Follow us

Malva από την Ιδαία Οινοποιητική

Malva από την Ιδαία Οινοποιητική

Το γνωστό οινοποιείο- της Καλλιόπης Βολιτάκη και του Βασιλή Λαδερού- από το Ηράκλειο Κρήτης αφανώς συνεχίζει την ανοδική του πορεία και αφετέρου καταφέρνει να μας εκπλήσσει ευχάριστα παρουσιάζοντας κρασιά κομψά και ιδανικά για το καλοκαιρινό τραπέζι. Η πρόσφατη ετικέτα τους με το όνομα Malva de Crete αναβιώνει μια ιστορική ποικιλία τη Malvasia di Candia, με καταγωγή από το Ηράκλειο και φήμη που μας γυρνάει πίσω στην εποχή της Βενετοκρατίας.

Ο οίνος Μαλβάζια έχει πολλά χαρίσματα ένα από αυτά είναι η εξαιρετική ανθική μύτη. Στην εκδοχή της Ιδαίας Οινοποιητικής η Καλλιόπη και ο Βασίλης έχουν καταφέρει να αναδείξουν τα τυπικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Μόλις φέρεις το λαμπερό χρυσοκίτρινο κρασί στη μύτη αμέσως ξεχωρίζεις τα φινετσάτα αρώματα των λευκών λουλουδιών με πρωταγωνιστή το γιασεμί, τα οποία εμπλουτίζονται με φρέσκες νότες λευκόσαρκων και τροπικών φρούτων, όπως νεκταρίνι και πεπόνι και νύξεις βασιλικού. Το στόμα είναι γεμάτο, δροσερό με ευδιάκριτη την παρουσία των λουλουδιών και των φρούτων, ενώ η επίγευση είναι καλή με διάρκεια και νοστιμιά.

Ένα τέτοιο κρασί μπορεί να λειτουργήσει ως πασπαρτού για τους καλοκαιρινούς μήνες. Για παράδειγμα μπορείτε να το πιείτε μόνο του δροσερό στους 7 με 9 βαθμούς το απόγευμα στη βεράντα ή πολύ εύκολα να το συνοδεύσετε μια φρεσκοκομμένη σαλάτα φρούτων από ροδάκινα, βερίκοκα και πεπόνια. Στο τραπέζι κάνει πολύ καλή παρέα σε όλα τα οστρακοειδή, καλαμάρια και γαρίδες, μπορεί όμως να ανεβάσει ένα πιάτο λαδερών ή ψητών λαχανικών που έχουν την τιμητική τους το καλοκαίρι.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.