Μοσχοφίλερο Cuvee Special 2019, Μπουτάρης

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020

Μοσχοφίλερο Cuvee Special 2019, Μπουτάρης

Η εταιρεία Μπουτάρη γιόρτασε την συμπλήρωση των 140 χρόνων με ένα νέο κρασί, που μοσχομυρίζει καλοκαίρι. Η καινούργια ετικέτα είναι αφιερωμένη στο Μοσχοφίλερο Μαντινείας, μια ποικιλία που η έμπειρη οικογένεια αγκάλιασε και έκανε πολλά πειράματα και έρευνες για να την αναδείξει.


Το Μοσχοφίλερο Cuvee Special προέρχεται από σταφύλια που συλλέγονται με το χέρι από ένα ιδιόκτητο αμπελώνα ηλικίας 47 ετών. Η προεκχύλιση, η ζύμωση και η παραμονή με τις οινολάσπες γίνονται με πολύ προσοχή και αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους. Στο τέλος, πραγματοποιείται ένα ελαφρύ φιλτράρισμα, ώστε να διατηρούνται τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας.


Με την δοκιμή καταλαβαίνεις ότι έχεις στο ποτήρι σου ένα τυπικό Μοσχοφίλερο πολύ κομψό και αρωματικό. Στη μύτη κυριαρχούν νότες γιασεμιού, αχλαδιού, εσπεριδοειδών, μέντας και κηρήθρας. Το στόμα είναι πλούσιο, πληθωρικό, με τραγανή οξύτητα και μεγάλη επίγευση. Αξίζει να το απολαύσετε ως απεριτίφ και να το συνδυάσετε με λιπαρά ψάρια τηγανητά ή ψητά στα κάρβουνα και φυσικά με οστρακοειδή.


Χρώμα / κατηγορία

Ποικιλίες

Το κρασί στο εξωτερικό

Το κρασί στην Ελλάδα

ΟΠΑΠ - ΠΟΠ - ΠΓΕ οίνοι

Παραγωγοί

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος