Η ροζ εκδοχή της Lenga

To νέο κρασί του κτήματος Αβαντίς

Χρυσούλα Κυριακοπούλου Χρυσούλα Κυριακοπούλου Τρίτη, 09 Απριλίου 2019

Το αγαπημένο Lenga λευκό απέκτησε γοητευτικό αδελφάκι, το Lenga ροζέ, που ταιριάζει με όλο το θαλασσινό μενού και όχι μόνο…

Η ροζ εκδοχή της Lenga

Εδώ και πολλά χρόνια, απολαμβάνουμε το πληθωρικό Lenga από την «εξωτική» ποικιλία Gewurztraminer, που εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο στα εδάφη της Εύβοιας. Κυκλοφορεί πλέον σε πολύ στιλάτη φιάλη, η σομόν εκδοχή: το Lenga Pink.
Ο Απόστολος Μούντριχας και η Λένγκα Γρηγοριάδου, όπως κάνουν σε κάθε κρασί τους, έχουν βάλει όλο το μεράκι και την αγάπη και έχουν καταφέρει να ενώσουν τη γηγενή Μαυροκουντούρα με το Gewurztraminer.

Η ροζ εκδοχή της Lenga

Το νέο, ανοιχτό ροζ κρασί ευωδιάζει αρώματα φρούτων, λουλουδιών και μπαχαρικών, σε πολύ ωραίες αναλογίες. Δοκιμάστε το δροσερό στους 10-12 βαθμούς και θα αρχίσουν να γαργαλάνε τον ουρανίσκο σας νότες εσπεριδοειδών, μπλεγμένες με νύξεις τριαντάφυλλου και λουκουμιού. Μεγάλη έκπληξη στη μύτη και στο στόμα είναι η παρουσία του κόκκινου πιπεριού. Οι πικάντικες νότες του, δίνουν μια παιχνιδιάρικη αίσθηση, που το κάνει ιδανικό δίπλα σε ωμά και λιπαρά ψάρια.


Χρώμα / κατηγορία

Ποικιλίες

Το κρασί στο εξωτερικό

Το κρασί στην Ελλάδα

ΟΠΑΠ - ΠΟΠ - ΠΓΕ οίνοι

Παραγωγοί

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος