Follow us

Oenops Βιδιανό, Oenops Wines

Oenops Βιδιανό, Oenops Wines

Ο Οινολόγος Νίκος Καραντζάς δεν περιορίζεται μόνο στους αμπελώνες της Αττικής, αλλά επισκέπτεται όλες τις αμπελουργικές ζώνες της χώρας για να βρει τα καλύτερα σταφύλια. Αυτή τη φορά για το συγκεκριμένο κρασί έφτασε μέχρι την Κρήτη, στους αμπελώνες του Ηρακλείου, για να επιλέξει τα σταφύλια του από Βιδιανό. Οι εκπλήξεις στο Oenops Βιδιανό είναι πάρα πολλές. Καταρχήν η ζύμωση γίνεται μόνο από φυσικές ζύμες και εναλλάσσεται σε τρεις διαφορετικούς χώρους. Εκτός από τις κλασικές ανοξείδωτες δεξαμενές ο Νίκος χρησιμοποιεί αμφορείς και καινούργια βαρέλια βελανιδιάς. Μόλις τελειώσει η ιδιότυπη και πρωτότυπη ζύμωση, το κρασί μεταφέρεται πάλι σε αμφορείς και παραμένει εκεί περίπου για έξι μήνες. Η μύτη είναι πολύ γοητευτική με αρώματα βερίκοκου, κυδωνιού, ορυκτών και βοτάνων και το στόμα είναι γεμάτο και ισορροπημένο. Δοκιμάστε το με ένα ριζότο θαλασσινών, μια γαριδομακαρονάδα και με ψάρια στα κάρβουνα. Αξίζει να παλαιώσετε μια φιάλη για δυο με τρία χρόνια.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.