Follow us

Μια «αλλιώτικη» ρετσίνα για το καλοκαίρι

Η πρώτη αφρώδης ρετσίνα, με την υπογραφή του Βασίλη Νικολού, μας συστήθηκε φέτος και μπήκε αμέσως στα νέα οινικά best sellers…

Μια «αλλιώτικη» ρετσίνα για το καλοκαίρι

Τώρα που αναζητάμε ένα πασπαρτού για τη summer season, η ρετσίνα και μάλιστα η πρωτότυπη sparkling, έρχεται και δένει. Η ετικέτα Botanic, που πρόσφατα μπήκε πάλι στο ποτήρι μου, δίπλα σ' ένα πιάτο με πικάντικα αχνιστά μύδια, έχει όλα τα προσόντα για πολλά επιτυχημένα καλοκαιρινά ντουέτα. Οι ρετσίνες νέας γενιάς είναι πιο φινετσάτες και ισορροπημένες κι έχουν απενοχοποιήσει το παραδοσιακό κρασί, τοποθετώντας το στη λίστα με τις αξιόλογες επιλογές.

Μια «αλλιώτικη» ρετσίνα για το καλοκαίρι

Στην περίπτωση του Botanic, τα αρώματα συνθέτουν ένα απολαυστικό μεσογειακό κύμα. Το πρώτο που σκάει είναι το πεύκο και ακολουθούν νότες δεντρολίβανου, ρίγανης και μαστίχας. Σε αυτά, προστίθενται οι ελκυστικές καλοκαιρινές πινελιές του πεπονιού και του μάνγκο και το δροσερό κίτρο. Η μύτη διατηρεί τον ωραίο βοτανικό χαρακτήρα και τον υποστηρίζει με τη σπιρτάδα του διοξειδίου και το νεύρο της οξύτητας. Μύτη και στόμα κάνουν καλή παρέα στους περισσότερους θαλασσινούς μεζέδες, γι αυτό… ξεκινήστε τις δοκιμές. Και γιατί όχι, δίπλα στο κύμα.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.