banner
banner
banner

Η Semeli σερβίρει την Thea της

Μια διαφορετική έκφραση του μοσχοφίλερου στα ποτήρια μας

Χρυσούλα Κυριακοπούλου Χρυσούλα Κυριακοπούλου Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2016

Η Semeli Thea μας συστήνει από την αρχή μια από τις πιο αγαπητές στο κοινό ποικιλίες το, μοσχοφίλερο…

Η Semeli σερβίρει την Thea της

Και λέω μας την συστήνει πάλι, γιατί το συγκεκριμένο κρασί είναι μια απρόσμενη έκπληξη. Έχουμε συνηθίσει στο ευκολόπιοτο και ευχάριστο μοσχοφίλερο με το ελαφρύ σώμα. Αυτή τη φορά δοκιμάζουμε τις πραγματικές δυνατότητες της ποικιλίας, που παντρεύουν την πολυπλοκότητα και τη φρεσκάδα με τον όγκο.

banner
Η Semeli σερβίρει την Thea της

Η Semeli Thea παράγεται με ιδιαίτερη προσοχή. Τα σταφύλια προέρχονται από την εξαιρετική περιοχή του Ζευγολατιού, από έναν ώριμο αμπελώνα στα προνομιακά 650 μέτρα. Όσον αφορά την οινοποίησή του, εδώ μυστικό αποτελεί η παραμονή του με τις οινολάσπες περίπου για πέντε μήνες, μέσα στη δεξαμενή. Το αποτέλεσμα είναι ένα ασυνήθιστο λευκό, με αρώματα σύνθετα, που παραπέμπουν περισσότερο σε παπάγια, μάγνκο, yuzu και πράσινους καρπούς. Το στόμα είναι πολύ πλούσιο, γεμάτο, με σπιρτάδα και υπέροχες νότες περγαμόντου, κίτρου και λεμονιού. Η επίγευση είναι μεγάλη και σίγουρα αναζητάει ένα καλό γευστικό partenaire. Μην φοβηθείτε να βάλετε τη Thea δίπλα σε ένα φρικασέ ή σε ένα λεμονάτο κατσικάκι φούρνου...



Χρώμα / κατηγορία

banner

Ποικιλίες

banner

Το κρασί στο εξωτερικό

Το κρασί στην Ελλάδα

banner

ΟΠΑΠ - ΠΟΠ - ΠΓΕ οίνοι

Παραγωγοί

banner

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος