Η Semeli σερβίρει την Thea της
Μια διαφορετική έκφραση του μοσχοφίλερου στα ποτήρια μας
Χρυσούλα Κυριακοπούλου
Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2016
Χρυσούλα Κυριακοπούλου
Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2016
Η Semeli Thea μας συστήνει από την αρχή μια από τις πιο αγαπητές στο κοινό ποικιλίες το, μοσχοφίλερο…
Και λέω μας την συστήνει πάλι, γιατί το συγκεκριμένο κρασί είναι μια απρόσμενη έκπληξη. Έχουμε συνηθίσει στο ευκολόπιοτο και ευχάριστο μοσχοφίλερο με το ελαφρύ σώμα. Αυτή τη φορά δοκιμάζουμε τις πραγματικές δυνατότητες της ποικιλίας, που παντρεύουν την πολυπλοκότητα και τη φρεσκάδα με τον όγκο.
Η Semeli Thea παράγεται με ιδιαίτερη προσοχή. Τα σταφύλια προέρχονται από την εξαιρετική περιοχή του Ζευγολατιού, από έναν ώριμο αμπελώνα στα προνομιακά 650 μέτρα. Όσον αφορά την οινοποίησή του, εδώ μυστικό αποτελεί η παραμονή του με τις οινολάσπες περίπου για πέντε μήνες, μέσα στη δεξαμενή. Το αποτέλεσμα είναι ένα ασυνήθιστο λευκό, με αρώματα σύνθετα, που παραπέμπουν περισσότερο σε παπάγια, μάγνκο, yuzu και πράσινους καρπούς. Το στόμα είναι πολύ πλούσιο, γεμάτο, με σπιρτάδα και υπέροχες νότες περγαμόντου, κίτρου και λεμονιού. Η επίγευση είναι μεγάλη και σίγουρα αναζητάει ένα καλό γευστικό partenaire. Μην φοβηθείτε να βάλετε τη Thea δίπλα σε ένα φρικασέ ή σε ένα λεμονάτο κατσικάκι φούρνου...