Follow us

Η Σαμαρόπετρα Κυρ Γιάννη κλείνει τα είκοσι χρόνια

Μετά το άνοιγμα της πρώτης φιάλης και την αρωματική έκρηξη φρούτων και βοτάνων, είναι σίγουρο ότι ο κόσμος θα αγαπήσει την ανανεωμένη εκδοχή της αγαπημένης ετικέτας…

Η Σαμαρόπετρα Κυρ Γιάννη κλείνει τα είκοσι χρόνια

«Ακόμα και οι καλύτερες σχέσεις θέλουν φρεσκάρισμα» μας λέει ο Στέλιος Μπουτάρης για να μας παρουσιάσει την ανανεωμένη Σαμαρόπετρα. Αυτή η ετικέτα έχει ιστορική και συναισθηματική αξία για την οινική οικογένεια. Πέραν του ότι είναι η πρώτη λευκή ετικέτα του “κυρ – Γιάννη”, που κυκλοφόρησε το 1999, επιπλέον σηματοδοτεί για τα δυο αδέλφια δυο σημαντικές πρωτιές: για τον Μιχάλη Μπουτάρη το πρώτο φύτεμα αμπελώνα και για τον Στέλιο Μπουτάρη το πρώτο κρασί που βάπτισε!

Η Σαμαρόπετρα Κυρ Γιάννη κλείνει τα είκοσι χρόνια

Τόσο το όνομα όσο και ο αμπελώνας, είναι πανέμορφα. Τα αμπέλια απλώνονται σε ένα λόφο με θέα τις λίμνες Βεγορίτιδα και Πετρών. Η μοναδικότητα της τοποθεσίας έχει περάσει και στο κρασί, με αποτέλεσμα να έχει την αγάπη του οινόφιλου κοινού εδώ και είκοσι χρόνια. Το Κτήμα, για να τιμήσει την πορεία του κρασιού, στη σοδειά του 2017 που κυκλοφορεί έχει δώσει νέα πνοή. Συγκεκριμένα, για την παραγωγή του έχει χρησιμοποιηθεί μόνο Sauvignon Blanc και για την φιάλη έχει σχεδιαστεί νέα φινετσάτη ετικέτα.

Μετά το άνοιγμα της πρώτης φιάλης και την έκρηξη των φρούτων και των βοτάνων, είναι σίγουρο ότι ο κόσμος θα αγαπήσει και την ανανεωμένη εκδοχή. Δοκιμάστε τη νέα Σαμαρόπετρα δροσερή και συνδυάστε την όμορφη φυτικότητα και οξύτητά της με θαλασσινά και οστρακοειδή.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.