Κτήμα Εύχαρις Λευκό 2007, Τοπικός Οίνος Γερανείων
Από την Εύα και τον Χάρη
Γιατί να το αγοράσετε
Γιατί θα σας αρέσει οπωσδήποτε αλλά και για να μπορείτε να υπερηφανεύεστε στους φίλους σας ότι ξέρετε τα πάντα για την εντυπωσιακή και συνεχή βελτίωση των κρασιών του Κτήματος Εύχαρις.
Το προφίλ του
Ανοιχτό ασημοκίτρινο. Σαγηνευτικό άρωμα, ελίσσεται «χορεύοντας» μεταξύ αχλαδιού, λευκόσαρκου ροδάκινου, εσπεριδοειδών και «τσιμπημάτων» από βασιλικό. Κι όλα αυτά σ’ ένα φόντο ορυκτών, λόγω Ασύρτικου, που διατηρεί και στη στιβαρή και σφιχτοδεμένη γεύση του. Χαρακτηριστικά τα λεμονάτα και πιπεράτα στοιχεία. Νιώθεις τη γεύση του για πολλή ώρα στο στόμα.
Η συνοδεία του
Όλα τα οστρακοειδή της Σαρακοστής και των θαλασσών του ελληνικού καλοκαιριού. Χταποδάκι στα κάρβουνα και αβγοτάραχο Τρικαλλινού. Μη διστάσετε να το… συστήσετε και στην πασχαλιάτικη μαγειρίτσα.
Cava Τα Δώρα του Διόνυσου 2005, Αχαϊκός Τοπικός Οίνος
Από τον Θανάση Παρπαρούση και τις κόρες του
Γιατί να το αγοράσετε
Για ν’ αποδείξετε ότι το καλό κρασί είναι και υπόθεση χαμόγελου, χωρίς πολλές σχέσεις με το «χρηματιστήριο» της διασημότητας και του glamour.
Το προφίλ του
Ανοιχτό ασημοπράσινο, γυρίζει προς το κιτρινωπό. Το άρωμά του είναι πυκνό και διακριτικό… σαν τον παραγωγό του. Ανθώδη, λεμονάτα και πικάντικα χαρακτηριστικά συζούν αρμονικά με τα αρώματα του βαρελιού. Γεύση πλούσια και παχιά, στρογγυλεμένη από το χρόνο, με ωραία πιπεράτα στοιχεία.
Η συνοδεία του
Όλα τα μεγάλα ψάρια στη σχάρα: πελαγίσια τσιπούρα και λαβράκι, συναγρίδα, λυθρίνι και φαγκρί, σαργός, σάλπες, μελανούρια. Είναι από τους γευστικούς συνδυασμούς που διαπρέπουν.
Σεμέλη Ορεινός Ήλιος Λευκός 2007, Πελοποννησιακός Τοπικός Οίνος
Ντελικάτο κέντημα φωτός και αρωμάτων
Γιατί να το αγοράσετε
Γιατί είναι η πιο κατάλληλη εποχή για επανασύνδεση με τη χάρη του Μοσχοφίλερου.
Το προφίλ του
Ασημοκίτρινο και λαμπερό. «Φωτεινό» άρωμα τριαντάφυλλου και ζύμης λουκουμιού. Φινετσάτη και αρωματική γεύση, σωστά ισορροπημένη, με πολύ καλή οξύτητα και λεμονάτη επίγευση.
Η συνοδεία του
Σαλάτες με «φρούτα της θάλασσας», άγρια ραδίκια, στύφνο, οβριές και μυρώνια, ψιλό μαριδάκι και αθερίνα, σαρδέλες στα κάρβουνα. Ταιριάζει όμορφα και με καναπεδάκια θαλασσινών και τηγανητές γόπες.
Riesling Αντωνόπουλου 2006, Αχαϊκός Τοπικός Οίνος
Η «εξημέρωση» της ποικιλίας που αγαπά το κρύο
Γιατί να το αγοράσετε
Πάνω απ’ όλα, γιατί είναι εξαιρετικό. Αλλά και γιατί είναι σίγουρα πιο οικονομικό από ένα αυστριακό, γερμανικό ή αλσατικό Riesling.
Tο προφίλ του
Όμορφο κιτρινοπράσινο. Ξεπετάγονται αμέσως τα χαρακτηριστικά αρώματα πετρελαίου και ναφθαλίνης, μαζί με νότες εσπεριδοειδών. Λυγερό στη γεύση, εκφράζεται παίζοντας με τη λεμονάτη αίσθηση και την «ατμόσφαιρα» κηροζίνης.
Η συνοδεία του
Μέγιστο με στρείδια, καπνιστό σολομό, χαβιάρι από το Ιράν και αβγοτάραχο Τρικαλλινού. Ταιριάζει θαυμάσια και με ψάρια και πουλερικά με άσπρες σάλτσες.
Φυλλάς 2005 από την Ε.Ο.Σ.Σ Σάμου (Vin Doux), Ονομασία Προελεύσεως Ελεγχόμενη
Η γλύκα του σαμιώτικου Μοσχάτου
Γιατί να το αγοράσετε
Γνωρίζετε κάνα καλύτερο ελληνικό γλυκό κρασί;
Το προφίλ του
Χρυσοκίτρινο και πολύ χαριτωμένο. Ολόφρεσκα αρώματα Μοσχάτου συνδυάζονται με την αίσθηση του σταφυλιού και τα μαστιχωτά «τσιμπήματα». Έξυπνη, ιδιαίτερα μαστιχωτή, γλύκα – δεν σε βαραίνει, ούτε σε λιγώνει.
Η συνοδεία του
Φρουτοσαλάτες, μπουγάτσα με λεμονάτη κρέμα (ναι, ναι!), ταρτάκια με φρούτα, ζελέ αρωματισμένο με σταφύλι.