Μοσχάτο Άσπρο, ΕΟΣ Σάμου

Διονύσης Κούκης Διονύσης Κούκης Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020

Μια από τις ευγενικές λευκές ποικιλίες, γνωστή για τα επιδόρπια κρασιά που δίνει, το Λευκό Μοσχάτο είναι αυτό απ’ το οποίο παράγονται και τα γλυκά κρασιά της Σάμου.

Μοσχάτο Άσπρο, ΕΟΣ Σάμου

Η συγκεκριμένη ποικιλία είναι κατάλληλη και για ξηρά κρασιά, όπως το επιτυχημένο Μοσχάτο Άσπρο που μας προτείνει ο Συνεταιρισμός της Σάμου. Τα σταφύλια προέρχονται από ημιορεινούς αμπελώνες, με μικρές στρεμματικές αποδόσεις. Σε συνδυασμό με την προσεκτική καλλιέργεια και τις σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης, το αποτέλεσμα είναι ένα αρωματικό κρασί με νεύρο και φρεσκάδα. Στη μύτη κυριαρχεί το άγουρο ροδάκινο / βερίκοκο, μαζί με νότες πεπονιού. Στο στόμα, το φρουτώδες στοιχείο επίσης κυριαρχεί. Συνοδεύει ιδανικά ψάρια και θαλασσινά, αλλά και λευκά κρέατα με ανάλογες σάλτσες.

Ημ/νια δημοσίευσης: 11/05/20


Χρώμα / κατηγορία

Ποικιλίες

Το κρασί στο εξωτερικό

Το κρασί στην Ελλάδα

ΟΠΑΠ - ΠΟΠ - ΠΓΕ οίνοι

Παραγωγοί

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος