Ο Αρτέμης Καραμολέγκος σε συνεργασία με τον γνωστό γεωπόνο και οινολόγο του κτήματος Λευτέρη Αναγνώστου ξεκίνησαν μια ενδιαφέρουσα έρευνα για τις διαφορετικές εκφάνσεις του Ασύρτικου και κατάφεραν να ανοίξουν έναν καινούργιο ιντριγκαδόρικο δρόμο για τα κρασιά της Σαντορίνης. Μετά από πειράματα, για πρώτη φορά εμφιάλωσαν την «πορτοκαλί» εκδοχή της. Το πρωτοποριακό κρασί με όνομα "Μυστήριο/14" προέρχεται αποκλειστικά από ένα γέρικο αμπελοτόπι, στη δημοφιλή περιοχή του Πύργου. Η παραγωγή του έχει πολλές ιδιαιτερότητες.
Κατ' αρχάς, η ζύμωση πραγματοποιείται μόνο από τις φυσικές ζύμες, χωρίς προσθήκες και μια extra καινοτομία, την παρουσία των φλοιών. Οι φλούδες παραμένουν μέχρι το τέλος, όπως στην ερυθρή οινοποίηση. Μετά, το κρασί ωριμάζει στις οινολάσπες για δέκα ολόκληρους μήνες. Στο τέλος γίνεται η εμφιάλωση, χωρίς φιλτράρισμα. Αμέσως σου προκαλεί την επιθυμία να το δοκιμάσεις. Και δεν απογοητεύεσαι, το αντίθετο. Σε ταξιδεύει σε απάτητους οινικούς ορίζοντες.
Η μύτη του είναι έντονη και κρύβει ένα ακαταμάχητο μπουκέτο. Σε πρώτη ανάγνωση, κυριαρχούν τα ωραία αρώματα βοτάνων, κυρίως χαμομηλιού, δυόσμου και μαύρου τσαγιού. Ακολουθούν οι παιχνιδιάρικες νότες των μπαχαρικών, κάρδαμου και κόλιανδρου. Συμπληρώνουν οι νύξεις των ορυκτών μαζί με γοητευτικές πινελιές από αχλάδι και περγαμόντο. Το στόμα είναι εντυπωσιακό, γεμάτο, με υπέροχες νότες μπαχαρικών και μεγάλη επιγευση. Για να το δοκιμάσετε σωστά, καλύτερα πρώτα να το μεταγγίσετε και να το συνοδεύσετε με παλαιωμένες γραβιέρες και κρέατα με μπαχαρικά όπως, ιδανικά, το μοσχάρι με κάρυ.