Follow us

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

H συνεργασία του "Le Monde" ως εγκεκριμένου παρόχου προγραμμάτων του WSET – Wines & Spirits Education Trust, αποσκοπεί στο να διευρύνει τους ορίζοντες σπουδαστών, επαγγελματιών και φίλων του κρασιού με την παρακολούθηση εξειδικευμένων προγραμμάτων διεθνούς πιστοποίησης, δημιουργώντας νέες προοπτικές σταδιοδρομίας. Τα μαθήματα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και υλοποιούνται στις σύγχρονές και άρτια εξοπλισμένες διεθνών προδιαγραφών εγκαταστάσεις από έμπειρους εισηγητές, που με μεταδοτικότητα αναδεικνύουν το βασικό αντικείμενο. Μέσω διαδραστικής μαθησιακής διαδικασίας, η αίθουσα εκπαίδευσης μετατρέπεται σε χώρο ιδεών και διαλόγου με την πολυπλοκότητα του κρασιού να αποκωδικοποιείται βήμα – βήμα. Παρακολουθώντας το διήμερο εισαγωγής στον μαγικό κόσμο του κρασιού του επιπέδου 1, διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι (και στόμασι) την υψηλών προδιαγραφών κατάρτιση που εμβαθύνει σταδιακά στο κύριο αντικείμενο του πολυδιάστατου πεδίου δράσης ενός οινολόγου.

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Η Πιστοποίηση WSET Επιπέδου 1 στο Κρασί απευθύνεται στους λάτρεις του κρασιού, που έχουν ελάχιστη ή καθόλου οινική γνώση. Η κα Νατάσσα Λιβανού, που ήταν και η εισηγήτριά μας, ανέλυσε κλιμακωτά και με αμεσότητα, ενότητες που ουσιαστικά αποτελούν την πρώτη εισαγωγή στο κρασί. Ξεκινώντας από τη βάση, που είναι το σταφύλι, προχώρησε στην αλκοολική ζύμωση, την καλλιέργεια και το κλίμα που απαιτείται για τη σωστή ανάπτυξη του αμπελιού χωρίς να αφήνει κενά και απαντώντας σε όλες τις απορίες μας, ενώ λίγο πριν την πρώτη αναφορά στις βασικές ποικιλίες, τα είδη και τα στυλ των κρασιών μάθαμε τα στάδια της οινοποίησης ώστε να κατανοήσουμε πλήρως όλα όσα προηγούνται της εμφιάλωσης και διαμορφώνουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ενός ουσιαστικά ζωντανού οργανισμού. Στη συνέχεια, γνωρίσαμε το θεωρητικό κομμάτι των αρωμάτων και γεύσεων της κάθε βασικής ποικιλίας περνώντας σε χαρακτηριστικά παραδείγματα κρασιών που γνωρίσαμε μέσω γευσιγνωστικής διαδικασίας. Η εισαγωγή στη γευσιγνωσία συνοδεύτηκε από μια διαδραστική περιήγηση στον συνδυασμό κρασιού και φαγητού με περιπτώσεις σωστών και λάθος επιλογών στις πρώτες σκάλες του "καλιμπραρίσματος", εκπαίδευσης δηλαδή της γευστικής μας παλέτας.

Η Πιστοποίηση WSET Επιπέδου 2 στο Κρασί υποστηρίζει δεξιότητες και αρμοδιότητες που απαιτούν ένα καλό επίπεδο οινικών γνώσεων και απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με το κρασί επαγγελματικά. Σε δεκαεπτά εκπαιδευτικές ώρες δίνεται βάση σε θεματικές ενότητες όπως η αμπελουργία, η οινοποίηση και οι παγκόσμιες αμπελουργικές ζώνες, με ανάλυση πιο πολύπλοκων ποικιλιών μέσω 43 συνολικά γευστικών δοκιμών, η διαχείριση της κάβας, οι συνδυασμοί κρασιού και φαγητού με πιο λεπτομερείς αναφορές. Οι επιλογές που προσφέρονται είναι τα εντατικά μαθήματα διάρκειας τεσσάρων ημερών και η πιο ευέλικτη, που διαρκεί τρεις εβδομάδες με δύο ημέρες εκπαίδευση ανά εβδομάδα. "Στο δεύτερο επίπεδο της WSET, που λειτουργεί ως συνέχεια του πρώτου, καθοδηγούμε τους συμμετέχοντες στους τρόπους αναγνώρισης πιο πολύπλοκων οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του κρασιού αναλύοντας τα στοιχεία που διαφοροποιούν τα είδη μεταξύ τους. Έτσι αποκτάται και εμπειρία. Η ύλη έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει σωστή ροή και συνέχεια, με το πρότυπο του WSET να λειτουργεί ως γνώμονας χτισίματων γερών θεμελίων οινικής γνώσης. Γι’ αυτό εξάλλου έχει τόση επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο", επισημαίνει στο "α" η εισηγήτρια του προγράμματος κα Λιβανού.

Η συνεργασία του "Le Monde" με το "WSET" αποτελεί τμήμα των υψηλού κύρους προγραμμάτων του Κέντρου δια βίου μάθησης που υλοποιεί ο όμιλος και συνέχεια του βασικού προγράμματος σπουδών στο κρασί που πραγματοποιείται στην ειδικότητα του "Sommelier". Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων ακολουθεί επίσημη εξέταση από την WSET για απόκτηση βεβαίωσης παρακολούθησης των προγραμμάτων του κάθε επιπέδου.

Ημερομηνίες διεξαγωγής προγραμμάτων

WSET WSET Level 1 in wines
Μαθήματα: 12/01/2022
Deadline για εγγραφή: 30/12/2021

WSET Level 2 in wines
Μαθήματα: 26/01/2022
Deadline για εγγραφή: 25/01/2022

Προνομιακά δίδακτρα σε περίπτωση COMBO (Level 1 & Level 2) εγγραφών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
"LE MONDE"
Εκπαιδευτικός Όμιλος Ξενοδοχειακών & Τουριστικών Σπουδών

210 48 30 500
Θεσσαλονίκης 45, 18346, Μοσχάτο
www.lemonde.edu.gr
@LE.MONDE.Institute
le_monde_edu_official_page

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.

Pre Christmas γευσιγνωσίες στην κάβα Alfa sigma

Κρασιά και ζεστά cocktails μας βάζουν στο κλίμα των γιορτών σε απόσταση αναπνοής από το στολισμένο Σύνταγμα. Η ενημερωμένη κάβα του κέντρου, η Alfa sigma διοργανώνει χριστουγεννιάτικες γευσιγνωσίες και μας προσκαλεί να τις απολαύσουμε...