banner
banner
banner

Μεγάλες μέρες Νεμέας 2 -4 Σεπτεμβρίου

Για ένα τριήμερο τα οινοποιεία της περιοχής μας ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους

Ντένη Καλλιβωκά Ντένη Καλλιβωκά Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

Για όλους τους οινόφιλους, η αρχή του φθινοπώρου είναι γιορτή! Είναι τρύγος! Και μαζί μια σειρά από οινικές εκδηλώσεις. Από τις σημαντικότερες πλέον γιορτές, καθιερωμένη πια, εδώ και χρόνια είναι οι "Μεγάλες Μέρες της Νεμέας", ένα τριήμερο κατά τη διάρκεια του οποίου τα περισσότερα οινοποιεία της περιοχής της Νεμέας ανοίγουν τις πόρτες τους και μας περιμένουν να δοκιμάσουμε τα κρασιά τους και να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που τα φτιάχνουν. Και ταυτόχρονα μια γιορτή για τους οινόφιλους για να γιορτάσουν μαζί με τους δημιουργούς των κρασιών τη νέα σοδειά.

Μεγάλες μέρες Νεμέας 2 -4 Σεπτεμβρίου

Φέτος, οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας ξεκινούν την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου και σίγουρα αποτελούν πολύ καλό λόγο για μια κοντινή μονοήμερη οινική εκδρομή ή ακόμη καλύτερα ένα weekend. Η εκδρομή στη Νεμέα και η επίσκεψη σε οινοποιείο αποτελούν μια πολύ όμορφη πρόταση απόδρασης: Γρήγορη πρόσβαση από την Αθήνα, όμορφη διαδρομή στην περιοχή της Νεμέας μέσα στην πανέμορφη φύση με αμπελώνες. Επιπρόσθετα, στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός περιοχών και χώρων αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος που οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφθούν ενώ αρκετά οινοποιεία επιφυλάσσουν ιδιαίτερες εκπλήξεις και happenings για το τριήμερο.

banner
Μεγάλες μέρες Νεμέας 2 -4 Σεπτεμβρίου

Και βέβαια δεν μιλάμε για μια οποιαδήποτε αμπελοοινική ζώνη. Αυτό που κάνει τη Νεμέα μοναδική είναι η δυνατότητα του Αγιωργίτικου να δώσει τα μέγιστα στα κατάλληλα terroirs και μικροκλίματα. Και μιλάμε για κάτι πολυπρόσωπο και ιδιαίτερα ευέλικτο: αφενός κρασιά νέα και μακρόχρονης παλαίωσης, αφετέρου πάντοτε φιλικά προς το φαγητό (ακόμη και προς τη μη ελληνική κουζίνα) και τέλος κρασιά που το αρωματικό και γευστικό τους προφίλ (συχνά "εύκολο", ποτέ όμως απλοϊκό ή αδιάφορο) δεν τρομάζει τον καταναλωτή. Πράγματι, τα αρώματα του κερασιού και του βύσσινου ή των μπαχαρικών είναι πολύ πιο οικεία και προσιτά στον Έλληνα καταναλωτή απ' ό,τι το φραγκοστάφυλλο ή τα μύρτιλλα για παράδειγμα, αλλά και η δομή και οι ταννίνες των κρασιών Νεμέας (ακόμα και στα κρασιά παλαίωσης) είναι ηπιότερες και πιο φιλικές σε σχέση με το Cabernet Sauvignon ή το Syrah. Έχει μάλιστα φανεί και από τις εξαγωγές ότι τα κρασιά Ο.Π. Νεμέας μπορούν να συγκινήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ξένους καταναλωτές. Χάρη σε όλα αυτά λοιπόν τα προσόντα του Αγιωργίτικου και των κρασιών Νεμέας, η Ο.Π. Νεμέα είναι μια από τις πιο αναπτυσσόμενες και δημοφιλείς αμπελοοινικές ζώνες της Ελλάδας, πράγμα που αποτελεί ένα λόγο παραπάνω για να την επισκεφθούμε αυτές τις ημέρες.

Πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα στη Νεμέα στο συγκεκριμένο τριήμερο, βρείτε στο site του συνεταιρισμού www.nemeanwines.gr και των επιμέρους οινοποιείων που σας ενδιαφέρουν. Ενδεικτικά παραθέτουμε το πρόγραμμα του συνεταιρισμού και των οινοποιείων Domaine Helios και Κτήμα Νέμειον.

banner

Πρόγραμμα του συνεταιρισμού Νεμέας

Παρασκευή 2/9

Ξενάγηση στο Οινοποιείο του Συνεταιρισμού (09:00 - 17:00)

Ξενάγηση στο οινοποιείο, εμφιαλωτήριο, κάβα και γευστική δοκιμή των κρασιών μας.
Έκθεση πολλαπλών Σπύρου Βασιλείου.

Συλλογή ΒαφειάδηΣυναυλία στον προαύλιο χώρο του ΑΟΣΝ με την Μελίνα Κανά (22:00)Σάββατο 3/9

Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχ. Νεμέας (Μουσείο και στάδιο)Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Αηδονίων (Μυκηναϊκοί τάφοι)oΓια τις επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους, οι επισκέπτες μεταφέρονται από και προς τους αρχαιολογικούς χώρους με λεωφορεία του ΑΟΣΝo Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται ανά μιάμιση ώρα από 10:00 έως 14:30 Για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους δεδομένου, οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν την συμμετοχή τους μέχρι την Τετάρτη 31/8/2011 στο τηλέφωνο 2746022210 ή με e- mail στο winenemea@otenet.grΠαραδοσιακό πατητήρι (11:00 - 13:00)

Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν παραδοσιακό πάτημα σταφυλιού και εάν θέλουν να συμμετέχουνΓνωριμία με την τέχνη της γευσιγνωσίας (12:30-13:30 & 14:00-15:00)

Δύο ωριαία μαθήματα γευσιγνωσίας στον χώρο της κάβας του ΑΟΣΝΞενάγηση στο Οινοποιείο του Συνεταιρισμού (09:00 - 17:00)

Ξενάγηση στο οινοποιείο, εμφιαλωτήριο, κάβα και γευστική δοκιμή των κρασιών μας.Έκθεση πολλαπλών Σπύρου Βασιλείου.

Συλλογή ΒαφειάδηΚυριακή 4/9


Ξενάγηση στο Οινοποιείο του Συνεταιρισμού (09:00 - 17:00)

Ξενάγηση στο οινοποιείο, εμφιαλωτήριο, κάβα και γευστική δοκιμή των κρασιών μας.Έκθεση πολλαπλών Σπύρου Βασιλείου.

Συλλογή Βαφειάδη

Πρόγραμμα του οινοποιείου Domaine Helios

Στις 2, 3 και 4 Σεπτεμβρίου το οινοποιείο συμμετέχει όπως κάθε χρόνο στη μεγάλη αυτή γιορτή, τις Μεγάλες Μέρες Νεμέας. Οι επισκέπτες του Domaine Helios θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο πρότυπο οινοποιείο το Σάββατο και την Κυριακή (ομαδικές ξεναγήσεις από τις 11:00 το πρωί και κάθε ώρα, μέχρι τις 7:00 το απόγευμα το Σάββατο και μέχρι τις 6:00 την Κυριακή) και να συμμετέχουν στη γευστική δοκιμή των κρασιών της εταιρείας μετά το τέλος της ξενάγησης.
Για όσους επιθυμούν να διανυκτερεύσουν στην περιοχή, το οινοποιείο διαθέτει εντός του χώρου του 8 ξενώνες με διακριτική πολυτέλεια. Για πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε με το οινοποιείο στα τηλέφωνα 27460 20360 ή στο info@semeliwines.gr

Πρόγραμμα του κτήματος Νεμείον

Kτήμα Νεμείον

Kτήμα Νεμείον

Από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, και τις τρεις ημέρες των εκδηλώσεων, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί το μοναδικό ισοβαρικό οινοποιείο στην Ελλάδα όπου όλες οι διαδικασίες οινοποίησης πραγματοποιούνται με το νόμο της βαρύτητας και να ξεναγηθεί στους χώρους και τους αμπελώνες του. Οι οινόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τα κρασιά του κτήματος, σε απλές και κάθετες γευστικές δοκιμές, να επισκεφθούν την διαρκή έκθεση βιβλίου οίνου και οινοποίησης που φιλοξενείται στο χώρο καθώς και να αποκτήσουν αξεσουάρ, βιβλία και οίνους του οινοποιείου σε ειδικές τιμές που θα ισχύουν για το εορταστικό τριήμερο.Χρώμα / κατηγορία

banner

Ποικιλίες

banner

Το κρασί στο εξωτερικό

Το κρασί στην Ελλάδα

banner

ΟΠΑΠ - ΠΟΠ - ΠΓΕ οίνοι

Παραγωγοί

banner

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος