Follow us

Monograph με την υπογραφή της Γαία Οινοποιητική

Πέρα από το προχωρημένο εικαστικό, το Monograph Multi και το Monograph Αγιωργήτικο Syrah, ανεβάζουν τη διάθεση.

Monograph με την υπογραφή της Γαία Οινοποιητική

Το οινοποιείο της Γαία μας έχει “κακομάθει” με κρασιά γεμάτα, πρωτοποριακά και ιδιαίτερα. Στην πλούσια και στοχευμένη γκάμα μπορούμε να βρούμε ετικέτες διαφορετικών level, για να περάσουμε καλά σε οποιαδήποτε περίσταση.
Στις περιπτώσεις καθημερινής απόλαυσης, όπως όταν θέλουμε την καλύτερη επιλογή για ένα τραπέζι με φίλους ή ένα κρασί για τα κλασικά μαγειρευτά στο σπίτι ή για να πάμε μια φιάλη σε ένα κάλεσμα, η μοντέρνα σειρά Monograph, είναι η πιο κατάλληλη.
Πέρα από το προχωρημένο εικαστικό, το Monograph Multi και το Monograph Αγιωργήτικο Syrah, ανεβάζουν τη διάθεση!

Monograph με την υπογραφή της Γαία Οινοποιητική

Το λαμπερό Monograph Multi συνδυάζει τρεις από τις πιο χαρισματικές ελληνικές λευκές ποικιλίες, τον σοβαρό Ροδίτη, το λουλουδάτο Μοσχοφίλερο και το τραγανό Ασύρτικο. Η αβανταδόρικη συνύπαρξή τους δημιουργεί πολλές προσδοκίες. Ο Ροδίτης δίνει στρογγυλό σώμα, το Μοσχοφίλερο προσφέρει την παιχνιδιάρικη αρωματική διάθεση και το Ασύρτικο συμπληρώνει με νότες εσπεριδοειδών και δροσερές όξινες νύξεις. Ξεκινήστε τη δοκιμή σερβίροντάς το δροσερό ως απεριτίφ και γίνετε πιο δημιουργικοί παίζοντας σε ντουέτα με τηγανητά ψάρια, κολοκυθάκια, μαυρομάτικα φασόλια και λεμονάτα πιάτα.

Το βαθυκόκκινο Monograph Αγιωργίτικο-Syrah φέρνει δυο επίσης βασικές ερυθρές ποικιλίες μαζί, αυτή τη φορά όμως με διαφορετική καταγωγή. Το φρουτώδες Αγιωργίτικο ενώνεται με το πιπεράτο Syrah και το αποτέλεσμα είναι αρμονικό και ευχάριστο. Στη μύτη κυριαρχούν τα κόκκινα φρούτα της νεμεάτικης ποικιλίας και στο στόμα βγαίνουν πολύ ωραία οι spicy νότες του Syrah, προσφέροντας ένταση και διάρκεια. Αυτό το κόκκινο μπορείτε να το πιείτε μαζί με μπάρμπεκιου κρεάτων, ίσως σε ένα αυτοσχέδιο πάρτι με φίλους.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.