρώδη για ρομαντικά και σαρακοστιανά τραπέζια

Χρυσούλα Κυριακοπούλου Χρυσούλα Κυριακοπούλου Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

Ροζέ, τριανταφυλλί, σομόν αποχρώσεις, παιχνιδιάρικες φυσαλίδες και αρώματα κόκκινων φρούτων αρκούν για να δημιουργηθεί το πιο ρομαντικό σκηνικό…

Ραντεβού με τα ροζέ αφρώδη κρασιά

Τα ροζέ ελληνικά αφρώδη έχουν ανανεωθεί με νέες ετικέτες και έχουν ανεβάσει τις αρωματικές εντάσεις στο επίπεδο των κλασικών. Διαλέξτε αυτή που σας ταιριάζει. Θα συνοδεύσουν πρωτότυπα πολλά πιάτα και πολλές διαφορετικές γεύσεις.
Κάποτε ήταν πολύ δύσκολο να βρεθούν αρκετές ετικέτες από ελληνικά αξιόλογα αφρώδη. Ανάμεσα στις σημαντικές εγχώριες οινικές εξελίξεις συγκαταλέγεται, πλέον, μια πλούσια γκάμα από sparkling κρασιά και μάλιστα όχι μόνο λευκά. Με αφορμή τα ρομαντικά τραπέζια για δύο αλλά και την αποθέωση των θαλασσινών που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, βάλαμε στο τραπέζι της δοκιμής δώδεκα ετικέτες με «ροζουλί» φυσαλίδες.

banner
Ραντεβού με τα ροζέ αφρώδη κρασιά

Με το που αρχίζουν το ταξίδι τους στο ποτήρι, οι ζωηρές πέρλες των φυσαλίδων δημιουργούν ατμόσφαιρα. Μόλις δε φτάσουν στην μύτη και στον ουρανίσκο, σκάνε τα αρώματα από φράουλες, κεράσια, βύσσινα και γοητευτικά λουλούδια και κερδίζουν ακόμα και τους πιο διστακτικούς. Βάλτε δίπλα στα ροζέ αφρώδη τους κατάλληλους γευστικούς συντρόφους: όλα τα όστρακα και θαλασσινά απογειώνονται με μερικές σπιρτόζικες γουλιές. Το ίδιο, τα πικάντικα τυριά και εκλεκτές γεύσεις, όπως είναι το foie gras και τα πατέ. Μπορείτε να συνοδεύσετε ένα ολόκληρο ρομαντικό δείπνο με ροζέ αφρώδη, από τη σαλάτα και τα ορεκτικά μέχρι το επιδόρπιο με φρούτα και γλυκά με σοκολάτα.

Η δοκιμή

Ρόζα Κεχρής

Ρόζα Κεχρής

Ποικιλία: ξινόμαυρο
Γοητευτική μύτη με αρώματα ντομάτας, framboise και ευκαλύπτου. Στο στόμα το ρετσίνι είναι πιο εμφανές και δένει με τα αρώματα των φρούτων. Η οξύτητα είναι λίγο χαμηλή, η γεύση όμως έχει ένταση και διάρκεια.
83/100 Καλό

banner

Aurelia Zoίνος

Aurelia Zoίνος

Ποικιλία: Ντεμπίνα, βλάχικο, μπεκάρι
Λαμπερό ροζέ με έντονα αρώματα που παραπέμπουν σε δέρμα, μαζί με ζωικές νύξεις. Το στόμα έχει ένταση και τις ίδιες νότες με τη μύτη.
76/100 Ενδιαφέρον

Ωδή, Πάνος Σπυρόπουλος
Ωδή, Πάνος Σπυρόπουλος

Ποικιλία: Μοσχοφίλερο
Τριανταφυλλί χρώμα, που κρύβει ωραία αρώματα λουκουμιού τριαντάφυλλου και κερασιού. Το στόμα είναι ευχάριστο με καλή οξύτητα.
81/100 Καλό

Ακακίες Κυρ- Γιάννη

Ακακίες Κυρ- Γιάννη

Ποικιλία: Ξινόμαυρο
Κομψή μύτη με άρωμα framboise και ώριμες γλυκές νότες κόκκινων φρούτων. Στο στόμα νότες κερασιού, με ελαφριές νύξεις βοτάνων. Καλή διάρκεια και επίγευση.
84/100 Καλό

Αmalia Τσέλεπος

Αmalia Τσέλεπος

Ποικιλία: Αγιωργίτικο
Ελκυστικό σομόν χρώμα με αρώματα φράουλας, κερασιού και ίχνη ψωμιού. Το στόμα έχει καλή δομή, είναι τυπικό της ποικιλίας, με λίγα μπαχαρικά. Καλή επίγευση.
84/100 Καλό

Brut Καρανίκα

Ποικιλία: Ξινόμαυρο
Ωραία μύτη, με νότες πράσινου φύλλου και ντομάτας. Οι φυσαλίδες είναι πολύ καλές και ζωηρές. Το στόμα είναι αυστηρό, έχει όγκο και διάρκεια.
86/100 Πολύ καλό

Rosato by Elena

Rosato by Elena

Ποικιλία: Αγιωργίτικο
Ελαφριά μύτη, στην οποία κυριαρχούν τα αρώματα κερασιού. Το στόμα έχει τονισμένη γλυκύτητα, που ισορροπεί όμως με μια δροσερή οξύτητα.
78/100 Ενδιαφέρον

Κυρά Φροσύνη Γκλίναβος

Κυρά Φροσύνη Γκλίναβος

Ποικιλία: Ντεμπίνα, Μπεκάρι
Ιδιαίτερη μύτη, που παντρεύει νότες μπαχαρικών και φρούτων με ίχνη ζωικών. Στο στόμα, οι ζωικές νότες είναι πιο έντονες και συνοδεύονται από αρώματα κόκκινων φρούτων. Η επίγευση είναι ευχάριστη.
79/100 Ενδιαφέρον

Rose demi sec Συνεταιρισμός Αμυνταίου

Rose demi sec Συνεταιρισμός Αμυνταίου

Ποικιλία: Ξινόμαυρο
Στη μύτη πρωταγωνιστεί το άρωμα της φράουλας. Το στόμα έχει ικανοποιητική γλυκύτητα με νεύρο και μεγάλη επίγευση, με νότες framboise.
79/100 Eνδιαφέρον

Bianco Nero Τσιλιλής

Bianco Nero Τσιλιλής

Ποικιλία: Μοσχάτο Αμβούργου
Σαγηνευτική μύτη με αρώματα τριαντάφυλλου, τσιχλόφουσκας , ροδοζάχαρης  και κερασιού. Το στόμα είναι γλυκό και ευχάριστο.
76/100 Ενδιαφέρον

Edenia Κτήμα Θεόπετρα

Edenia Κτήμα Θεόπετρα

Ποικιλία: Λημνιώνα
Τονισμένα αρώματα βύσσινου, κερασιού και φράουλας. Στόμα γεμάτο, με έντονες νότες βύσσινου.
80/100 Καλό 

Εύα Ροζέ, Κτήμα Εύχαρις

Εύα Ροζέ, Κτήμα Εύχαρις

Ποικιλία: Grenache και Syrah
Στη μύτη έρχονται πρώτα τα αρώματα άγουρων φρούτων και μετά ακολουθούν έντονες νότες λουλουδιών. Το στόμα μπαίνει γλυκά, αλλά έχει καλή οξύτητα που το φρεσκάρει. Η γλυκύτητα μένει και στην επίγευση
78/100 Ενδιαφέρον


Τα κρασιά δοκίμασαν: Διονύσης Κούκης, Ντίνα Γκρουμούτη, Γκόγκης ΧατζηχρήστοςΧρώμα / κατηγορία

banner

Ποικιλίες

banner

Το κρασί στο εξωτερικό

Το κρασί στην Ελλάδα

banner

ΟΠΑΠ - ΠΟΠ - ΠΓΕ οίνοι

Παραγωγοί

banner

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος